به نام خدا وند خالق
فولادتر از فولاد
شرح زندگینامه
محمد رستمی صفا بنیانگذار گروه صنعتی صفا
)بیش از 185 سال سابق ةخانواد گی در صنعت (
تهیه شده در
سازمان روابط عمومی گروه صنعتی صف ا
سرشناسه : سازمان روابط عمومی گروه صنعتی صفا ،9929-
عنوان و نام پدیدآور : فولادتر از فولاد / مولف: سازمان روابط عمومی گروه صنعتی صفا.
مشخصات نشر : تهران: موسسه آموزشی ……..
مشخصات ظاهری : 262 ص.
شابک : 9-77-6779-266-179وضعیت فهرست نویسی : فیپا
موضوع : شرح زندگی نامه محمد رستمی صفا- بنیان گذار گروه صنعتی صفا– سال 1402
موضوع: Steeler than steel رده بندی کنگره : PIR9929 رده بندی دیویی : فا99/ 26 شماره کتابشناسی ملی : 7979759 وضعیت رکورد : فیپا
مؤسسه آموزشی تألیفی ارشدان
■ نام کتاب: فولادتر از فولاد
■ تهیه شده در: سازمان روابط عمومی گروه صنعتی صفا
■ ناشر:
■ ویرایش: اول
■ نوبت چاپ: اول 9911
■ حروفچینی و صفحه آرایی:
■ شابک: 9-77-6779- 266-179
■ شمارگان: 262
■ مرکز خرید آنلاین:
■ مرکز پخش و توزیع:
■ قیمت: …….تومان
به نام خد ا
خداوندا در این سالی که در پیش است
نمیدانم چه تقدیری مرا فرمود ها ی، لیك ن در آغاز طلوع روشن سالی که میآید
خدایا مهربانم کن تو لبخند رضایت را عطایم کن
خداوندا تو راه سبز ایمان را نشانم د ه
تو نیكی پیشهام فرم ا خداوندا، مهربانا، عاشقم فرم ا
مرا در شط پرمهر گذشت شستشویم ده تو پاکم کن، قرارم د ه
تو ذکرت را عطایم کن که با یادت دلم آرام گیرد
تو آرامش عطایم کن حبیبا قدردان خوبیام فرم ا
تو چرخاننده احوال این دنی ا بگردان حال من را سوی آن حالی که میدانی
تو ای آموزگار پاك خوب یها تو را ه مهرور زی، نشانم د ه
بگیر این دست تنهای مرا در دست پرمهر ت
تو بر مبنای این هستی، رضا بودن عطایم کن
که من همراه هر سختی، بجویم گوهر پنهان و زیبای گشایش ر ا
برای محو تاریكی بسوزان جهل من را، شعلهام گردا ن
خداوندا نمیدانم چه تقدیری مرا فرمود های، ام ا
رضایت را رضایم هر چه خواهد بود، لیك ن
برای مردمان خوب این وا دی، تو درمانی عطا فرم ا
)آمین(
محمد رستمی صف ا
فهرست
دیباچه …………………………………………………………………………………………………………….1 فصل اول: نگاه ی به زندگ ینامه و کار محمد رستمی صفا
از کودکی تا جوانی ……………………………………………………… 5 میراثدار پدر …………………………………………………………… 8 غرور ملی ……………………………………………………………… 12 کارآفری نی، استراتژی و آیندهنگری …………………………………… 15
فصل دوم: فعالیتها و مراکز گروه صنعتی صفا
پایهریزی زیرساختهای تول ید پرو فیل و لولههای فولادی کشور …….. 25 شروع فعالیت شخصی در تجارت فولاد و ورود به عرصة تولی د ………. 27 ارتقای صنعت تولید لوله ، پروفی ل و فولاد با ای جاد تشكلهای صنعت ی متعدد با بهرهگیری از بهترین ش یوة تولید و تكنولوژی روز دنیا توسط
محمد رستمی صفا در گروه صنعتی صفا …………………………….. 28 کارخانجات نورد و پرو فیل ساوه ………………………………………. 32 صنایع غذایی حامیران …………………………………………………. 36 کارخانجات نورد و لوله صفا …………………………………………… 38 کارخانه سازههای فلزی و ماش ی نآلات صنعت ی صفا ………………….. 42 کارخانه س یم و کابل اهواز ……………………………………………. 44 دانشگاه جامع علمی -کاربردی صفا ……………………………………. 46 کارخانه صنعت پلی مر …………………………………………………. 52 کشت و صنعت صفا …………………………………………………… 54 کارخانه قلم و خودکار صفا – برند صفا، کی ان ………………………… 58 علم و فناوری صفا …………………………………………………….. 62
کارخانه م یلگرد مجتمع صنعتی کارخانجات نورد و لوله صفا …………. 66
صادرات ………………………………………………………………… 68
فصل سوم: موانع و سخت یها
فولادتر از فولاد – تحمل فشارهای اقتصادی و نامهربانیها ……………74 ایجاد تحولی شگرف در خطوط لوله گاز کشور و معضلات با شروع تولید
لوله در این عرصه ………………………………………………………75 بان ک پارسی ان …………………………………………………………..77 توطئه علیه بان ک پارس یان برگرفته از کتاب «بر پارس یان چه گذشت» ..78 تصمیم ایرانخودرو به فروش سهام بان ک پارسی ان …………………….79 توافق رستم ی صفا و ایرانخودرو ………………………………………83 متقاضی ان نامرئی تصاحب سهام بان ک پارس یان ………………………… 86 سیاست علیه اقتصاد ……………………………………………………91 ورود احمد ینژاد به ماجرا ………………………………………………97 بازندگان و برندگان ………………………………………………….. 100 مشكلات ایجاد شده برای گروه صنعت ی صفا ………………………… 112 سرانجام 5 کارخانه تصرف شده توسط بانک پارسی ان ……………….. 119
فصل چهارم: امور عامالمنفعه، پروژهها و طرحها
امور عامالمنفعه ………………………………………………………. 132 مسئولیتهای اجتماع ی ……………………………………………… 134 پروژههای احداث شده ……………………………………………….. 149 طرحهای توسعه محمد رستم ی صفا در گروه صنعت ی صفا ………….. 151 افتخارات محمد رستم ی صفا ………………………………………… 155 برخی خدمات محمد رستم ی صفا در پروژههای گاز و نفت کشور ….. 156
8
برخی خدمات محمد رستم ی صفا در پروژههای آبرسانی کشور …… 158 توصیه به جوانان )جوانان ایرانزمین( ……………………………….. 160
فصل پنجم: از گذشته تا به امروز )گزیدهای از تصاوی ر(
از گذشته تا به امروز )گزیدهای از تصاویر( …………………………… 164 پروژهها و محصولات تولیدی گروه صنعت ی صفا )تصاویر گزی دهای از
پروژهها( ……………………………………………………………… 201 تقدیرنامهها )تصاویر گزی دهای از تقدیرنامهها ( ……………………….. 227
منابع ………………………………………………………………………….. 254
دیباچه:
دنیایی که در آن زندگی میکنیم ، مملو از شناختهها و ناشناختهها یی است که به واسط ة خلاقیت بشر و کشف ناشناختهها همواره مورد ستایش بوده است و نماد کوچکتری از دنیا ی ما، جامعهای است که در آن استعدادهای بالقوه شناسایی و در قالب قوانینی خاص به فعلیت رسیده است .
نكتة قابل تأمل این است که یک جامعه توسع هیافته برای دستیابی به استقلال صنعتی میبایست دو رکن اساسی را مد نظر قرار دهد؛ یك ی رسیدن به تولید و د یگری دستیابی به سطح بالایی از دانش و تكنولوژی که قطعاً نقطة امن استقلال صنعتی در راستای اجرای این دو رکن میسر خواهد بود.
بنابراین یک صنعتگر، بیتردید با اتكا و باور به خداوند و ب ا ارزشمندترین سرمایة انسانی که همان داد و ستد با خالق هست ی است، در بستری مناسب، به کمک توانمندیهای علمی و فنی نیروی انسانی به استقلال خواهد رسید و مهمترین عامل توسعه اقتصادی جوامع ،پرورش نیروهای متخصص و افزایش مهارتها است که در اعتلای اهداف متعالی یک جامعه مستقل صنعتی، نقش بهسزایی ایفا م ینمای د.
رشد و پیشرفت بخش صنعتی و تولید در یک جامعه، موجب تسریع رشد اقتصادی یک کشور خواهد بود و در واقع صنعت ،با بهکارگیری ابزارهای جدید تولید، موجب افزایش بهرهوری اقتصادی و در نتیجه رسیدن به توسعه صنعتی میباشد.
محمد رستمی صفا یک کارآفری ن و صنعتگر پیشكسوت و پیشرو در تولید اسـت که در ایـن زنجیـره، بـرای رسیـدن به روزهـای درخشـان تولیـد با درك آمیزة «خواستن ، توانستن است» ، سختترین ناهموا ر یها را هموار نموده است و در مواجهه با سنگلاخهای پیشِ رو ، از حرکت نایستاده و با گامهایی استوارتر پیش رفته است . ایشان با تجربة 7 دهه فعالیت صنعتی و سابقه خانوادگی بیش از 185 ساله در حوزه صنعت توانسته است یكی از نخبگان صنعتی کشور در جهت کارآفرینی، نوآوری صنایع متعدد همچون پروفیلسازی از دهة 50 و آورنده تكنولوژیهای تولید لول ههای قطور در دهة 80 و احداث کننده خطوط تولید با تكنولوژی روز دنیا در صنعت لولهسازی و همچنین تولید کننده خودکار با برند ایرانی کیان– صفا با متخصصان بومی و داخلی در کشور میباشد که بنیانگذار بیش از 20 شرکت تولیدی و صنعتی به متراژ 105 هكتار در مساحتی حدود 1600 هكتار زمین، جهت آبادانی زیرساخ تهای کشور بودهاند که همچنان شاهد تلاش و اهداف بلندپروازانه ایشان جهت احداث بزرگترین کارخانه تولید ورق در مجتمع صنعتی فولاد هرمز طی 5 فاز به تدریج با ظرفیت 15 میلیون تن در جنوب کشور و همچنین راهاندازی خطوط تولید نورد گرم سبک و سنگین ، تولید خودرو سواری و کامیونهای تجاری در مجتمع صنعتی نورد و لوله صفا میباشیم که با راهاندازی این خطوط و کارآفرینی ایشان علاوه بر ارزش افزوده برای کشو ر، اشتغالزایی حدود 13780 نفر برای این مرز و بوم رقم خواهد خورد.
یک جامعه موفق ،قطعاً با وجود کارآفرینان صنعتگر میتواند از سیطره مدیریتهای خارجی رهایی یابد و به سوی قله استقلال صنعتی صعود نماید.
سخن آخر اینكه خدا را شاکر باشیم که بزرگمردان ایرانی همچون نگینی درخشان ب ر خاك سرزمین عزیزمان می درخشند و تلألو وجودشان روشنیبخش تاریخ ایران عزیز است.
فصل اول
نگاهی به زندگی و کار محمد رستمی صفا
از کودکی تا جوانی:
محمد رستمی صفا در چهاردهم خرداد ماه سال 1326 در محله خانیآباد تهران در خانوادها ی معتقد و فعال در زمینه فولاد چشم به جهان گشود. هشت نسل قبل ایشان به کاشان برمیگردد و سه نسل قبل ایشان نیز در تهران سابقة تجارت ، بازرگانی و تولید داشتهاند. پدرش حاج علیاکبر صنعتگر بود و پیشة بازرگانی داشت و در سال 1330 در صنعت اتوبو سسازی فعال بودند که در آن زمان، فقط سه اتوبوسساز فعال در کشور وجود داشت و در حوزة آهن و فولاد نیز فعال بود ند.
محمد از همان کودکی شور و حال خاصی داشت و به حرفة پدرش علاقة زیادی نشا ن میداد. حتی زمانی که مدرسه میرفت، پس از اتمام درس با دوچرخهاش بلافاصله به محل کار پدر در تهران استیل که در محله خیام واقع شده و حدوداً 7000 متر با 50 کارگر بود، میرفت و تا پاس ی از شب مشغول یادگیری راه و روش پدر در امور تجارت میشد.
زمانی هم که دوچرخه نداشت و پدر او را به مدرسه م یرساند ، خودش به تنهایی با پولی که ایشان در جیب محمد م یگذاشت به محل کار برمیگشت، به قول محمد رستمی صفا «هر وقت من دست در جیب میبردم ، پول از دو زار تا یک تومان در جیب من بود.»
محمد رستمی صفا، فعالیت تجار ی خود را به صورت متمرکز و گسترده از سال 1337 در سن 11 سالگی آغاز نمود. ایشان از سال 1347 روند کاری خود را از تجارت به تولید تغییر داد و فعالیت خود را در صنعت لوله و پروفیل آغاز نمود. سابقه تجارت و فعالیتهای خانوادگی محمد رستمی صفا به سه نسل قبل برمیگردد که حدوداً 185 سال بوده که بیش از 65 سال آن تحت رهبری و مد ی ریت وی م یباشد که پدران و پدربزرگان محمد در تولی د و تجارت فولاد ید طولانی داشتهاند و او نیز رهرو راه این عزیزان بوده است. پدر اسطورها ی بیهمتا برای محمد بود و وی همواره سعی می کرد از رفتار پدر الگوبرداری کند.
در همان سن 11 سالگی و در یكی از روزهای زمستان پدر دچار حمله قلبی شد و ب ه ناچار م یبا یست مدتی طولانی در خانه استراحت نماید. محمد ، به عنوان تنها پسر خانواده، بسیار احساس مسئولیت میکرد و در این فكر بود که چگونه میتواند یاریگر پدر باشد. بیشت ر اوقات به دفتر پدرش م یرفت و در نهایت تصمیم گرفت، سر و سامانی به امور عقب افتاده بدهد .
آن سالها به همت برادران خیامی، کارخانه مبلیران تأسیس شده بود و انقلاب ی در صنعت مبلمان اداری ایجاد شده بود، محمد از این موقعیت استفاده کرد و با فكری بلند، تمام وسایل دفتر پدر را با محصولات چشمنواز مبلیران تجهیز کرد، پدرش پس از گذراندن دوران نقاهت کمکم قصد داشت به دفتر کارش بیاید و کارها را سر و سامان دهد. او از طرفی ا ز بازگشت پدر بسیار خوشحال بود و از طرفی دیگر، نگران واکنش پدر نسبت به تغییرات دفتر کارش بود .
هنگام ی که پدر به دفتر کار خود برگشت ، نه تنها او را سرزنش نكرد، بلكه از کارش تمجید و از او قدردانی نمود؛ و پس از آن برای محمد، بخش مستقلی برای انجام کار و انجام امور تجاری در نظر گرفت. به این ترتیب، محمد در نوجوانی و با اعتماد به نفس بالا رسماً وارد بازار کار شد. صبحها به مدرسه میرفت و عصرها در تجارتخانه پدر برای خودش تجارت میکرد و در 15 سالگی با اینكه گواهینامه نداشت، بنز آخرین سیستم سوار میشد.
زمانی که محمد کلاس دهم بود، در یكی از روزهایی که پدر مهمان داشت، وارد دفتر کار شد ؛ پدر به او گفت: برو سه فنجان چای برای ما بیاور. محمد به دلیل اینكه برای پدر احترام بسیاری قائل بود و همه چ یز خود را مدیون ایشان میدانست، با رنگ پریده و بدنی خیس از عرق و خجالت سه فنجان چای برای پدر و مهمانان آورد و بعد از رفتن مهمانها، محمد به پدر گفت: چرا به من گفتید که چای بریزم؟ پدر میگوی د: خیلی ناراحت شدی؟ محمد نوجوان میگوید: بله با وجود آبدارچی و کارگرها، چرا به من گفتید که چای بیاورم؟ میخواستید من را جلوی مهما نها کوچک کنید؟ پدر به محمد م یگوید: فردا م یخواهی مدیر شوی یا نه؟ محمد پاسخ م ی دهد: بله. پدر می گوید: کسی که برای تو چای میآورد و جلوی تو میگذارد، برای این کار به همان اندازه خیس عرق میشود و رنگش می پرد و حداقل کار این است که از او تشكر و قدردانی کنی. محمد رستمی صفا با گذشت بیش از شصت سال از این موضوع هر وقت فرد خدمات ی برای وی چای میآورد، از او قدردانی و تشكر میکند . محمد راه، روش، ادب و احترام پدر را همیشه سرلوحه کار خود قرار میداد و همه چیز را مدیون پدر و مادر م یداند .
محمد رستمی صفا در نوجوانی پا به عرصة تجارت فولاد گذاشت و چند سالی فعالیت در این عرصه را با موفقیت سپری نمود که ماحصل آن، تأمین مواد اول یه فولادی در پروژهها ی ماندگاری همچون استادیوم یکصد هزار نفری آزادی، برجهای ASP، برج یادمان میدان آزادی، شهرك اکباتان و … بود.
تجارت، سود خوبی داشت، اما پاسخگوی افكار بلند محمد نوجوان نبود، او باور داشت که بسیاری از محصولات وارداتی را میتوان در داخل کشور ساخت؛ و با اعتقاد و باور به انگیز ه درونیاش، به مرور به سمت تولید روی آورد.
میرا ثدار پدر:
محمد جوان، با فوت پدر مسئولی ت سنگین او را به دوش گرفت و پدر را الگوی مدیریتی خود قرار داد و همواره خود را مدیون پدر و مادر میدانست. او به احترام و سپاس از زحمات ماد ر در هر جای دنیا که بود حتماً روزی سه بار نسبت به مادر تقد یم ادب و ارادت مینمود و با وی صحبت میکرد و یا به دی دن مادر میرفت.
او الگویی بینظیر برای فرزندان و خانواده میباشد، چرا که فرزندان وی همگی پس از اتمام تحصیلات دوشادوش پدر در کار تولید و صنعت مشغول شدهاند و همراه و ی اریدهنده و عصای دست او شدهاند و علاقة بسیاری نسبت به فعالیتها، عملكرد و پیشرفت پدر دارند.
رستمی صفا انسانی باخدا، مهربان، سخ تکوش، شجاع و صبور است. «بین سخت و سختتر، سختترین را انتخاب میکند.» او به ورزش علاقة بسیاری دارد و از آن حمایت میکند. در مجموعه صنعتی خود، تیمهای ورزشی تشكیل داده است و جوانان را به ورزش تر غیب میکند. خود او نیز در گذشته و در زمانی که هنوز اوقات فراغتی برای خود داشت، با علاقهای شدید به ورزشهای انفرادی می پرداخت.
او یک مربی صنعتی است و پیوسته در تشكیل واحدهای صنعتی تلاش میکند، بهترین لذتهای او تحقق ای دهها و راهاندازی و بهرهبرداری از خطوط تولید جدی د در کشور است. رستمی صفا معتقد است ثروت، امانتی است که خدا به او عطا کرده است که وی با توسعه واحدهای صنعتی، ساخت مدرسه، بیمارستان، کمک به افراد واجد شرایط و آزادی زندانیان، سعی در بازگرداندن این امانت دارد.
به گفتة او «خدا به ما کمک کرده و توسعة روزی داده است. ما وظیفه داریم آن را انتقال دهیم. در حقیقت باید شیرصفت باشیم و به مقدار نیاز، از روزی خداوند برداریم.
محمد رستمی صفا از یاران قدیمی انجمن صنایع است. وی اعتقاد زیادی به انجمنها و فعالیتهای آن دارد و انجمن را منش أ خیر فراوان برای صنعت کشور میداند . وی معتقد است انجمن باید به سمت نوگرایی و جوانگرایی سوق داده شود و برای جوانها فرصتی فراهم شود تا ظرفیتسازی لازم صورت پذیرد که جوانان توانمند، بتوانند در کنار افراد باتجربه قرار گیرند.
محمد رستمی صفا معتقد است :
« هیچوقت مشکلات را بیان نکنید ، بلکه مدیریت کنید. مد یریت ، هنر چیرگی بر مشکلات است.»
محمد رستمی صفا جزء آن گروه از کارآفرینان ی است که همواره در ایجاد بهترین واحدهای صنعتی اهتمام ورزیده است.
شرکتهای تحت مدیریت ایشان تاکنون سابقه اشتغال پنج هزار و پانصد نفر به صورت مستقیم و بیش از صد و بیست هزار نفر را به صورت غیرمست قیم داشته است که با تكم ی ل طر حهای توسعه در دست اجرا، این رقم به بیش از سیزده هزار و هفتصد نفر به صورت مستقیم و صدها هزار نفر دی گر به صورت غیرمستقیم خواهد رسید و یک خانواده صنعتی بزرگ را با مسئولیتهای اجتما عی راهبری مینماید .
غرور ملی:
جهان امروزی عمدتاً در قالب دولت – ملتها سازمانده ی شده است که در آن هویت ملی به یكی از مؤلف ههای مهم اجتماعی افراد به شمار میآید )اسمیت، 2006: 2؛ اسمیت و کیم، 2006: 127(. غرور مل ی با توجه به چنین شرایط اجتما عی و تاریخی، موقعیت اجتما عی و جمعیتشناختی افراد، در هر جامعه شكل میگیرد )اسمیت و کیم، 2006(. در واقع در چهارچوب دولت – ملتها، زندگی اجتما عی، روابط اجتما عی، موفقیتها و دستاوردها ، مبنایی برای خودارزشمند ی1 افراد قرار می گیرد.
اگر همه چیز خوب پیش برود، حس مثبت و در غیر این صورت، حس منفی حاصل میشود.
به عبارت دیگر، هر چند پایه و اساس احساس غرور ،عمدتاً فردی است، ولی تعیین هویت با نهادهای بزرگ نیز میتواند در این میان نقش داشته باشد )ملدرز، د یبِِک و ریلو، 2009: 2(، زیرا زندگی اجتما عی افراد فراتر از یک زندگی فردی است. همة انسانها به گروهها و جوامع تعلق داشته و شهروندان کشورها هستند. بنابراین ارجگذاری به خود و احساس غرور میتواند به هستیها و نهادهای بزرگتر نیز مربوط شود. به بیان دیگر، شخص میتواند همانند زندگ ی شخصیاش به خاطر ارتباط با ای ن نهاد ها و دستاوردهای آنها ، احساس خودارزشمندی و غرور نماید .
دستاوردها می توانند انواع مختلفی داشته باشند، برای مثال دستاورد صنعتی، اقتصادی، علمی، فنی، ادب ی و فرهنگ ی کشور میتواند مبنایی برای احساس غرور ملی افراد قرار گیرد. البته این دستاوردها ممكن است مربوط به گذشته و یا امروز باشند. به عبارت د یگر، افراد میتوانند نسبت به موفقیتها و دستاوردهایی که کشورشان نه تنها در زمان حال، بلكه در گذشته نیز به آنها دست یافته است، احساس غرور کنند.
- Self-value
یكی از عوامل مهم تداعیکننده اولویت منافع ملی بر منافع شخصی، غرور مل ی است.
اعتقاد به مفهوم غرور ملی، در راستای تلاشها و تولیدات داخلی، منجر به قطع وابستگیهای اقتصادی و رسیدن به خودکفایی و استقلال میشود. توجه به ای ن نكته ضروری است که تولید در واقع ضمانت ی بر ایجاد اشتغال پایدار است. در این روزگار که کشور ما دچار تحریم ها و فشارهای فراوان شده است، آنچه باید بیش از همه چیز مورد توجه قرار گیرد، ایجاد اشتغال پای دار است. نارضایتی جامعه عموماً در بخش بیكاری است.
پس باید تمام قوا به کار گرفته شود تا با جهش و گسترش تولید ضمانتی برای ایجاد اشتغال پا یدار به وجود آورد. در ط ی سالهای اخیر، برنامههای ناتمام بسیاری در کشور ایجاد شده است که به دلایل مختلف از جمله وابستگی به فروش کالاهای نفتی، نیمهکاره رها شدهاند، اما در حال حاضر با وجود تحریمها م یتوان دوباره کمر همت را بست و از بسیار ی از ظرفیتهای رها شده و یا کنار گذاشته شده دوباره استفاده کرد و به این ترتیب، قدم ی بزرگ در جهت اشتغالزایی برداشت.
فراموش نكنیم که هر چه افراد جامعه به خصوص قشر تحصی لکرده و جوان دار ای شغلی مناسب و سطح عمومی زندگی بالاتری باشند، رضایت بیشتر شده و این با به وجود آمدن غرور ملی برای افراد جامعه همراه خواهد بود. غروری که ناشی از عدم وابستگی به کشورهای دیگ ر و توانایی ایستادن بر روی پاهای خودمان و خودکفایی کشورمان است.
زمانی که بتوانیم در جهت اشتغالزایی گامی بزرگ برداریم ، قطعاً م یتوانیم به استقلال تولیدی و صنعتی نائل گردیم که این امر موجب رضایت درون ی و افزایش حس غرور ملی میگردد.
محمد رستمی صفا همواره بر این اصل معتقد بوده است که تولید ملی یكی از نشانههای محرز غرور ملی است و کیفیت تولیدات داخلی م یتواند پلهپله ما را به سوی خودکفایی سوق دهد و وابستگی های اقتصادی ما را به حداقل برساند.
وی میگوی د: چندین سال پیش، برخی از شیوخ کشورهای عربی و همچنین دول تمردا ن کشورهای اروپایی برای راهانداز ی خطوط تولید لوله و به بهرهبرداری رساندن آنها از او درخواست کرده بودند که همراه خانواده از ایران برود و قول داده بودند بهترین امكانات رفاه ی را برای وی و خانواد هاش فراهم نمایند، ول ی وی نپذیرفت و حاضر نشد به خاطر آسایش شخصی، منفعت کشورش را نادی ده بگیرد. پیشبرد اهداف و آرمانهای کشور برایش مهمتر از پیشرفت زندگی شخصی خودش بود.
اگر افرادی همچون محمد رستمی صفا، با اندیشههای آرمانی ، ترك وطن میکردند، قطعاً ریشة تمام استعدادهای نهفته می خشكید و به فعلیت نمیرسید؛ پس او ما ند تا خطمشی اقتصادی و اندیشههای بكر تولید ی را در خاك همین سرزم ین به عرصة ظهور برساند. او با اعتقاد به خودکفایی تولید و رسیدن به استقلال اقتصادی میخواست با تحولی شگرف در عرصههای تولیدی تمامی مرزهای وابستگی اقتصادی را درنوردد و با عزمی راسخ، به نقطةامن استقلال تولید صعود نماید.
و بدیهی است که او صرفاً با اعتقاد به خالق یكتا و با پشتكار و تلاشهای مداوم توانست پرچم غرور ملی را افراشته نگاه دارد و با ایجاد اشتغالزایی مستقیم برای بیش از 5500 نفر، به پیشبرد صنعت و تولیدات داخلی کمک نما ید. وی همواره به اشتغالزایی نگاه ویژها ی داشته و میگوید اگر به تعداد جوانانی که هر ساله وارد بازار کار می شوند نگاه کنیم، بیشت ر متوجه مسئولیتمان میشویم. در دوران پاندم ی کروناویروس )سالهای 1398 الی 1400( که بسیاری از شرکتها و کمپانی ها تعدیل نیرو داشتند، گروه صنعتی صفا با مدیریت ایشا ن 650 نفر اشتغالزایی در طرحهای توسعه خود داشته و این خود نگاه ویژة وی به اهمیت اشتغال برای جوانان این مرز و بوم میباشد.
کارآفرینی ، استراتژی و آیندهنگری:
استراتژی و آیندهنگری محمد رستمی صفا همواره زبانزد کسانی است که او را میشناسند و اندیشه و تفكراتش را در خصوص روند فعالیتهای تولیدی به خوبی درك م یکنند. وی همواره برنامهها، استراتژ یها و فعال یتهای کارآفرینی خود را برای 50 سال آینده برنامهریز ی میکند .
او معتقد است فعالیت در عرصة تولید میبایست بسیار دقیق و برنامهریزی شده آغاز و در بستری مناسب و با روندی متبحرانه ادامه یابد که با بهرهگیری از تكنولوژیهای نوین و تجارب مفید بتوان به تحولی شگرف دست ی افت و از تمام گذرگاهها ی آسی بپذیر اقتصادی با جدیت و پشتكار گذر کرد و به نظر وی، این کار به مثابة آتشی است که میبایست از آن عبور کرد و حتی مواقعی برای عبور از این آتش باید تن به سوختن داد که در نتیجه ب ه پیشرفتی روزافزون در جهت افزایش بهرهوری اقتصادی منجر گردد و بتوان به هدف دلخواه رسید.
قابلیتهای ذهنـی و شـناخت هـر فـرد، آخـرین کـاری اسـت کـه مـا انسـانها بـه آن مـیپـردازیم. زنجیـرهای از حـوادث تكـراری در زنـدگی همـة مـا، ماننـد یـک برنامـه از پـیش تعیـین شـده، سـبب شـده کـه ماشـینوار در مسـیری حرکـت کنـیم کـه گـویی تخطـی از آن، گنـاهی نابخشـودنی در زنـدگی اسـت. ایـن جـذابترین گنـاه، خلاقیـت نام دارد.
دنیــا در حــال پیشــرفت و تعــالی اســت. جامعــة بشــری بســیاری از دســتاوردها، رهآوردهـا و نتـایج متعـالی و پیشـرفتهای ارزشـمند خـود و هرگونـه بهبـود و رشـدی و در مخلــص کــلام، تمــدن غنــی و عظــیم انســانی بــا همــة مظــاهر و درخشــش و شــگفتیهــایش را مــدیون خلاقیتهــا، نواندیشــیها، اندیشــههای نــاب و بیبــدیل، تــلاشهــای ســخت و طاقتفرســای شــبانهروزی، روحیــة متعــالی و توفیــقگرایانــه و اســتقلالطلبانه، تقبــل مخــاطرات و ابهامــات دشــوار افــرادی اســت کــه کارآفرینــان ارزشآفــرین نــام داشــته و در تــاریخ بشــریت پیشــگامان، پیشقــراولان و جلــودارانحرکات امیدآفرین و دگرگونساز جوامع بشری بودند.
کارآفرینـان کسـانی هسـتند کـه بـا تولیـد محصـولات و خـدمات نـوین مـورد نیـاز مـردم، بـه پاداشهـای اقناعکننـده دسـت مـییابنـد؛ از هـیچ ،کسـبوکاری جدیـد خلـق میکننـد؛ بـه رغـم مخــاطرات بسـیار، مبـدع کارهـای جدیــد میشــوند؛ بــه تنهــایی و بـدون دخالـت مـدیریت، تصـمیم میگیرنـد کـه چـه مقـدار از سـرمایة خـود را گسـترش دهنـد ،یـا آن را محـدود کننـد؛ آنهـا بنیانگـذاران شـرکتها و پدیدآورنـدگان مفـاهیم و ایـدههای جدیدنـد؛ بـا تمـام نیــرو و اراده از عقایـد خـود دفـاع میکننـد؛ و باورهــای خـود را بـا ارادهای خللناپـذیر پـیش میبرنـد و در برابـر آنچـه دیگـران غیـرممكن یـا ناکارآمـد میپندارنـد، ایسـتادگی میکننـد .آنهـا ضـمن پرهیـز بیشتـر، بـه خـود« نـه »گفتهانــد و مشــكلات بیشتــری را از ســر راه برداشــتهاند. مهــارت در ســرمایهگذاری و مدیریت مدبّّرانة کسبوکار، توزیع مجدد ثروت را تضمین میکند.
کارآفرینـان میداننـد بـه کجـا میخواهنـد برونـد، آنهـا تصـور و دیـدگاهی از آینـدة سـازمان خـود دارنـد، البتـه بسـیاری اوقـات ایـن تصـور از ابتـدا وجـود نـدارد و در طـی زمـان شـكل میگیـرد کـه شـرکت چـه هسـت و چـه مـیتوانـد باشـد. گرچـه کـارآفرین ممكــن اســت مجبــور بــه برنامــهریزیهای کوتاهمــدت و مقطعــی باشــد، ولــی داشــتن چنـین دیـدگاهی مـیتوانـد ایـن برنامـههای کوتاهمـدت را در یـک جهـت بـرای رسـیدن بـه آینـده و هـدف هماهنـگ سـازد. کـارآفرین اغلـب بـا مشـكلاتی روبـهرو میشـود و ممكن است که در ادامة کار خود دچـار تردیـد و تزلـزل شـود، ولـی بـا اعتمـادی کـه بـه خـود دارد در حـل مشـكلات تـلاش مـیکنـد. ایـن حـس باعـ میشـود کـه دیگـران نسـبت بـه خلاقیـت و نـوآوری خـوشبین باشـند و حـس اطمینـان در سـازمان پدیـد آید.
سخنرانی محمد رستمی صفا در دانشگاه کارآفرینی تهران – سال 1393
کـارآفرینی دربرگیرنـدة عقایـد مختلـف و تبـدیل آنهـا بـه محصـولات یـا خـدمات و ایجـاد کسـبوکار بـرای ارائـة آنهـا در بـازار اسـت. کـارآفرینی از دیـدگاههـای مختلـف مـورد بررسـی قـرار گرفتـه، بـه طـوری کـه نظـرات متفـاوت و گونـاگونی در خصـوص مفهوم کارآفرینی ارائه کردهاند .
برخـی از محققـان در مـورد هـدف و انگیـزة کارآفرینـان و بعضـی دیگـر خصوصـیات و ویژگیهــای آنــان را مــورد مطالعــه قــرار دادهانــد .« پیتــر دراکــر» کــارآفرینی را از دیدگاه فردی مـورد توجـه قـرار داده و کارآفرینـان را صـرفاً عامـل تغییـر نمیدانـد، بلكـه میگوید: آنـان افـرادی هسـتند کـه از فرصـتهای پـیش آمـده در زمینـههای مختلـف از جملــه تكنولــوژی، ســلیقههای مصــرفکننده ،مزیتهــای اجتمــا عی و … بــه خــوبی استفاده کرده و با ایجاد تغییراتی، چیزهای جدیدی را میآفرینند.
کارآفرینـان دارای رفتـار پیچیـدهای هسـتند و هـیچ نظریـهای نمیتوانـد رفتـار آنـان را تشریح کند. شـاید ایـن مهـم، اولـین و مهمتـرین نظریـه مربـوط بـه زمینـههای روانـی کارآفرینـان اسـت. کارآفرینـان افـرادی هسـتند کـه نیـاز فراوانـی بـه موفقیـت دارنـد و مخــاطرات بــالایی را میپذیرنــد و چنــین ریســکهــایی آنــان را بــه فعالیــت مــداوم تحریک میکند.
در جـوامعی کـه گـرایش بـه تولیـد بیشـتر باشـد، افـراد نیـاز بـالایی بـرای موفقیـت دارنـد؛ و کـارآفرینی نمایـانگر یـک رفتـار سـازمانی اسـت کـه عناصـر کلیـدی کـارآفرینی عبارتاند از: ریسکپذیری، پیشنگری و نوآوری.
کارآفرینـان نگـرشهـای خلاقانـهای را بـرای حـل مسـائل اجتمـا عی جهـت ایجـاد ارزش اجتمـا عی بـه کـار میبرنـد و دارای خصوصـیات و ویژگیهـای خـاص خـود یعنـی عــاملان تغییــر در بخــش اجتمــا عی، پــذیرش مأموریــت بــرای ایجــاد و بقــای ارزش اجتمـا عی، شناسـایی و تر غیـب فرصـتهای جدیـد، بـهکارگیری فرآینـد مسـتمر نـوآوری و اقدام جـدی بـه وسـیله منـابع در دسـترس کـه در نهایـت بـه ارزشسـازی اجتمـا عی و بقای مؤسسة اجتما عی منجر میگردد.
تلاشهــای کارآفرینانــه در ریشــهکن نمــودن فقــر و بــیعــدالتیهای اجتمــا عی و اقتصـادی کـه عامـل اصـلی بسـیاری از ناامنیهـا، کمبودهـا ،شـكافها و کاسـتیها و بـه تبــع آن بحرانهــا و آشــوبهای فجیــع در اجتمــاع میباشــد، نقــش بســیار حیــاتی و اساسی دارد. نوآوری و خلاقیـت آنـان همـواره بـه عنـوان عامـل تعـالیآفـرین در بهبـود و اصــلاح دســتاوردهای بشــری و نیــز نــوگرایی و تحــولآفرینی در عرصــههــای مختلــف اجتما عی جایگاه ارزشی بس والا و بی مثال دارد.
مراسم قهرمانان صنعت – سال 1389
کارآفرینـان افـرادی هسـتند کـه بـا بـهکارگیری توانمنـدیهای درونـی خـود ایـن قـدرت را دارنـد کـه از «هـیچ، همـه چیـز خلـق» کننـد و «موتـور توسـعه اقتصـادی» جامعه گردند. کـارآفرینی ابـزار بسـیار مهمـی در توسـعه اقتصـادی اسـت کـه عمـدهترین تــأثیر خــود را بــا ایجــاد شــغل نشــان میدهــد. آنــان عوامــل و منــابع غنــی و بــالقوه اقتصادی را به تحرك وامیدارند.
آنـان نیازهـا و خواسـتههای رو بـه تزایـد همنوعـان خـود را شناسـایی نمـوده و بـا وســواس و دغدغــه خاصــی در جهــت رفــع آنهــا و ارتقــای خواســتههای انســانی از هرگونـه تلاشـی دریـغ نمیورزنـد. کارآفرینـان برخـی کارهـا را بـرای اولـین بـار انجـام میدهنـد و از ایـن رو همیشـه ریسـکپذیرند و همیشـه در جسـتجوی تغییـر مـیباشـند و بــه آن حساســیت نشــان میدهنــد و در یــک فرصــت اســتثنایی از آن اســتفاده میکنند.
اگر میخـواهیم شـاهد رشـد و شـكوفایی اقتصـادی باشـیم، بایسـتی ضـمن برچیـدن موانــع و چالشهــای فــراروی جهــانی شــدن اقتصــاد و حفــ و توســعه اشــتغال، بــه سـرمایهگذاری توجّـه نمـاییم و ایـن کـار توسـط سـرمایهگذار و کـارآفرین، زمـانی تحقـق مییابد کـه سـرمایهگذار ضـمن داشـتن امنیـت کـافی بـرای سـرمایهگذاری، انتظـار سـود معقـولی را بـر اسـاس عقـل اقتصـادی نیـز داشـته باشـد و بـرای دسـتیابی بـه ایـن اهـداف، بایسـتی موانـع و مشـكلات فـراروی خـود را پشـت سـر بگـذارد. بـرای افـزایش اشـتغال و کـاهش بیكـاری کـه از مهمتـرین مشـكلات اجتمـا عی و اقتصـادی در جامعـه کنـونی مـیباشـد، بایسـتی ایـن آزادی عمـل و اختیـار بـه کارآفرینـان و سـرمایهگـذاران داده شـود تـا بتواننـد بـا فـراب بـال و آسـودهخاطر بـه سـرمایهگـذاری و ایجـاد اشـتغال مبادرت نمایند.
اگر خواهـان اعـتلا، توسـعه و شـكوفایی ملـت و کشـورمان هسـتیم، همگـان بایـد بـه ایــن بــاور برســیم کــه کــارآفرینی و کارآفرینــان میتواننــد بــه عنــوان یــک ضــرورت اســتراتژیک مــا را در رســیدن بــه اهــدافمان کمــک نماینــد. در اکثــر کشــورهای توسعه یافته، مفهوم کـارآفرینی در سـطوح اقتصـادی جـا افتـاده، بـه طـوری کـه جوانـان میتواننـد خـود را بـه یـک قهرمـان تجـاری تبـدیل کننـد. بـرای کشـور و ملـت ایـران، بسـیج همگـانی در زمینـة کـارآفرینی و آینـدهنگری یـک ضـرورت ملـی و حیـاتی تلقـی میگردد.
اگـر بخـواهیم پیشـرفت را در صـدر کارهـا قـرار دهـیم، بـرای تحقـق آن، ابـزار لازم داریم. این ابزار، انسـانها هسـتند کـه بـرای ورود بـه کـار بایـد بـه سـلاح مهـارت مجهـز باشند. اینجاست که قابلیتها، استعدادها و مطالعات انسانها مطرح میشود.
تقدیر از کارآفرینان بینالمللی – سال 1393
شخصــیتهایی همچــون محمــد رســتمی صــفا ایــن جســارت را داشــتهانــد کــه تغییـرات جـدی در وضـعیت موجـود ایجـاد کننـد. محمــد رسـتمی صــفا میگویـ ـد:
«من بـا توکـل و اتكـا بـه خداونـد، تـلاش روزافـزون و بـا همی ـاری توانمنـدیهای علم ـی و فن ـی نی ـروی انسـانی، بهتـرین راهكـار را برمیگـزینم تـا بـا شـكلگی ـری صحیح تفكراتم بتوانم تا 50 سال آینده را مجسم و پایهریزی نمایم.»
همواره در کـلام وی بارقـة امیـد مـیدرخشـد و امیـد بـه آینـده، اسـتراتژی خـاص او را رقـم مـیزنـد. او بـدون ذرهای تردیـد و تـرس از مشـكلات، پـیش مـیرود و آنقـدر مصـمم و پرقــدرت مـیرود کــه هـیچ عــاملی نمـیتوانــد او را از هـدفهــای متعــالی و آرمانهای ذهنیاش دور کند.
در پایـان ایـن بخـش، ضـمن آرزوی موفقیـت بـرای تمـامی خلاقـان و کارآفرینـان، امیـد اسـت کـه همـواره شـاهد افـزایش هرچـه بیشـتر اشـتغال تـو م بـا رشـد و توسـعه پایدار اقتصادی کشورمان باشیم.
23 r
فصل دوم
فعالیتها و مراکز گروه صنعتی صفا
پایهریزی زیرساختهای تولید پروفیل و لولههای فولادی کشور
فصل اول:فصل دوم: نگاهی به فعالیتها زندگیو و کارمراکز گروهمحمد صنعتیرستمی صفاصفا
اولی ن کارخانهای که در ایرا ن به تولید پروفیل پرداخت، «شرکت صنعتی سپنتا» بود ک ه فعالیت خود را در سال 1340 آغاز نمود و تولید پروفیل توخالی را به بازار داخلی عرض ه داشت. متعاقب آن با تلاش متخصصی ن و کارشناسان وقت، در سال 1342 پس از نصب دستگاه ساخت لوله درزجو ش، اقدام به تولید لول ه نمود. در فواص ل سالهای 1340 الی 1352 تعداد تولیدکنندگان لوله و پروفیل به 9 واحد در کشور رسید. تا سال 1357 تعداد واحدهای تولیدکنندة لول ه و پروفیل فولاد ی ب ه 11 کارخانه رسید، ضمناً در سال 1389 تعداد تولیدکنندگان عضو این سند یكا به 93 واحد افزایش یافته است .
محمد رستمی صفا از سال 1347 روند کاری خود را از تجارت به تولید تغییر و فعالی ت خود را در صنعت تولید جرثقیلهای صنعتی، سازههای فلزی و لوله و پروفیل آغاز نمود. وی همیشه در تلاش برای را هاندازی زیرساختهای واحدهای صنعتی تولید لوله و پروفیل بوده است و در سال 1354 با هدف گسترش فعالیتهای خود در زمینة تولید لوله و پروفیلهای صنعتی و ساختمانی کارخانه گروه صنعتی آمل را در شهر آمل تأسیس نمود.
ایشان طی دوران فعالیت تولیدی خود در این کارخانه، افتخار نوگرایی، توسعه و نوساز ی این کارخانه را داشته است و بیشترین قسمت خطوط تولید و ماشی نآلات خود را، با این د ید
که متخصصان بومی و داخلی ایرانی استعدادهای نهفتهای دارند و م یتوان به آنها اتكا نمود، در بخش ماشینسازی کارخانه توسط این عزیزان ساخته یا تكمیل نموده است .
پس از این تجربه ارزشمند در 17 دی ماه سال 1363، سهامدار و سپس در 14 اردیبهش ت سال 1364، مد یر عامل شرکت نورد و پروفیل ساوه شد که لولههای تا اندازه 20 اینچ را در این کارخانه تولید نمود و برای افزایش تولید لول ههایی با اقطار بزرگتر جهت توسعه ا ی ن کارخانه و با توجه به سند چش مانداز 20 ساله کشور و برنامه توسعه ز یرساخت کشور، کارخانه نورد و لوله صفا را در سال 1370 در شهرستان ساوه تأسیس نمود که لول ههای تا قطر 120 اینچ )3000 میلیمتر( را در این کارخانه تولید مینما ید که امروزه مجموع کارخانجات نورد و پروفیل ساوه و کارخانجات نورد و لوله صفا به عنوان یكی از بزرگترین تولیدکنندگا ن لول ههای فلزی از نظر تنوع بالای تولید و کمیت در جهان مطرح است.
اکنون کارخانجات نورد و لوله صفا بزرگترین و مدرنترین کارخانه نورد و تولید کننده لول ههای فلزی در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، انتقال فراوردههای نفتی، آب و فاضلاب در خاورمیانه است که این واحد افتخاری بزرگ برای کشورمان ایران محسوب میشود.
محمد رستمی صفا با تجربة 7 دهه فعالیت صنعتی و سابقه خانوادگی 185 ساله در حوز ة صنعت توانسته است یكی از نخبگان صنعتی کشور در جهت مهیا نمودن زیرساختهای تولید لوله و پروفیل، کارآفرینی، نوآور ی صنایع متعدد ، همچون پروفیلسازی از دهة 50 و آورنده تكنولوژ یهای تولید لولههای قطور در دهة 80 و احداث کننده خطوط تولید با تكنولوژ ی روز دنیا در صنعت لولهسازی با متخصصان بومی و داخلی در کشور میباشد که همیشه در تكاپو برای آبادان ی کشور بوده است.
شروع فعالیت شخصی در تجارت فولاد و ورود به عرصة تولید
محمد رستمی صفا ورود به بازار کار و فعالیت تجاری خود را به صورت متمرکز و گسترده از سال 1337 و در سن یازده سالگی آغاز نمود. ایشان با توجه به دید و افكار بلند، خودکفا یی و ِعِرق به تولید ملی، بومیسازی و داخلیسازی محصولات، روند فعال یت خود را تغییر داده و با ورود به عرصة تولید از سال 1347 ورود به این ب ازار و صنعت لوله و پروفیل را آغاز نمود .
محمد رستمی صفا با بهرهمندی از تجربیات فراوان بر ای تهیه و توزیع انواع محصولات فولادی، توانست نقش ارزشمندی را در تأمین نیازهای صنعت کشور در آن زمان ایفا نما ید.
او در این مسیر هیچگاه مشكلات را بیان نكرده، بلكه مدیریت کرده و باور دارد مدیریت، هنر چیرگی بر مشكلات است. لذا شعار اندیشه صفا، ایران خودکفا را سرلوحه و شعار مجموعه تجاری صنعتی صفا قرار داده و در این راه بین سخ تتر و سخ تترین، سختترین را انتخاب مینمای د.
حاصل تلاش، اعتقاد و باور این کارآفرین نمونه، رفع نیازهای صنعتی کشور، حضور گسترده در عرصه صادرات و ایجاد نام درخشان و معتبر در صنای ع لوله و پروفیل فولاد ی ایران و جهان است. در ادامه به معرفی و تأسیس گروه صنعتی صفا و شرکتها ی زیرمجموعه این هلدینگ با تلاشهای ب یشائبة این کارآفرین پرداخته شده است.
ارتقاء صنعت تولید لوله، پروفیل و فولاد با ایجاد تشکلهای صنعت ی متعدد با بهرهگیری از بهترین شیوه تولید و تکنولوژی روز دنیا توسط محمد رستم ی صفا در گروه صنعت ی صفا
با تأسیس دفتر مرکزی گروه صنعتی صفا، این شرکت کار خود را آغاز نمود و با بهکارگیر ی نیروهای متخصص و اشتغالزایی به پیشرفتی روزافزون دست یافت که در جهت توسعه صنعت و اقتصاد کشور فعالیتها ی تأثیرگذاری داشته است. گروه صنعتی صفا با پشتوانه مدیریتی شخصی محمد رستمی صفا با تجربه 65 ساله خود و تجربه بیش از 185 ساله خانوادگی خود در حال حاضر با دارا بودن ظرفیت تولید حدود 4 میلیون تن انواع لول ههای آب، گاز، نفت، پتروشیمی، صنعت ی و ساختمان ی یكی از بزرگتری ن مجموعههای تولید لول ههای فلزی از نظر تنوع تولید و کمیت در جهان می باشد .
بزرگترین بخش این گروه در زمینة تولید انواع مقاطع فولادی برای عرضه به بازارهای داخلی و کشورهای همسایه و دنی ا است که این مقاطع فولادی در راستای انتقال فرآوردههای نفتی، گازی، انتقال آب و فاضلاب، صنایع خودروسازی سبک و سنگین، پروفیلهای خاص HSS جهت بلندمرتبهسازی در صنعت ساختمان و همچنین مقاطع فولادی حاصل نورد گرم از قبیل انواع میلگرد و سایر موارد مشابه می باشد .
در این میان، با توجه به نیاز کشور و ارتقاء سطح نوینی از دانش و صنعت کشور در عرص ة خودروسازی و شرک تهای دانشبنیان نیز ورود کرده است. سیاست راهبردی محمد رستم ی صفا در گروه صنعتی صفا بر پایه رضایت مشتریان استوار بوده و این مهم به وسیله ارتقاء سطح کیفی محصولات با بهکارگیری آخرین تكنولو ژی روز دنیا و بهرهمندی از نیروهای انسانی متعهد و مجرب در تمام سطوح سازمانی تحقق م ییابد.
فعالیتهای پا یهای گروه صنعت ی صفا
- عرصة تجاری: مدیریت جامع و فراگیر و تعامل بین شرکتها و همچنین ایفا ی نقش کلیدی در صنایع و اقتصاد کشو ر
- عرصة علم و صنعت: تأسیس دانشگاه علمی کاربردی و ارتباط بین دانشگاه و صنعت و بهرهبرداری از توان و تجربه صنعتی بالای گروه
- عرصة مالی و سرما یهگذاری: ایجاد بستری مناسب و گسترده در سرمایهگذاری و مدیریت منابع مال ی و همچنین گردش پولی مناسب در گروه و شرکتهای تابع و کنترل عملكرد آ نها
- عرصة پشتیبانی: یكپارچگی کامل و پشتیبانی همهجانبه، کاهش هزینهها در شرکتها و پروژههای گروه
- عرصة مشتریمداری: ارزش نهادن به مشتری و فراهم آوردن رضایت کامل مشتر ی و به موازات آن تلاش برای افزایش توان رقابتی در بازار
- عرصة روابط عمومی: ارتباط با رسانهها و بازتاب فعالیتهای تولید ، کارآفرینی، اشتغالزایی، ملی و …
- عرصة منابع انسانی: تأکید مستمر بر اولوی تهای سازمانی در عرصة منابع انسانی و حف ارز شهای منابع انسانی در م یان شرکتهای تابعه.
محمد رستمی صفا با مطالعه و کارشناسی بازارهای داخلی و خارجی و با نگاه به آینده بازار، همواره در حال افزایش تنوع محصولات و ارتقاء کیفی تولیدات خود میباشد. در اینجا تعدادی از شرکتها و کارخانجات تولیدی و فعالیتهای آن که زیرمجموع ه گروه صنعتی صفا می-باشند، مختصراً به شرح ذیل معرف ی میگردد:
- شرکت کارخانجات نورد و پروفیل ساوه – تأسیس 1352
- شرکت صنایع غذایی حامیران – تأسیس 1361
- مجتمع صنعتی کارخانجات نورد و لوله صفا – تأسیس 1370
1-3- کارخانه شماره 1 اسپیرال: تولید لول ههای 20 الی 120 اینچ با ضخامت 6 الی 25 میلیمتر – بهرهبرداری سال 1381
2-3- کارخانه شماره 2 رول بندینگ: تولید لول ههای 8 الی 24 اینچ با ضخامت
4/0 الی 32 میلیمتر – بهرهبرداری سال 1382
3-3- کارخانه شماره 3 درزجوش القایی: تولید لولههای 8 الی 24 اینچ با ضخامت
4/0 الی 25 میلیمتر – بهرهبرداری سال 1384
4-3- کارخانه شماره 4 پوشش: پوشش داخلی و خارجی لولههای تول یدی از 3 ال ی
120 اینچ – بهرهبرداری سال 1385
- شرکت سازههای فلزی و ماشینآلات صنعتی صفا – تأسیس 1385
- شرکت سیم و کابل اهواز – تأسیس 1385
- دانشگاه جامع علم ی کاربردی صفا – تأسیس 1386
- شرکت صنعت پلیمر اهواز – تأسیس 1387
- شرکت کشت و صنعت صفا – تأس یس 1387
- شرکت صنعتی قلم خودکار صفا- ک یان – تأسیس 1388
- شرکت علم و فناوری صفا – تأسیس 1399
1-10- شرکت دانشبنیان نانوداروی البر ز
2-10- شرکت ایلیا
3-10- شرکت ریزتراشه خز ر
- کارخانه نورد گرم میلگرد شرکت نورد و لوله صفا تولید انواع میلگرد از قطر 10 الی 32 میلیمتر – بهرهبرداری دی ماه 1401
طرحهای توسعه کارآفرین و اشتغالزا محمد رستمی صفا در گروه صنعتی صفا:
- پروژه تولید خودرو سواری شرکت صفا موتور
- پروژه تولید کامیونهای تجاری شرکت صفا خودرو دیزل
- پروژه لولههای بدون درز شرکت نورد و لوله صفا
- پروژه نورد گرم پلیت میل شرکت نورد و لوله صفا
- پروژه نورد ورق کویل شرکت نورد و لوله صفا
- تولید انرژی صفا )پروژه نیروگاه 596 مگاواتی(
- مجتمع صنعتی فولاد هرمز از طرحهای صنعتی گروه صنعتی صفا طی 5 فاز با ظرفیت تولید 15 میلیون تن
کارخانجات نورد و پروفیل ساوه
تأس یس 1352 مساحت ز می ن: 57 هکتا ر
در سال1350 زمینی جهت احداث کارخانجات نورد و پروفیل ساوه در شهرستان ساوه و جاده سلفچگان اختصاص داده شد که نهایتاً در سال 1352 شرکت کارخانجات نورد و پروفیل ساوه با هدف تولید انواع لوله و پروفیلهای فولادی و اشتغالزایی 150 نفر و ظرفی ت 50000 تن در سال به بهرهبردار ی رسید و در صنعت نورد و پروفیل و تولید انواع لوله و انواع مقاطع فولادی، فعالیت این کارخانه و شرکت آغاز گردید.
محمد رستمی صفا با تجربه آغاز تولید در ابتدای سال 1347 با توجه به نیاز روزافزو ن بازار به مصرف لوله و پروفیل در سال 1364 با در اختیار گرفتن بخش عمده سهام شرکت کارخانجات نورد و پروفیل ساوه ، مدیریت این شرکت را که در آن تاریخ دارای 160 نفر پرسنل بود و با ظرفیت تولید 000،30 تن در سال به عهده گرفت. اکنون این کارخانه با ظرفیت تولید 000،000،2 تن در سال و بیش از 1500 نفر پرسنل متخصص به عنوان تنها کارخانه تأثیرگذار بر بازار لوله و پروفیل کشور و نیز اولین صادرکننده مقاطع فولادی از ایرا ن به سراسر کشورهای اروپایی و کشورهای همسایه مشغول به کار است.
اجر ای فعالیتهای توسعه بازار این شرکت باع گردیده تا این شرکت در حوزههای مختلف بازار همچون انرژی، ساخ توساز و ساختمان، لوازمخانگ ی، ادوات کشاورزی و خودروسازی و… حضوری موفق و همچنین رشد پایداری را تجربه نماید.
محصولات کارخانجات نورد و پروف یل ساوه پاسخگوی دامنه زیادی از نیازهای مشتریان طبق استانداردهای و یژه م یباشد. کارخانجات نورد و پروفیل ساوه با دارا بودن 28 خط تولی د و چندین خط تولید در حال احداث، بزرگترین کارخانه تولید پروفیل کشور و جهان م یباشد که در صورت فعالیت تمامی خطوط آن علاوه بر اشتغالزایی، تأمی ن کننده 70 درصد نیاز بازار کشور خواهد بود.
تا این لحظه محصولات این کارخانه به کشورهایی از قارههای اروپا، آمریكای شمالی ، خاورمیانه، اقیانوسیه و کشورهای مشتركالمنافع )CIS( صادر شده و مسبب ارزش افزوده برای کشور گردیده است. هماکنون محصولات این شرکت در صنایع کلیدی و زیرساختهای اساسی کشور همچون انتقال گاز، آب، نفت و پتروشیمی، مقاطع صنعتی مربوط به قطعات خودرو و موتور سیكلت، انواع پروفیلها و مقاطع ساختمان ی، ساخت ماشینآلات، ادوات کشاورزی، صنایع لوازمخانگی و اداری و … کاربردهای وسیعی را دارا میباشد.
شرکت صنایع غذایی حامیران
تأس یس 1361 مساحت ز می ن: 3 هکتا ر
شرکت صنایع غذایی حامیران یكی دیگر از شرکتهای محمد رستمی صفا میباشد که پیشگام در تولید غذای کودك و بزرگسال در ایران میباشد و با هدف کیفیت برتر و تض م ی ن ایمنی غذا و سلامت مصرفکننده در سال 1361 تأسیس گردید . این شرکت با خرید ماشینآلات تولید انواع غذای کودك و بزرگسال بر اساس تكنولوژ ی شرکت TAG آلمان و دانش فنی شرکت میلوپای آلمان، یگانه شرکت ایرانی است که برای اولین بار مجوز تو لی د غذای کمكی کودکان و مادران باردار و شیرده را اخذ نموده است.
محصولات این کارخانه تولیدکننده غذای کمكی کودکان، مكمل غذایی مادران باردار و شیرد ه میباشد و بر این اساس، واحد تحقیق و توسعه این شرکت با برنامهریزی جامع و در آیندهای نزدیک محصولات جدیدی را در حوزه انواع مكملهای غذایی و رژیمی، برای مصرف در ردههای مختلف سنی و با لحاظ نمودن سلیق ههای مختلف مصرفکنندگان به بازارهای داخلی و خارجی ارائه خواهد نمود.
کارخانجات نورد و لوله صفا
تأس یس 1370 مساحت ز می ن: 500 هکتا ر
بـا توجـه بـه تنظـیم برنامـه توسـعه سیاسـی-اقتصـادی کشـور تـا سـال 1400 و نیـازطرحهای عمرانی به زیرسـاختهـای انتقـال انـرژی )خطـوط لولـه گـاز، نفـت، محصـولاتپتروشــیمی و همچنــین انتقــال آب ســدهای در دســت اجــرا و در کنــار آن طرحهــای سـاختمانی و از جملـه توسـعه خطـوط ریلـی جهـت توسـعه راهآهـن سراسـری( محمـد رسـتمی صـفا در سـال 1379 تصـمیم بـه تأسـیس مجموعـه کارخانجـات نـورد و لولـه صفا که طرح توسعه کارخانجات نورد و پروفیل ساوه بود نمود.
ایـن کارخانـه در دو فـاز تولیـدی نـورد گـرم و نـورد سـرد طراحـی و برنامـهریزی گردیـد که بنا بر نیاز روزافزون کشور بـه لولـههای انتقـال، اولویـت کـار بـه نـورد سـرد اختصـاص یافـت و در سـال 1379 پروانـه تأسـیس خطـوط تولیـد لولـههای فـولادی بـا ظرفیـت 000/670/1 تــن در ســال اخــذ و کــار ســاختمانی آن نیــز در نزدیكــی شــهر ســاوه و مقابـل شـهر صـنعتی کـاوه آغـاز گردیـد. تخصـیص زمـین بـه مسـاحت 700 هكتـار بـا توجـه بـه گسـتردگی طـرح شـامل 220 هكتـار زیربنـای خطـوط تولیـد شـامل 4 سـالن بـه طـول 4130 متـر و عر هـای مختلـف بـین 60 الـی 90 متـر تأسیسـات و انبارهـای سرپوشیده متصل به سالنهای تولیـد بـه مسـاحت 5 هكتـار جهـت مـواد خـام پـای کـار ،کارگــاههــای تعمیــرات و ســاختمانهای اداری، انبارهــای محصــول در فضــای بــاز در جـوار سـالنهای تولیـد بـا مسـاحت 100 هكتـار و همچنـین فضـایی بـه مسـاحت 200 هكتار جهـت تأسیسـات راهآهـن و انبـار مـواد اولیـه و تأسیسـات زیربنـایی شـامل پسـت فشــار قــوی 20/63 کیلوولــت بــا ظرفیــت 60 مگــاوات، کارخانــه تصــفیه آب صــنعتی شـامل آب رقیـق بـا ظرفیـت 72 مترمكعـب در سـاعت، ایسـتگاه تقلیـل فشـار گـاز بـا ظرفیــت 20 هــزار مترمكعــب در ســاعت، شــبكه ریلــی راهآهــن و ایســتگاه بارانــداز مربوط، بـه وسـعت 94 هكتـار در کنـار خـط راهآهـن سراسـری کشـور، شـبكه مخـابرات و تلفــن بــا ظرفیــت 100 خــط خــارجی و 4000 خــط داخلــی همــراه شــبكه LAN و WAN بـا کابـل نـوری بـه وسـعت 500 هكتـار، سیسـتم جمـعآوری آبهـای سـطحی، فاضــلابهای صــنعتی و تصــفیهخانههای مربوطــه بــرای تمــامی کارخانجــات از جملــه زیرساختهای در نظر گرفته شده مجموعه میباشد.
در مهرمـاه 1381 اولـین خـط تولیـد لولـه بـا روش اسـپیرال تولیـد لولـههای فـولادی )اسـپیرال: تولیـد لولـههای درزجـوش مـار پیچ( بـا ظرفیـت 75000 تـن در سـال مطـابق بــا اســتاندارد AWWAC200 جهــت تــأمین لولــههای انتقــال آب از قطــر 500 الــی 3000 میلیمتـر شـروع بـه کـار نمـود کـه در ادامـه طـرح در سـال 1385 خـط تولیـد دیگری با ظرفیـت 200 هـزار تـن در سـال جهـت تولیـد لولـههای گـاز بـه قطـر 20 الـی 56 ایـنچ بـا روش اسـپیرال مطـابق اسـتاندارد بینالمللـی API -5L بـه ایـن مجموعـه اضافه گردیـد. ایـن خـط تـاکنون سـهم عمـدهای در تـأمین نیـاز طرحهـای ملـی انتقـال آب از سدهای مختلف به نقاط مصرف به عهده داشته است .
خطــوط رول بنــدینگ )تولیــد لولــههای درزجــوش مســتقیم(، ایــیآردبلیــو )تولیــد لولههای درزجوش مخفـی( بـه همـراه خـط تولیـد اسـپیرال بـا ظرفیـت 000/670/1 تـن در سـال و بخـش پوشـش کوتینـگ )پوشـش داخلـی و خـارجی لولـههـا( بـا ظرفیـت 000،000،4 مترمربــع در ســال بــرای مصــرف صــنایع نفــت، گــاز، پتروشــیمی و پالایشــگاهی و تــأمین خطــوط اصــلی انتقــال آب همچنــان در حــال خدمترســانی بــه این مرز و بوم میباشد.
بــهکارگیری آخــرین فناوریهــای ســاخت و پوشــش لولــه بــا همكــاری معروفتــرین سازندگان ماشـینآلات اروپـایی، شـرکت نـورد و لولـه را بـرای تولیـد بـر اسـاس بـالاترین ســـطوح اســـتانداردهای بینالمللـــی همچـــون ASTM ،API و AWWA و داخلـــی هماننــد IPS وIGS توانمنــد ســاخته اســت. کارخانجــات نــورد و لولــه صــفا تــاکنون هــزاران کیلــومتر از لولــههای خطــوط اصــلی پروژههــای ملــی و اســتراتژیک کشــور، انتقـال نفـت، گـاز و آب همچـون انتقـال آب سـد دوسـتی، انتقـال نفـت خـام کـوره بـه جاسـک، انتقـال آب خلیجفـارس، اَبَرپـروژه طـرح غـدیر بزرگتـرین طـرح انتقـال آب و آبرســانی خاورمیانــه، خطــوط سراســری گازرســانی و آبرســانی و غیــره را تولیــد و تحویـل نمـوده اسـت. فـاز دوم کارخانجـات نـورد و لولـه صـفا در مجتمـع صـنعتی صـفا، تولیـد مقـاطع فـولادی صـنعتی و ریـل راهآهـن بـا روش نـورد گـرم سـبک و سـنگین میباشد.
برنامـهریـزیهـا و بهرهبـرداری از فـاز دوم کـه مربـوط بـه تولیـد مقـاطع بـا روش نـورد گرم سبک و سنگین بـود مـیبایسـت طبـق زمانبنـدی مـدیریت طـرح و توسـعه «گـروه صنعتی صفا» سـالها پـیش )سـال 1395( انجـام پـذیرد، ولـی متأسـفانه بـه دلیـل عـدم رفــع مشــكلات گــروه صــنعتی صــفا بــر ســر راه تولیــد و عــدم حمایــتهــای لازم ،بهرهبـرداری از ایـن طـرح ملـی کـه مسـبب کـارآفرینی و اشـتغالزایی فـراوان و ایجـاد ارزش افزوده برای کشور میشد، عقـب افتـاد و اولـین بخـش مربـوط بـه ایـن فـاز )تولیـد میلگــرد( بــا تــلاشهــا و پیگیــریهــای «محمــد رســتمی صــفا» و تكیــه بــر دانــشمتخصصـان بـومی و مهندسـان داخلـی و پرسـنل زحمـتکش ایـن مجموعـه در شـشماهـه دوم سـال 1401 بـه ثمـر نشسـت و تولیـد آزمایشـی خـود را آغـاز و سـپس بـه بهرهبرداری رسید.
کارخانه سازههای فلزی و ماشینآلات
تأس یس 1385 مساحت ز می ن: 60 هکتا ر
با توجه به نیاز برنامه توسعه گروه صنعتی صفا از نظر تجهیز ماشی نآلات و تأمین نیرو یانسانی متخصص، محمد رستمی صفا، ایجاد شرکت سازههای فلز ی و ماشینآلات صنعت یصفا را الزامی نمود. به طوری که نه تنها کلیه سالنهای تولید کارخانجات گروه صنعتی صفا توسط این شرکت ساخته و نصب گردید، بلكه با تولید مقاطع فولادیHSS با ابعاد 500x500 و 600x400 میلیمتر و ضخامت تا 20 میلیمتر فولاد مورد نیاز ساختمانهای بلند و برجهای مسكونی و تجاری را با توجه به خطر زلزله در ایران با 30% ضریب وزنی کمتر تولید و تحویل صنایع ساختمانی کشور نموده است و همچنین ماش ینآلات مورد نیاز خطوط تولید و جرثقیلهای سقفی خطوط لول هسازی نیز در این شرکت ساخته میشود.
شرکت سازههای فلزی و ماشینآلات صنعتی صفا توانمندیهای این مجموعه را اینگون ه تشریح کرد: شرکت سازههای فلزی و ماشینآلات صنعتی صفا در سال 1381 با هدف ساخت انواع ساز ههای فولادی ساختمان ی، صنعتی، اسكلتهای فولادی ، ماشینآلات صنعتی، جرثقی لهای سقفی و دروازهای، دکلهای نفتی، تجهیزات پالا یشگاه ی و … تأسیس گردیده است. این شرکت در زمینی به مساحت 69 هكتار واقع در کیلومتر 9 آزادراه ساوه -تهران در محدوده داخل مجتمع صنعتی صفا احداث و راهاندازی شده است و اولین واحد تولیدکننده اسكلت فلزی در استان مرکزی م یباشد که توانسته پروانه علامت استاندارد اجباری را از سازمان مل ی استاندارد کسب نمای د. یكی از طرحهای در حال بررسی در این کارخانه سازههای فولادی، تولید سازههای LSF با مقاطع سرد نورد شده میباشد که از رو شهای روز تولید سازههای فلزی در بازار است.
مدیریت این شرکت به منظور رقابت در بازارهای داخلی و خارجی و ارتقاء کیف ی محصولات تولیدی اقدام به دریافت گواهینامههای بینالمللی ISO TS 29001 ،ISO 9001، ISO 18001 و ISO 14001 نموده است.
مدیریت شرکت مصمم است با ساخت انواع مقاطع معادل تیرآهنهای بالپهن سنگی ن به صورت تماماتوماتیک، از خروج مقدار زیادی ارز جلوگیری شود و صنعت ساختمانسا ز ی و دیگر صنا یع کشور از واردات ای ن نوع مقاطع ب ینیاز گردد.
کارخانه سیم و کابل
تأس یس 1385 مساحت ز می ن: 3 هکتا ر
محمد رستمی صفا کارخانه سیم و کابل اهواز را جهت تأمین انواع سیم و کابل صنعتی برایرفع نیاز پروژههای صنعتی و ساختمانی کشور را هاندازی نموده است.
کارخانجات سیم و کابل اهواز، کارخانه تولید سیم و کابل در استان خوزستان میباش د که در سال 1385 تأسیس شد. ای ن کارخانه با مجهزترین ماشینآلات داخلی و خارجی خود و با برترین تكنولوژی روز دنیا قادر است سالانه 20000 تن انواع سیم و کابل را با استانداردهای جهان ی تولید نماید .
این شرکت در زمینی با مساحت 30000 مترمربع با 12000 مترمربع سالنهای تولید و
2500 مترمربع ساختما نهای انبار، اداری، آزمایشگاه و واحدهای خدماتی در حال فعالی ت میباشد. محمد رستمی صفا این شرکت را بر اساس سیاستهای راهبردی خود و به منظور افزایش ظرفیت تولید و تأمین نی از طرحهای در دست اقدام گروه صنعتی صفا و همچنین به دست آوردن سهم بیشتری از نیاز بازار، تكمیل خطوط تولید کارخانه را در اولویت کارها و برنامه خود قرار داده و ماشینآلات مورد نیاز جهت تولید کابلها ی خودنگهدار و کابلهای مخابراتی را خریداری نموده است که با نصب و بهرهبرداری از این ماشی نآلات، ظرفیت تولید کارخانه افزایش ی افته و قادر خواهد بود انواع سیم و کابل فشار متوسط، قوی و قابلها ی خاص و … را تولید نموده و سهم ب یشتری از نیاز کشور را تأمین نمای د.
دانشگاه جامع علمی-کاربردی
تأس یس 1386
مساحت زمین: 3 هکتا ر
محمد رستمی صفا معتقد است که آموزش و کسب رتب ههای علمی در هر مقطعی ضرور ی است و هر فردی میبایست جهت ارتقاء مهارتهای شغلی به طور هدفمند برنامهریزی نماید . او با اعتقاد به آموزش و اخذ تخصصهای حرفهای و نیاز به دانش و فنآوری بروز شده، پرسن ل را همواره به پیشرفت تحصیلی تشویق نموده و با فراهم کردن امكانات، انگیزههای درونی آنان را هوشیار و شو ق برنامهریزی جهت تكمیل دورههای علمی را در وجودشان میپروراند.
محمد رستمی صفا تأکیدی مؤکد ، بر تحصیل و آموزش کارکنان مجموعه شرک تها دارد و بارها گفتهاند: نه تنها کارکنان، بلكه فرزندانشان نیز میتوانند از امكانات موجود بهرهبردا ر ی نمایند. نكته حائز اهمیت اینكه با امكانات مذکور، بسیاری از کارکنان و بازنشستگا ن کارخانجات، فرزندانشان را نیز جهت ادامه تحصیلات به این مرکز فرستادهاند و پس از اتمام تحصیلات در رشتههای مورد نظر ، در مجموعه شرکتهای گروه صنعتی صفا مشغول به کار گردیدهاند که این امر ، هم از لحاظ اقتصادی و فرهنگی جا یگاه ویژهای برای کارکنان ایجاد نموده است و مهمتر اینكه موجب رضایت خاطر محمد رستمی صفا گردیده است، چرا که او مجموعه گروه صنعتی صفا را یک خانواده می داند و از لبخند کارکنان انرژی میگیرد و دلش میخواهد رفاه و آسایش زندگی شان را به جایگاهی امن برساند که هیچگونه تزلزلی در ناملایمات زندگی احساس نكنند. او همچون پدری مهربان، تمام ی کارکنانش را پوشش می -دهد و از حمایت آنها در برابر مشكلات به نقطهای از آرامش میرسد که شا ید به آسانی قاب ل وصف نباشد.
دانشگاه علمی-کاربردی صفا در راستای اهداف مذکور در سال 1386 آغاز به کار نموده است. این دانشگاه با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تحت نظارت دانشگاه علم ی-کاربردی با حمایت وزارت صنایع و معادن تأسیس و راهاندازی گردید .
محمد رستمی صفا در راستای اهمیت و نیاز به تأسیس یک مرکز دانشگاهی و لزوم تأمین نیازهای آموزشی کاربردی، تربیت نیروی متخصص کارآمد و اتصال علم و عمل تو م با توسعه دستاوردهای صنعتی کشور، اقدام به تأسیس این مرکز علمی نمود. ا ین مرکز با هدف انتقال دانش و ایجاد مهارتهای شغلی و حرفهای، رشد و شكوفایی استعدادهای افراد برای تصدی مشاغل و مهارتهای گوناگون، بهروزرسانی دانش و مهارت شاغلین ، برنامهریزی و ایجاد شد . برنامههای آموزشی، علمی و کاربرد ی از طریق تجزیه و تحلیل شغل و مهارت لازم برای انجا م آن طراحی شده و در چارچوب نظام علم ی کاربردی تدوین میگردد.
مرکز آموزش علمی- کاربردی صفا هماکنون در مقطع کارشناسی ناپیوسته شامل رشتههای زیر میباشد :
- مهندسی تكنولوژی تغییر شكل فلزا ت
- مهندسی تكنولوژی طراحی و نقشهکشی صنعتی
- مهندسی تكنولوژی ساخت و تولید گرایش ماشین و ابزا ر
در مقاطع کاردانی به صورت ترمی و پودمان ی شامل رشتههای زیر م یباشد :
- نورد فولاد
- نقش هکشی صنعتی
- تعمیرات مكانیكی
- جوشكاری
- کنترل کیفیت قطعات مكانیكی
- ایمنی و بهداشت در واحدهای صنفی
- مدیریت بازرگانی
- حسابداری صنعتی
در مقطع کارشناسی ارشد در رشته طراحی و تولید ماشینآلات نورد نیز دانشجو داشته است.
برنامههای آموزشی علمی -کاربرد ی صفا از طریق تجزیه و تحلیل شغل، تعیین دانش و مهارت لازم برای انجام آن طراحی شده و در چارچوب نظام علمی- کاربردی تدوین م یگردد.
مرکز آموزش علمی-کاربردی صفا در سال 86 با پذ یرش 80 دانشجو در مقطع کاردانی با سه رشته فعالیت خود را آغاز نمود و در حال حاضر تعداد کل دانشجویان این مرکز 352 نفر میباشد که از این تعداد 159 نفر در مقطع کاردانی و 193 نفر در مقطع کارشناسی نا پیوسته مشغول به تحصیل میباشند.
از مجموع 2462 فاربالتحصیلان این مرکز، 1249 نفر در مقطع کارشناسی و 1207 نفر در مقطع کاردانی و 6 نفر در مقطع کارشناسی ارشد تحصیلات خود را به اتمام رساندهاند .
کارخانه صنعت پلیمر
تأس یس 1387 مساحت ز می ن: 7000 مت ر
در سال 1387 یكی دیگر از شرکتهای کارخانجات تولیدی گروه صنعتی صفا به نام شرکت صنعتی پلیمر اهواز با اشتغالزایی 200 نفر و ظرفیت 12000 تن در سال راهاندازی شد که از افتخارات و تلاشهای سازنده ای ن گروه صنعتی با مدیریت محمد رستمی صفا م یباشد. این شرکت نیز جهت نیل به خودکفایی هر چه بیشتر گروه صنعتی صفا در تأمین نیازمند ی پروژههای توسعه کارخانجات فر عی زیرمجموعه تأسیس گردید ، به طوری که این کارخانجات ضمن تأمین نیاز گروه صنعتی صفا مازاد تولید خود را به بازار عرض ه میدارند و جهت تولی د گرانول چسب و پلیاتیلن مورد نی از پوشش لولههای فولادی استفاده شده در صنعت نفت، گاز و انتقال آب مورد مصرف دارد.
این شرکت با استفاده از تیم مجرب، متخصص و بهرهمندی از امكانات آزمایشگاهی مجهز و بهکارگیری ماشینآلات مدرن، مطابق با آخرین تكنولوژی روز دنیا توانایی تولید انواع کامپاندهای پل یالفینی شامل انواع پلیاتیلن و پلیپرو پیلن، انواع مستربچهای رنگی و مشكی با پایه پلیاتیلن و پل یپرو پیلن جهت تأمین مواد اولیه کارخانجات مصرفکننده این نوع مواد )از قبیل کارخانجات پوشش لولههای فولادی، تولیدکنندگان لوله، قطعات و مصنوعات پلیاتیلنی و پلیپرو پیلنی، تولیدکنندگان انواع سیم و کابل و …( را دارد. در حال حاضر ای ن کارخانه با ایجاد ارزش افزوده و ارزآوری مناسب در حال صادرات محصولات خود به کشورها ی روسیه، ازبكستان، ترکیه، عراق و آذربایجان و همچنان در حال گسترش به بازارهای دیگر صادراتی میباشد .
کشت و صنعت صفا
تأس یس 1387 مساحت ز می ن: 490 هکتا ر
شرکت کشت و صنعت صفا توسط محمد رستمی صفا در سال 1387 تأسیس شد . این شرکت در صنعت کشاورزی و تولید محصولات کشاورزی داخلی فعالیت دارد. شرکت کشت و صنعت صفا با هدف فعالیت در امور کشاورزی، دامپروری، پرورش زنبورعسل، تولید انواع مواد غذایی بست هبندی شده ، لبنیات و آبمیوه در سال 1387 ثبت و تأسیس گردید.
این شرکت در حال حاضر در بخشهای زیر فعالیت دارد:
1 – مزرعه صفا:
این شرکت با خرید 25 هكتار زمی ن در کیلومتر 8 جاده آمل به محمودآباد فعالیت خود را شروع نمود. حدود ده هكتار از ارا ضی خریداری شده جهت کشت برنج، سه هكتار برای کشت کیوی و دو هكتار نیز به کشت مرکبات اختصاص داده شد. محصول برنج این مزرعه به نام صفا نامیده شده و محمد رستمی صفا جهت استفاده پرسنل و کارکنان خود مصرف مینماید . مرکبات کیوی و محصولات فصل ی مزرعه مانند سیر، سیبزمینی و … وارد بازار داخلی میشود.
در کنار مجتمع صنعتی نورد و لوله صفا در شهرستان ساوه مزرع ه صفا با اختصاص 110 هكتار در حال ساخت بزرگترین گلخانه کشور میباشد و همچنین کشت ذرت، پسته و انار در این مزرعه در حال انجام و بهرهبرداری میباشد.
- – مزرعه حفار:
واحد طرح و توسعه شرکت کشت و صنعت صفا با تجربه و دانش پرسنل خود 380 هكتار اراضی حفار شرقی در شهرستان خرمشهر را به منظور کشت محصولات کشاورزی تسطیح، زهكشی، احیاء و آماده کشت نموده است. متخصصین شرکت با اجر ای آبیاری قطره ا ی تقسیمبندی این اراضی، بخشی را به کشت یونجه، جو، آفتابگردان و کنجد و بخشی را به منظور پرورش گاومیش اختصاص دادهاند .
- – دامداری تاکستان:
واحد دامداری تاکستان این شرکت فعالیت خود را در سال 1386 با یکصد ر س دام شیر ی شروع نموده و هماکنون با حدود 200 ر س دام ش یری و متوسط تولید روزانه 1800 لیت ر شیر فعالیت مینماید . این واحد با احداث سالنهای فریاستال و پیشرفتهترین سیست م شیردوشی افتخار دارد یكی از واحدهای دامداری مكانیزه کشور باشد.
تأس یس 1388 مساحت ز می ن: 7000 مت ر
در بهمن ماه سال 1386 )فوریه 2007( با تصویب تحریمهای یکجانبه دولتها علیه کشور ایران در زمین ههای اقتصادی، علم ی و سیاس ی )که طی آن مقامهای دولت آمریكا تحریمهای اعمال شده علیه ایران را سخ تترین و فلجکنندهترین تحریمها در طول تاریخ تمدن انسان نامیدهاند( کشور فرانسه نیز در جهت این تحریمها با د یگر کشورها ی اتحادیه اروپا و آمریكا همراه گردید و اعلام کرد دیگر محصولات خود حتی محصولات تحت لیسانس خود را به ایران ارسال نخواهد کرد. محمد رستمی صفا که آن زمان سهامدار و مالک کارخانه بیک فرانسه بود، عزم خود را جزم نمود و در21 مرداد ماه سال 1388 با تأسیس شرکت صنعتی قلم خودکار صفا )سهامی خاص( به عنوان یكی از کارخانههای عضو «گروه صنعتی صفا» با هدف فعالیت در زمینه تولید انواع نوش تافزار )با محوریت تولید انواع خودکار، ماژیک و مداد( اقدام نمود.
این کارخانه در ابتدا تولید، با 150 هزار عدد خودکار فعالیت خود را آغاز نمود و در حال حاضر این کارخانه با بهرهگیری از مدر نترین ماشینآلات و اتكا به متخصص ین داخلی و مجر بترین پرسنل کارآزموده و آزمایشگاه کنترل کیفی با اخذ نشان ملی استاندارد ایران و گواهینامههای ISO9001:2015 و ISO1401:2015 توان تولید سالیانه 200 میلیون عدد خودکار، 50 میلیون عدد ماژیک و 120 میلیون عدد مداد با بالاترین کیفیت و مرغوبیت قابل قبول و قیمت مناسب را داشته است که بتواند نیاز داخلی را برطرف و صادرات محصولات تولیدی در سطح منطقه را نیز فر اهم آورد. از دیگر اهداف اصلی این کارخانه، خودکفایی در زمینة تهیه و تولید مواد اصلی مورد نیاز این صنعت از جمله نوك و جوهر مصرفی از طری ق انتقال تكنولو ژی آن به داخل کشور میباشد .
در حال حاضر این کارخانه به عنوان اولین تو لید کننده خودکار با برند ایرانی )صفا-کیان( میباشد که با عرضه خودکارها و محصولات کیان به رقیبی جدی بر ای محصولات وارداتی با برندهای معروف حتی فرانسوی تبدیل شده است و از سوی دیگر بخشی از تولیدات خود را به کشورهای فرانسه، عراق، آذربای جان، ارمنستان، ترکمنستان و افغانستان صادر مینماید .
از طر حهای توسعه این شرکت م یتوان به تولید مدادهای رنگی و مشكی و همچنین کاغذ اشاره کرد که در آینده نزدیک تولید و به بازار عرضه خواهد شد. محصولات این شرکت در حال حاضر، خودکار کریستالی کیان در چهار رنگ اصلی، خودکار کریستالی الوان کیان در 12 رنگ، خودکارهای تبلیغاتی و ماژیکهای وایتبرد و پرمننت کیان در رنگهای مختلف و فیلتر ماژیک میباشد.
تأس یس 1399
چه باور کنیم چه نه، آینده جهان با تكنولوژ یهای جدید دگرگون خواهد شد. همه ما در کودکی رؤیای سفر به مریخ با یک سفینه فضایی را داشتیم و احتمالاً تا چند سال آینده، سفر به مر ی خ امكا نپذیر خواهد بود. به هر حال، این روزها خیلی هم دیر نیست و بالاخره آینده تكنولوژی از را ه میرسد. مطالعه و تحقیق دربارة تكنولو ژی هم برای افرادی که در این زمینه فعالیت میکنند خیلی جذاب است که تا 10 الی 20 سال آینده فناور یهای پیشرفته با امروز تفاوت بسیار زیادی خواهد داشت.
درك مفهومی و ماهیت «علم»، «دانش» و «فناوری» و اولویت و تأثیر هر یک برای رس یدن به توسعه از مواردی است که محمد رستمی صفا بر ای حضور در عرصة فناوری به آن توجه ویژه داشته و با تأسیس علم و فناوری صفا در گروه صنعتی صفا با هدف خودکفا یی در فناوریهای نوین و گسترش زیرساخ تهای بومی آن در کشور و جه تدهی محققان و نخبگان جوان در مرزه ا ی علم و فناوریهای محصولمحور در این راه قدم برداشته است.
محمد رستمی صفا در این شرکت به عنوان یک هلد ینگ فن اوری اقدام به سرما یهگذار ی در شرک تهای مطرح کشور در زمین ههای هوش مصنو عی، نانودارو و زیس تفناوری نموده است. هوشمندسازی سامانههای کشاورزی و باغداری، دامپروری و پرورش آبزیان، خانه و هتل، تولید مكملهای دارویی نانو و انواع نانوداروهای گیاهی و شیمیایی با دانش کاملاً بومی و بر اساس آخرین دستاوردهای علمی دنیا و همگام با توسعه جهانی فناوریهای هوش مصنو عی و نانو ارائه شده است.
حضور یک تیم تحقیقاتی قوی از اساتید دانشگاههای معتبر کشور در کنار این محصو لا ت در توسعه این فناوریها، موجب پایداری و بهروز بودن این محصولات شده است. تمام ای ن محصولات بر پایه فناوریهای روز جهان بوده و عمدتاً دارای ت أییدیه و کسب نشان دانشبنیان از معاونت علمی و فناوری ری است جمهوری و سابقه استقرار در پاركهای علم و فناوری میباشند .
محمد رستمی صفا در نظر دارد تا با ارائه و اجرای طر حها و فنا وریهای هوش مصنو عی، نانودارو در عرص ههای متعدد و متنوع مورد نیاز کشور با ایجاد ارزش افزوده بالا برای تولیدکنندگان محصولات مختلف، گام اساسی در تولید ثروت مل ی مبتنی بر دانش را در کشور برداشته و منجر به توسعه پا یدار صنایع و اشتغالزایی و رفاه مردم عزیز ایران گردد.
کارخانه میلگرد مجتمع صنعتی کارخانجات نورد و لوله
تأس یس 1401 مساحت ز می ن: 12 هکتا ر
کارخانه میلگردسا زی از س ری طرحه ای توسعه نورد گرم سبک محمد رستمی صفا در مجتمع صنعت ی کارخانجات نورد و لوله صفا م یباشد که به کارخانه نورد 350 نیز معروف م یباشد. این پروژه میبایس ت در سال 1395 به بهر هبرداری میرس ید، اما به دلایلی که در این کتاب آورده شده است را هاندازی آن با تأخیر همراه بود که نهایتاً با طرح نهضت ملی مسكن در سراسر کشور تكمیل این کارخانه سرعت گرفته و جهت مهیا نمودن مواد اول یه زیرساخ تهای کشور در دی ماه سال 1401 به بهرهبردا ر ی رسید.
این پروژه اولین کارخانه میلگر دسا ز ی در فاز ذوب و نور د مجتمع صنعتی کارخانجات نورد و لوله صفا م یباشد که با ظرفیت اسمی 540 هزار تن در سال از اندازه 10 الی 32 میلیمتر با گرید A2، A3 و A4 به صورت تکشاخه و اس لیت 4 شاخه در سالنی به مساحت 120 هزار مترمربع احداث و به بهر هبردا ری رسیده اس ت.
از قابلی تهای این خط که محمد رستمی صفا به آن توجه ویژه داشته میتوان گفت که این خط با بهکارگیری کوره واکینگ بیم 85 تنی فوقمدرن در نوع خود با توجه به تكنولو ژی و فناوری روز دنیا در سطح کشور ب ینظیر بوده، به طوری که با کاهش سطح اکسیداسیون شمش تا 2/0 درصد و کاهش مصرف سوخت تا 40 درصد با توجه به موازنه منفی تولید و مصرف گاز طبیعی در سطح کشور میتواند نقش مؤثری در زمینة حف ذخایر گا زی کشور داشته باش د.
محمد رستمی صفا با توجه به اینكه در کارخانجات زیرمجموعه خود در گروه صنعتی صفا از بهترین خطوط تولید با تكنولو ژی روز دنیا استفاده م ینماید، در این کارخانه نیز کلیه تجهیزات و ماشی نآلات فرآیند تولید و تجهیزات برقی و الكترونیكی را از برنده ای مطرح اروپایی تهیه نموده است.
این کارخانه شامل 20 قفسه نوردی به همراه 20 قفسه رزرو ساخت کشور ایتالیا با برند دانی ل ی میباشد که با دارا بودن اتوماسیون پیشرفته میتواند در تولید محصولات با دقت ابعادی بالا طبق استاندارد ملی ایران )3132 ( عمل نماید و همچنین جه ت کنترل خواص مكانیكی محصولات، خط نورد 350 مجهز به سیستم ترمكس با استخر آبرسانی مجزا بوده که توسط کارشناسان و طراحان داخلی کارخانه طراحی و ساخته شد ه است.
صادرات
بازار خارجی
محمد رستمی صفا بر اساس سیاستهای مشتریمداری خود، بهرهمندی از فناوری بالا و بهروز کارخانجاتی که ایجاد کرد، تكیه بر اصل کیفیت و برخوردا ری از نیروهای متخصص در کارخانجات خود را پایهگذاری کرد که نه تنها در تأمین نیاز بازارها ی داخلی نقش محو ر ی ایفا نمود، بلكه حضور درخشان خود در عرصة فروش بینالمللی را نی ز به اثبات رساند .
گروه صنعتی صفا با هدف جلب رضایت مشتری و تأمین خواست هها ی خریداران موفق به کسب اعتبار بسیاری در بازار اروپا گردیده است، نمودار ذیل نمای انگر گستردگی دامنه صادرات محصولات در قاره اروپا میباشد .
اولین محموله صادراتی گروه صنع تی صفا در سال 1367 به کشور انگلستان حمل گردی د و از آن پس فعالیت صادراتی این گروه به صورت عملی آغاز شد، به گون های که طی سالهای اخیر موفق گردیده جوایز و لو حها ی متعددی از نهاد ریاست جمهو ری و سازمانهای متولی صادرات کشور اخذ نماید.
داستان ورود محمد رستمی صفا به بازار اروپا نیز شنیدنی است که از زبان خود ایشان د ر یكی از جلسات بیان شده را با هم م یخوانیم. در بحبوحه جنگ تحمی لی و فشارهای بینالملل ی به کشور عزیزمان ایران، پس از تولید و تأمین بخشی از بازار داخل به فكر صادرات میافتد ، آن هم به کشوری که سردمدار تحریم و فشارهای بینالمللی به ایران بود، یعنی انگلستان .
یكی از تولیدکنندگان لوله در کشور انگلستان که سهم بهسزای ی در بازار این کشور داشت، پس از آنکه متوجه شده بود که یک شخص از کشور ایران به بازار لندن نفوذ کرده، جایگاه خود را خدشهدار دید و برای آشنایی با نحوه ورود به شرکت محمد رستمی صفا تلاشهای بسیاری کرد. آقای بورسان مدیر عامل این شرکت انگلی سی سفری هم به ایرا ن داشت. یكی از روزها که به تهران آمده بود، در دفتر محل کار محمد رستمی صفا جلسها ی را هماهنگ میکنند که در آن جلسه به رستمی صفا میگوید: تو اصلاً چهکارهای که به بازار انگلیس ورود کردی؟ رستمی صفا نیز در پاسخ گفت: ما لولهسازیم و هر شرکت برای افزایش حوزه بازار خود تلاش میکند و یك ی از حوز ههای مد نظر ما بازار انگل یس است. پس از کل ی صحبت و مشاجره که حدوداً تا ساعت 00:11 در دفتر رستمی صفا به طول کشید، صاحب آن شرکت تولیدکننده انگلیسی گفت که م یخواهد از کارخانجات رستمی صفا بازدید کند و چون شب پرواز داشت و زمان زیادی برای رفت و برگشت به کارخانه طول می کشید و با تأخیر به پرواز میرسید، بازدید صورت نپذیرفت و گفت: جلسه بعد ی در هتلی در لندن شما را خواهم دید.
بیژن زمانپور )داماد ایرانی آقای بورسان صاحب شرکت انگلیسی( بعد از مدت ی جلسه ا ی را در لندن با محمد رستمی صفا برگزار کردند و ایشان در این جلسه گفتند که چه مبلغ ی میگیرید از هر تن تا وارد بازار انگلیس نشوید و در پاسخ رستمی صفا م یگوید: چقدر میخواهید بدهید که من وارد بازار انگلیس نشوم. گفت: مثلاً 10 هزار تن یا 5 هزار تن میخواهی بیاری، تنی 5 پوند بگیر و برو کنار. رستمی صفا میگوی د: خیلی خوب شما تنی 25 پوند بگیر و کنار بروید و من وارد بازار انگلیس شوم . دعوا و مشاجره بالا م یگیرد و بالاخر ه رستمی صفا محصول را وارد بازار انگلیس می کند، در صورتی که هر فاکتور زیانده بود و گروه بورسان هم محصول و جنس خود را بین 100 الی 150 دلار ز یان وارد بازار نمود، ولی گروه رستمی صفا 5 هزار تن در سال واردات داشتند و گروه بورسا ن با 90 هزار تن در سال که 90 هزار تن در سال حدود 150 دلار ضرر میکردند.
رستمی صفا میگوید : آقای زمانپور پیش من آمد و گفت: آقای بورسان میخواهد شما را ببیند. من هم پذ یرفتم، به هتل ی در لندن رفتیم و آنجا گفت: آقا بیا بازار را تقسیم کنیم.
گفتم: باشد، تقسیم کنیم. او گفت : 70 درصد من، 30 درصد شما. گفتم: نه، 70 درصد من 30 درصد شما . آن موقع نه ما امكانات داشتیم نه هیچی. خلاصه باز جنگ و دعوا و مشاجره شد و تا صبح بازار را تقسیم کردیم و50-50 بازار تقسیم شد.
یک دفتر کار هم آنجا درست کردی م که هرچه آوردیم وارد آن دفتر شده تا سهم هر کس در آنجا مشخص شود. آقای بورسان آنقدر از دست ما عصبانی بود که میخواست دندانهای ش را در دهانش خورد کند، به هر حال ما آنجا صادرات را شروع کردیم و وارد بازار لندن شدیم و از آنجا وارد بازارهای دیگر مثل آلمان، فنلاند، ایتالیا و … شد یم.
اهداف عالیه محمد رستمی صفا همواره توسعه و گسترش بازارهای فعلی ، دستیابی به سهم عمده بازار و نفوذ در بازارها ی جدید بوده است و در همین راستا، برگزاری دورهها ی منظم آموزشی و همچنین مطالعه و تحقیق بازار را در جهت بهبود و پویایی مستمر مجموع ه خود در دستور کار قرار داده است.
محصولات تولیدی در کارخانجات گروه صنعتی صفا شامل لوله سیاه و گالوانیزه، آب، لوله گاز شبكه و خانگی ، لوله و پروفی ل صنعتی و ساختمانی به کشورهای زیر تا به این لحظه صادر گردید ه است:
- اروپا: انگلستان، آلمان، ایتالیا، اسپان یا، فرانسه، بلژیک، فنلاند، یونان، هلند و قبرس.
- خاورمیانه: امارات متحده عرب ی، قطر، کویت، اردن، عربستان صعودی، عراق و افغانستان.
- سایر کشورهای حوزه CIS: روسیه، بلاروس، ارمنستان، ازبكستان و ترکمنستان.
گزارش سالیانه صادرات
نمودار ذیل نشان دهنده درصد صادرات شرکت بر مبنای کالاهای تولیدی میباشد.
- لوله گالوانیزه: لوله آب، لوله داربس تی، آنتی روتیشن، لولههای کاندوئی ت و گالوانیزه صنعتی.
- لوله سیاه: لوله صنعتی، لوله گاز، لوله داربست ی
- قوطی و پروفیل: انواع قوطی مربع، مستطیل و پروفیل صنع تی و ساختمانی و پروفیلهای فرم دار صنعتی
- لول ههای صنعتی
- در حال حاضر محصولات شرکتهای زیرمجموعه محمد رستمی صفا در گروه صنعتی صفا با توجه به طیف و تنوع بسیار زیاد، علاوه بر تأ مین نیازهای داخلی، سهم عمده ای از صادرات را به خود اختصاص داده است و این محصولات در نقاط مختلف دنیا شناخته شده میباشند.
- r فولادتر از فولا د
- فصل سوم: موانع و سختیها r
فصل سوم
موانع و سخت یها
فولادتر از فولاد – تحمل فشارهای اقتصادی و نامهربان یها
اکنون عصری رقابتی در جریان است که تنها ویژگیهای منحصرب هفرد شخص میتواند او را در زمره موف قترین افراد قرار دهد. بنابراین، بر ای ایستادن در برابر بقیه میبایست مهارتها یی داشت که محمد رستمی صفا مهار تهای ی از قبیل توکل و ایجاد فضای الهامبخش برای بالا بردن انگیز ه خود، غلبه بر ترس خود، خارج شدن از منطقه امن خود و ایجاد فضای کسبوکار بزرگ، آینده نگری و زمان مناسب انجام کارها، متعهد به رشد خود و مجموعه خود را همواره داشت ه است که این مهار تها او را به سمت تبدیل شدن به بزرگترین تول ید کننده لولههای فولادی خطوط انتقال پروژههای آب، نفت، گاز و پتروشیمی در جهان که ی كی از آرمانهای محمد رستمی صفا بود سوق داد و به آن مهم نیز دست یافت.
وی برای ارتقاء تولید و صنعت کشور تلاشهای بیشائبهای نمود که برای رسیدن به ا ی ن هدف مشكلاتی برایش به وجود آمد، ولی با توکل به خدا و هدفمندی توانست از ای ن نامهربان یها عبور کند .
در این بخش به دو مورد از مشكلات و نامهربان یه ای به وجود آمده برای رستمی صفا و مجموعه گروه صنعتی صفا که سبب جلوگیری از پیشرفت فعالیتها یشان شد که یكی از این معضلات با شروع تولید در عرصه لول ههای گاز خانگ ی و موضوع دیگر بانک پارسیان تأمل ی خواهیم داشت.
ایجاد تحولی شگرف در خطوط لوله گاز کشور و معضلات با شروع تولید لوله
یكی از شرک تهای بزرگ محمد رستمی صفا، شرکت کارخانجات نورد و پروفیل ساوه میباشد که قدمت آن به سال 1352 بازمیگردد که یكی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده لوله و پروفیل در کشور محسوب میشود که در صورت تولید تمامی خطوط آن حدوداً 70% لوله و پروفیل در صنایع ساختمان، خودرو، نفت، گاز، پتروشیمی، لواز مخانگی ، تجهیزات و ماشینآلات کشاورزی و … را تأمی ن خواهد نمود و از تأمینکنندگان زیرساخ تهای صنعت
کشور محسوب میشود. این شرکت بزرگ تولیدی هنگام ورود به عرصة تولید لول ههای گاز خانگی با مشكلاتی از قبیل واردات این لولهها و مافیای این صنعت روبهرو شد.
پس از اعلام آمادگی تولید لولهها ی گاز خانگی توسط کارخانجات نورد و پروفیل ساوه که بزرگترین شرکت تولید کننده لوله و پروفیل بود، این امر برای خیلی از واردکنندگان و دلالان خوشایند نبود. یكی از این شرکتهای واردکننده، یک شرکت تولید کننده معروف آلمانی بود که پس از اطلاع از این موضوع که یک شرکت در داخل ایران شروع و اقدام به تولید این نوع لولهها کرده، نمایندگان خود را با پیغامها و پیشنهادات مختلف جهت هماهنگ ی نزد محمد رستمی صفا اعزام نمود که در نهایت مد یر عامل این شرکت آلمانی خودش در دفتر رستمی صفا حضور یافته و پیشنهادات خود را به صورت مستقیم به شخص وی اعلام نمود که پیشنهاد اول او سهم از ای ن پروژه 70% شرکت آلمانی و 30% مجموعه رستمی صفا بود که با مخالفت رستمی صفا روبهرو شد و پیشنهاد دوم او 50% شرکت آلمانی و 50% مجموعه رستمی صفا بود که مجدداً با مخالفت رستمی صفا روبهرو گردید که پس از این محمد رستمی صفا اعلام نمود ما این خط تولید را راهاندازی کردیم و تولید لولههای گاز خانگی را انجام خواهیم داد که مد ی ر عامل شرکت آلمانی و واردکننده این نوع لولهها به کشور شروع به تهدید رستمی صفا و مجموعه او نمود و اعلام کرد اگر از تولید این نوع لول هها صرف نظر نكند، هفته آینده او را در لی ست سیاه قرار خواهد داد. رست می صفا وقت ی که دی د یک بیگانه و خارجی در دفتر محل کارش و در کشورش او را تهدید نمود، به او گفت: «چه من و مجموعه من در لیست سیاه قرار بگیریم و ی ا قرار نگیریم، به تولید خود ادامه خواهم داد.»
متأسفانه یک هفته بعد حرفها ی یک خارجی واقعیت پیدا کرد و با همكاری برخ ی اشخاص و ارگانها رستمی صفا وارد چالش شد و او و مجموعهاش را وارد لیست سیاه کردند و برای او در مراجع قضایی پرونده تشكیل داده و طی چند سال این پرونده جاری بود که در نهایت به نفع مجموعه رستمی صفا ر ی نهایی صادر گردی د و با اصرار تولید و استقامت در تولید لول ههای گاز خانگی نهایتاً تولید این نوع لول هها بوم یسازی شد و در کارخانجات نورد و پروفیل ساوه این خط تولید تأمین کننده لولههای گاز خانگی برای کل استانهای کشورشد .
سالها کشور برای گسترش شبكه گازرسانی نیازمند لولههای گاز خانگ ی بود. در ای ن عرصة وابسته به خارج، برخی در داخل با دوستان خارجی خود علاقهمند به واردات و سود آن بودند، اما گروه صنعتی صفا برای ساخت این لول هها و جلوگیری از واردات آن اعلام آمادگی نمود.
از این رو جهت تهیه حجم عظی می از مواد اولیه وارد مشارکت با بانک پارسیان شد، اما دستهای پشت پرده بیكار نماندند و با ارائه گزار شهای واه ی و طمعکارانه خود مانع بزرگی برای اقتصاد کشور و تولید کشور ایجاد نمودند.
بانک پارسیا ن
زمانی که محصولات تولید شده این مجموعه بزرگ صنعتی به همراه کارخانجات زیرمجموع ه خود با قدرت برای تأمین صنایع زیرساخت و استراتژیک کشور مانند صنایع نفت و گاز، پتروشیمی، صنایع آب، صنعت ساختمان و صنایع خودروسازی، صنعت لوازم خانگی و صنعت کشاورزی در حال تولید بود، ناگهان در اوج فعالیتهای خود، طوفان مهیبی تمامی فعالیتهای گروه صنعتی صفا را به رکود کشاند که تا هماکنون )دوازدهم فروردین ماه هزا ر و چهارصد و دو( که این کتاب در حال نوشتن است، همچنان گریبانگیر این گروه میباشد.
در این بخش در نظر داریم فصل سوم )توطئه علیه بانک پارسیان( از کتاب «بر پارسیا ن چه گذشت» به روایت عبدالله طالبی، بنیانگذار و مد یر عامل وقت بانک، را بیاوریم تا در جریان کافی در خصوص نامهربان یها و ناملایمات ایجاد شده برای گروه صنعتی صفا که به مرز بحران کشیده شد قرار گیریم. ولی همچنان با تمام مشقتها و مشكلات ایجاد شده، این گروه بزرگ صنعتی پابرجا و استوار در جهت خدمترسانی به کشور است.
توطئه ع لیه بانک پارسیان برگرفته از کتاب بر پارسیان چه گذشت
ایدة تأسیس بانک پارسیان در مجموعه صنعتی ایرا نخودرو شكل گرفت. این خودروسا ز بزرگ در دهة 80 شمسی تصمیم گرفت از ظرفیت نوظهور بانکهای خصوصی، برای مدیریت منابع و نی ازهای مالی خود بهره گیرد. بانک پارسیان به عنوان دومین بانک خصوصی جمهو ر ی اسلامی ایران، فعالیت خود را از اسفندماه 1380 شمسی به طور رسمی آغاز کرد .
بانک پارسیان توانست در مدتی کوتاه، به پیشروترین و بزرگترین بانک خصوصی کشور تبدیل شود و این رتبه را در سالهای پیدرپی، برای خود تثبیت نماید. گروه ایرانخودرو، بزرگترین سهامدار بانک پارسیان ، بیش از همه از درخشش بانک بهره برد. ارزش ریالی سهام حدود 30 درصدی ایرا نخودرو در بانک، با احتساب سود سهام نقد ی دریافت ی تا نیمه اول سال 1385، با بیش از 35 برابر بالغ شد .
ماجرای پردامنه بانک پارسیان که به موضعگیری رئیسجمهور وقت علیه مدیران بانک و برکناری یکباره آنان منتهی گردید، از روزی آغاز شد که ایرا نخودرو تصمیم گرفت ای ن سهام گرانقیمت را بفروشد.
همان طور که اشاره شد گروه صنعتی ایرا نخودرو عامل اصلی تشكیل بانک پارسیان بود و شرکتهای زیرمجمو عة آن نزدی ک به 30 درصد از سهام بانک را در اختیار داشتند. این گروه صنعتی در سال 1384 تصمیم گرفت سهام خود را در بانک پارسیان به فروش برساند .
در مرحله اجرایی شدن فروش، اتفاقاتی افتاد که نه تنها این تصمیم عملی نشد، بلكه یكی از تلخترین و البته عبر تآموزترین وقایع تاریخ بانكداری ایران رقم زده شد .
وقوع چنین رویدادی علاوه بر ضربه زدن به مدیریت و برنامة توسعه و تعالی بانک موج ب درگیر شدن عالیترین مدیران دولتی در این ماجرا شد. ماجرایی که نهایتاً مظلومیت مد یری ت بانک را ثابت نمود .
در انتهای فصل سوم کتاب «بر پارسیان چه گذشت»، نویسنده به مظلومیت و ضربهخوردن «گروه صنعتی صفا» نیز اشاره کرده است، اما کافی نبوده که طی آن علاوه بر اختلال در روند تولید کارخانجات «گروه صنعتی صفا» و عقب افتادن طرحهای توسعه این گروه بزرگ )که میتوانست فرصت اشتغالزایی بیش از 10 هزار نفر را فراهم آورد( و از دست دادن نیمی از اشتغال ایجاد شده )در ای ن برهه، نیروی کار این گروه از 5500 نفر به 2000 نف ر اشتغال رسید( و از دست رفتن صادرات و ارزش افزوده برای کشور و درگیری این گروه برا ی مدت هفده سال در قوه قضائیه با ای ن بانک و نداشتن هیچ حساب بانك ی طی این سالها برا ی این گروه از مخاطرات فروش این سهام بوده است.
تصمیم ایرانخودرو به فروش سهام بانک پار سیان
اواخر پاییز سال 1384 رضا را عی معاون مال ی وقت گروه صنعتی ایرانخودرو که در آن برهه خود از تصمیمگیران اصلی مسائل مالی آن مجموعه بود، در تماسی تلفنی تصمیم شرکت مبنی بر فروش سهام بانک پارسیان را به اینجانب )عبدالله طالبی( خبر داد.
در سال 1384 مجمو عة ایرا نخودرو از کمبود جدی نقدینگی رنج میبرد، به همین جه ت تصمیم گرفت با فروش سهام بانک پارسیان )حدود30 درصد( بخشی از مشكلات نقدینگی را رفع کند.
«بانک مل ی بحرین» معروف به «الاهلی یونا یتد بانک بحرین» خریدار خارجی سهام ایرا نخودرو در بانک پارسیان، توسط احمد حاتمی یزد مشاور بانک مزبور به ایرانخودر و معرفی شد. حاتمی یزد مدت مدی د ی در نظام بانكی کشور فعالیت کرده بود و از جمله پست مدیرعاملی بانکهای تجارت و صادرات را در پیشی نة خود داشت.
معرف دوم الاهلی به ایرانخودرو، ولیالله سیف دیگر مدیرعامل بانكی باسابقه کشور و رئیس کل بانک مرکزی در دولت ی ازدهم بود. ظاهراً آشنایی سیف و حاتمی یزد با الاهل ی به تأسیس «فیوچر بانک» بحرین برم یگشت. سهام این بانک بین بانک ملی ایران، بانک صادرا ت ایران و بانک الاهل ی بحرین به صورت مساوی تعلق دارد.
رضا را عی در همان تماس تلفنی گفت که مدیران بانک الاهلی درخواست تشكیل جلس ةمشترکی را با مدیران بانک پارسیان دارند تا جزئیات عملكرد و شرایط بانک پارسیان کاملاً مشخص شود.
در اوایل زمستان سال 1384 هیئت مدیره بحرینی به سرپرستی جوانی که ظاهراً فرزن د مالک اصلی بانک الاهلی بود به دفتر بانک پارسیان در تهران آمدند. همراه آ نها ، غلامحسین اصغرزاده زعفرانی عضو هیئت مدی ره و مدیر پیشین امور بینالملل بانک ملی ایران بود.
در ابتدای جلسه، گزارش مختصر ی از وضعیت بانک تشریح شد که شرایط موجود پارسیا ن برایشان بسیار جذاب بود. اکنون لازم بود تا ما درباره گروه مالی تحت مالكیت آنها جویا شویم. در میان پرسشها متوجه شدم سرپرست جوان هیئت که در حدود 30 سال سن داشت از دانشگاه معتبر آمریكایی مدرك MBA دارد و بقیه همراهان نیز افراد قابل و تحصی لکردهای هستند. البته طی گفتوگو متوجه شدم با اینكه مجمو عة مدیریتی الاهلی قویتر از پارسیان است، اما عملكرد پارسیان از بانک مزبور بهتر بوده و گویا این نكته از نظر آ نها هم پنهان نمانده است. به همین دلیل، پس از پای ان جلسه در تصمیم خود برای خرید سهام بانک پارسیان راسختر و به سرعت دست به کار انجام مقدمات اداری شدند.
از آنجایی که خرید سهام پارسیان از سوی گروه بحرینی، سرمایهگذاری خارجی محسوب میشد به وزارت امور اقتصادی و دارایی مراجعه کردند تا تشریفات اداری آن طی شود.
در همان روزها داوود دانش جعفری وزیر امور اقتصاد و دارایی وقت تماس گرفت و نظر مرا در رابطه با معاملة فوق جویا شد که اینجانب فواید این معامله را در چندین سطح برای گروههای مختلف به شرح زیر بیان کردم:
- ابتدا برای گروه صنعتی ایرا نخودرو مفید فایده است، زیرا این شرکت با فروش سهام خود پس از چهار سال مبلغ ی نزدیک به 35 برابر پولی که در آغاز فعالی ت بانک پارسیان سرمایهگذاری کرده بود به دست میآورد.
- برای بانک پارسیان نیز سودمند خواهد بود، زیرا سهامدار شبهدولتی آن با سهامدارخارجی موفق جابهجا میشود. سهامدار جدید میتواند علاوه بر مهیا کردن فرصت استفاده از خطوط اعتباری ارزی بیش از پیش برای بانک پارسیان، بانک را در جذب سپردههای ارزی خارجی نیز حمایت کند. تزریق نیروی متخصص و مجرب به سطوح مدیریتی هم از فواید دی گر آن است که عای د پارسیان خواهد شد.
- سومین فاید ة معاملة فوق نیز برای دولت خواهد بود، زیرا فرصتی است تا امنیت سرمایهگذاری خارجی در ایران به نمایش گذاشته شود. پس از گفتوگو، وزی ر محترم امور اقتصاد و دارایی تلویحاً با موارد مطرح شده موافقت کردند.
مدتی گذشت و خبری از خریدا ر بحرینی نشد. به همین دلیل با همان جوان بحرین ی تماس گرفتم و جویای پیشرفت روند کار شدم. او در تشریح اوضاع گفت که در بوروکراسی و پیچوخم فضای اداری ایران گیج شده و نمی داند طرف حساب کی ست.
ایشان از سازمان جذب سرمایهگذاری خارجی وزارت اقتصاد یک نكته از بانک مرکزی، نكتهای دیگر از تشكیلات بورس مسائلی متفاوت و از ایرانخودرو نیز مطالب دیگری شنیده که سردرگم شده و اصلاً معلوم نبود که باید با کدامیک از این نهاد ها مذاکره کند. نهاد های مذکور در این باره هماهنگی لازم را نداشته و هر کدام در پی اجر ای مقررات داخلی خود بودند .
تكاپوی بانک الاهلی بحرین برای خرید سهام پارسیان تا صدور قطعنامة شورای حكام آژانس بی نالمللی انرژی اتمی علیه برنامة اتمی ایران مبنی بر ضرورت توقف غنیسازی اورانی م ادامه داشت و پس از صدور آن قطعنامه، گروه بحرینی از خرید سهام منصرف شد.
در اواخر زمستان 1384 و با گذشت چند ماه از آن ماجرا، محمد رستمی صفا یكی از مشتریان بزرگ بانک به د یدنم آمد. در آن جلسه خبر تصمیم ی ک گروه خریدار سهام ایرا نخودرو در بانک پارسیان را داد که سرپرستی مذاکرات را به عهدة ایشان گذاشته بودند.
در پاسخ ایشان گفتم که باید با ایرا نخودرو وارد مذاکره شوند نه با بانک. رستمی گفت که مذاکرات مقدمات ی با ایرانخودرو انجام شده و فقط میخواهد مطمئن شود پس از خرید سهاماینجانب در مدیریت بانك ی باق ی خواهم ماند ی ا نه؟
در واقع محمد رستمی صفا به صراحت گفت شرط من برای خرید سهام بانک پارسیا ن تداوم مدیریت فعلی بانک است. اینجانب در پاسخ به ایشان گفتم که در این صورت شما و شرکایتان دی گر نمیتوانید مشتری بانک باشید و تسهیلات دریافت کنید . رستمی صفا پذیرفت و اضافه کرد بانکهای دیگر برای پرداخت تسهیلات به او مشتا ق هستند و نیازی به تسهیلات بانک پارسیان ندارد.
در ادامه مذاکره ایشان توضیح داد که خریداران سهام کنسرسیومی دارای 19 عضو و متشكل از سه گروه اصلی است، گروه رستمی صفا از فعالان صنعت لوله و پروفیل و صادرکنندگان مهم غیرنفتی کشور محسوب میشد. گروه العقیلی ن یز با آنكه دفتر مرکز ی آ نها در دوبی قرار داشت در ا یران فعال بود و در دورة شهرداری محمود احمدینژاد پروژههای عمرانی زیادی را در تهران اجرا کرد. این کنسرسیوم علاقه داشت به صنعت بانكداری هم وارد شود و بخشی از منابع خود را در حوزة مالی سرمایهگذاری کند .
در پایان جلسه با محمد رستمی صفا، تداوم حضور خود را در سمت مدیر عاملی بانک پارسیان به این شرط منوط کردم که در صورت پیروزی این گروه در مزایدة فروش سهام بانک پارسیان بخشی از سهام بانک به عنوان سهام مدیریتی 1 به گروه مدیریتی بانک واگذار شود.
برای ایشان توض یح دادم که پیش از این سهامدار اصلی بانک پارسیان، شرکت ایرا نخودر و بوده که مجموعهای شب هدولتی است. برای همین تاکنون تقاضایی برای دریافت سهام نبوده، اما اگر قرار باشد گروهی از بخش خصوصی واقعی دارند ة حدوداً 30 درصد سهام بانک پارسیا ن
- bonus share
باشد، به رسم رایج نظام بنگاهداری، چنین تقاضایی مطرح میشود. این شرط نیز با موافق ترستمی همراه بود.
همچنین رستمی صفا عنوان نمود که امیدوار است در فرصتهای بعدی برای افزای ش درصد سهام کنسرسیوم سهامی بی ش از میزان سهم ایرا نخودرو در بانک پارسیان از طری ق بورس، خریداری کند. جلسه با این گفتوشنود پایان گرفت. مذاکرات رستمی برای خری د سهام آغاز شد که نزدیک به شش ماه طول کشید.
توافق رستم ی صفا و ایرانخودرو
پیرو مذاکرات گروه تحت سرپرستی محمد رستمی صفا با ایرا نخودرو و سایر دستگاههای مرتبط، تابستان سال 1385 زمان برگزاری مزایدة فروش سهام بانک پارسیان در بورس تعیی ن و قرار شد طبق قانون، ایرا نخودرو سهام خود را در بورس به مزاید ة فروش بگذارد و قیمت پایة سهام مزایده ، مبلغی باشد که با گروه رستمی صفا توافق شده و اگر در روز مزایده پیشنهاد بهتری مطرح نشود، مالكی ت سهام به گروه رستمی صفا منتقل شود.
در همان روزها که مراحل اولیة تشریفات برگزاری مزایده طی م ی شد یكی از مقامات سابق دولتی که با هم سابقة دوستی داشتیم و آن روزها بیشتر وقت خود را در یک مجمو ع ة اقتصادی عمومی ) غیردولتی( می گذراند، تماس گرفت و درخواست ملاقات کرد. طبق اظها ر ایشان مجمو عة فو ق به سی میلیارد تومان تسهیلات بانك ی نی از داشت و از من خواست بانک پارسیان این تسهیلات را در اختیار آن مجموعه قرار دهد.
چند روز بعد در خصوص تقاضای وام، به آن دوست قدیمی تلفن کردم و گفتم بانک پارسیان میتواند در چارچوب عقود اسلامی حداکثر ده میلی ارد تومان به آن مجموعه وام دهد، اما دو شرط لازم برای این کار وجود دارد: نخست آنكه شخص ایشان بای د ضامن وام شود و دوم اینكه معادل پانزده میلی ارد تومان سهام شرکتهای این گروه که در بورس پذ یرفت ه شده است در رهن پارسیان قرار گیرد. او پس از شنیدن این دو شرط ناراحت شد و گفت:
«اگر نمیخواهید به ما تسهیلات بدهید راحت بگویید ، چرا شرط میگذارید؟ ضمن اینكه این رقم یک سوم نیاز ما است.» در پاسخ گفتم: «من از عدم بازپرداخت وام نگرانم، به و یژه آنكهاز محل سپردههای مردم این وام پرداخت میشود و در جهت رعا یت اصل امانتداری و مدیریت ریسک وظیفه دارم وسواس داشته باشم». ضمناً نقدینگی موجود بانک، اجازة پرداخت تسهیلات بیش از این را نمیدهد . در نهایت، مكالمة تلفنی ما با تلخی تمام شد و دیگر تقاضای دریافت وام از بانک پارسیان مطرح نشد.
بعدها متوجه شدم که مجمو عة اقتصادی فوق یكی از بزرگترین بدهكاران نظام بانكی کشور بود و سی میلیارد تومان را هم برای پرداخت سود و جریمة دیرکرد تسهیلات بانكی پیشین خود احتیاج داشت .بنابراین با پرداخت آن فقط میتوانستند مهلت بازپرداخ ت تسهیلات گذشتة خود را نزد نظام بانك ی کشور تمدی د کنند .
در نیمة تابستان 1385 ایرانخودرو با کنسرسیوم تحت سرپرستی محمد رستمی صفا به توافق کامل رسیدند.
در دورانی که دو طرف مشغول مذاکره بودند، هر سهم بانک پارسیان در بورس تهران بی ن 127 تا 130 تومان معامله میشد . بنا بر عرف بازار سرمایه، سهام مدیریتی به طور معمو ل
30 تا 35 درصد گرا نتر از سهام جز) خرد هفروشی( معامله میشود. ب ا این حال، رستمی صف ا حاضر شد برای هر سهم، مبلغ 207 تومان بپردازد که 60 درصد )77 تومان( بیشتر از ارز ش روز سهام در بورس بود. این رقم مبلغ پایة هر سهم در روز عرضه در بورس تعیین شد.
تعداد کل سهام بانک پارسیان در آن مقطع، پنج میلیارد سهم بود و شرکتهای تابع ة ایرا نخودرو دارای بیش از یک میلیارد و 400 میلیون سهم بودند که معادل 8/28 درصد کل سهام میشد . در نتیجه ارزش کل معامله بالغ بر 298 میلیارد تومان بالغ م یگردید .
توافق دو طرف بر این اساس بود که 20 درصد ارزش معامله یعنی 60 میلیارد تومان به صورت نقد و قبل از برگزاری مزاید ة سهام در بورس به ایرانخودرو پرداخت شود. مابق ی مبلغ نیز در طول شش ماه پس از انجام معامله طی شش قسط مساوی ماه یانه به حساب فروشندة سهام واریز شود.
همچنین قرار بر این بود که اگر در روز مزایدة سهام در بورس خریدار دیگری پیدا شو دو بیش از مبلغ پایه پیشنهادی ارائه دهد و گروه رستمی در مزایده شكست بخورد، پیرو زمزایده مبلغ 60 میلیارد تومان پیشپرداخت گروه رستمی را بپردازد. ضمناً پیروز مزایده با ید ضمانتنامة بانك ی در اختیار ایرا نخودرو قرار دهد تا مبلغ باقیمانده معادل 238 میلیارد تومان در سررسیدهای مربوطه تسویه شود.
این موارد مشروحاً از سوی ایرانخودرو در اعلامیة فروش سهام بانک پارسیان درج شد و آن اعلامیه در اختیار بورس قرار گرفت. تا بورس ضمن هماهنگی با بانک مرکزی مراتب را در سایت خود درج و به اطلاع عموم برساند. کنسرسیوم رست می به موازات مذاکره با ایرا نخودرو، با مؤسسه بانكی آلمان ی نیز جهت دریافت وام به توافق رسید. این وام تأمینکنندة اصلی منابع مال ی مورد نیاز برای خرید سهام بود.
در آن زمان، یک مؤسسة بانكی آلمانی موافقت کرده بود وامی به مبلغ 240 میلیون یور و با نرخ بهرة LIBOR به علاوة دو درصد در اختیار کنسرسیوم رست می صفا قرار دهد. آنها هم در مقابل متعهد شده بودند وام را در شش قسط شش ماهه بازپرداخت کنند.
ذکر این نكته لازم است که دلیل اصلی هجمه علیه بانک پارسیان که در بخشهای بعدی توضیح داده خواهد شد، این شایعه بود که رستمی منابع مالی لازم برای خرید سهام را از خود بانک پارسیان وام گرفته است.
تاریخ برگزاری مزایده فروش به دلیل مسائل اداری بورس و یا به دلایل دیگر، چند بار به تعویق افتاد. نهایتاً سازمان بورس و اوراق بهادار طی اطلا عیهای روز عرضة سهام را دوشنبه 27 شهریور 1385 تعیین کرد.
متقاضیان نامرئ ی تصاحب سهام بانک پارسیا ن
هر چه به موعد معامله نزدیک می شدیم شایعات عجیب پیرامون آن بیشتر به گوش میرسید.
دوستان و همكاران نیز این شایعات را به ای نجانب منتقل میکردند. ده روز مانده به انجام مزایده، احساس کردم شایعات خیلی هم بیپایه و اساس نیست. یك ی از جدیترین آ نها این بود که همان مجمو عة اقتصادی که متقاضی 30 میلیارد تومان تسهیلات از بانک بود تصمی م دارد این سهام را خود خریدا ری کند. ابتدا تصور کردم که اگر آنان متقاضی خرید سهام باشند، پیشنهاد خود را روز مزایده در بورس مطرح م یکنند. اگر شرای ط قانونی لازم را داشت ه باشند میتوانند به عنوان متقاضی در مزایدة بورس به رقابت خرید سهام وارد شوند و چون معامله طبق قوانین بورس و با نظارت آنها انجام میشود نباید جای نگرانی باشد . البته تصمیم گرفتم اگر آن مجمو عة اقتصادی سهامدار بانک پارسیان شد از مدیر عاملی بانک کنارهگیری کنم، زیرا تمام مشكلات ایرا نخودرو به عنوان سهامدار شب هدولتی به طریق اولی در مورد آنها هم صادق بود .
به همین سبب با همان دوست قدیمی در آن مجموعه تماس گرفتم و از او درخواست ملاقات حضوری کردم و هدفم از این ملاقات، اعلام موضع در قبال پیروزی آ نها در مزایدة خرید سهام بود .
قرار ملاقات برای چهارشنبه 22 شهریور 1385 هماهنگ شد. در جلسه نظر و تصمی م خود را به صراحت بیان کردم و گفتم اگر گروه شما یا زیرمجموعههای آن ، سهامدار بان ک پارسیان شوند، نبا ید بر تداوم مدی ر عاملی اینجانب حساب کنند. البته اکنون که به مرور مجدد ماجرا میپردازم تردید دارم که آیا د یدار با او در آن مقطع زمانی از نظر مدیریتی کار صحیحی بود یا خیر، ولی به هر حال در آن زمان این کار را لازم دیدم. در این دیدار به او گفتم: «شنیدهام به خرید سهام پارسیان تمایل دارید.
برای همین باید بگویم که اگر سهامدار پارسیان شوید، دیگر مدیر عامل بانک نخواهم ماند و در مجمع بعدی بانک نامزد این سمت نمیشوم.» دلایل خود را هم توضیح دادم. دوست قدیمی در مقابل صحبت من به جای اینكه از تمایل مجمو عة متبوع خود بر ا یسهامداری در پارسیان صحبت کند، موضوع بح را تغییر داد و اصل معاملة گروه رستم یصفا با ایرانخودرو را زیر سؤال برد و گفت: در این زمینه، شایعات و حرف و حدی هایی وجود دارد.
جزئیات موضوع را پر سوجو کردم و ایشان پاسخ داد: «شنیدهام که رستمی منابع لاز م برای خرید سهام را از خود بانک پارسیان وام گرفته و با شما هماهنگ شده است و حتی بنا دارد پس از خرید سهام بخشی از آن را به شما هدیه کند!» خیلی تعجب کردم و در پاسخ گفتم: «مرد حساب ی! من خودم چند ماه پیش زمانی که درخواست دریافت وام داشتی ای ن ماجرا را تعریف کردم. اما در مورد ا ینكه رستمی منابع خرید سهام را از بانک وام گرفته کاملاً اشتباه میکنید .»
ایشان پاسخ داد که این حر فهای من نیست و از افراد مختلف این طور ش نیدهام. به نظر من این معامله نه به نفع بانک پارسیان است نه به نفع منافع ملی و نه به نفع تو! به او گفتم که من در این معامله نقشی ندارم. خریدار و فروشنده به توافق رسیدهاند و توافق خود را هم به سازمان بورس اعلام کردهاند . بورس نیز پس از بررسی چندین ماهه و هماهنگ ی با بانک مرکزی، انجام این معامله را صحیح دانسته و برای عرضة سهام تاری خ مشخص کرده است.
بالاخره از من خواست تا انجام معامله را به تعویق بیندازم و گفت: «تو از رستمی صفا تقاضا کن و من هم از منوچهر منطقی مدیر عامل ایرانخودرو میخواهم که با تعویق عرض ة سهام موافقت کند.» از انجام این درخواست امتناع کردم و گفتم: «من اصلاً در جایگاهی نیستم که مانع انجام معامله و برگزاری مزایده شوم.» فقط وعده دادم که اگر تا روز مزاید ة سهام، رستمی صفا را دی دم پیغام را به او میدهم و سپس از ایشان خداحافظی کردم.
نكته شگفتانگیز این بود که آن دوست قد یمی تا پایان جلسه از تمای ل گروه متبوع خود برای خرید سهام ایرا نخودرو سخن روشنی نگفت و سعی داشت تا بح حول محور رست م ی صفا و شرکای او متمرکز کند .
شنبه 25 شهر یور فرا رسید و رستمی صفا صبح زود به دیدن من آمد. پس از گپ و گفتوگویی کوتاه از مسائل جاری با شرح مختصری از جلسة چهارشنبة گذشته پیغام را به او رساندم. رستمی صفا خیلی ناراحت شد. در ابتدا نمیدانست علت چنین گفتار و رفتاری را تجزیه و تحلیل کند. خطاب به من گفت: «ما که داریم سهام را بالاتر از قیمت واقعی در بازا ر خریداری میکنیم و این به نفع دولت مالک عمده ایرانخودرو است. چرا چنین حرفی زدهاند؟ باور نمی کرد فردی که تا سال پی ش از آن در سمت دولتی مشغول بوده و بنا بر قاعده باید از سود دولت خرسند شود اکنون به مثابة رقیب در صحنه حاضر شود. این حضور غیرمتعارف، رستمی صفا را بسیار ناراحت کرد. تا چند دقیقه گیج بود و چیزی نمیگفت. سپس از م ن خواست که در اتاقی لحظاتی را به تنهایی فكر کند.
او را به اتاق مجاور دفتر خود راهنمایی کردم. پس از دقایقی دوباره به دفترم آمد و گفت:
خر ما از کُُرهگی دم نداشت! من ای ن سهام را نمیخواهم ولی معامله را به تعویق نمیاندازم.
اگر گروهی خواهان این سهام هستند بای د در مزایده شرکت کنند. اگر آمدند ما قیمتی بالاتر از آ نها پیشنهاد نمیکنیم و اگر نی امدند به همان قیمتی که با ایرانخودرو توافق شده اقدام میکنم و سهام را به همان قیمت به آ نها واگذار خواهم کرد».
پس از این گفتوگو، رستمی خداحافظی کرد تا به دی دار شرکا و مشاور حقوقی خود برود .
در این جلسه متوجه شدم انصراف از معاملة سهام کار سادهای برای رستمی نیست زیرا طبق مفاد تفاهمنامه بین ایرا نخودرو و گروه رستمی در صورتی که خر یدار خواستار تعویق در تاریخ عرضة سهام شود بای د جریمهای معادل 20 میلیارد تومان به ای را نخودرو پرداخت کند .
مبلغی که از 60 میلیارد تومان پی شپرداخت کسر میشد.
در همان روز یعنی 48 ساعت مانده به عرضة سهام در بورس، نامهای از ادارة نظارت ب ر بانکهای بانک مرکزی به بانک پارسیان رسید. در این نامه بانک پارسیان متهم شده بود که برخلاف مقررات به رستمی صفا تسهیلات داده است. مسائل ی مشابه آنچه آن مقام سابق دولتی در هفتة قبل گفته بود در نامه ذکر شده بود. نامة سراسر غلط و کذب را پاسخ داده و جواب را به بانک مرکزی ارسال کردم.
یكشنبه 26 شهریور و یک روز مانده به عرضة سهام در شرایطی آغاز شد که شایعات ونگرانیها به اوج خود رسیده بود. اصلاً نمیدانستم قرار است چه ب ر سر بانک و مد یران آ نبیاورند ولی چون از عملكرد خودم مطمئن بودم به انجام امور جاری و عادی روزانه مشغو ل شدم.
نزدیک غروب همان دوست قدیمی با دفترم تماس گرفت و خبر داد که با منوچهر منطق ی مدیر عامل ایرانخودرو برای تعویق تاریخ عرضة سهام توافق کرده است. سپس جویای موضع رستمی در این خصوص شد. من هم برای او توضیح دادم که وی حاضر است سهام را به همان قیمت توافق شده با ایرانخودرو به شما منتقل کند ولی نمیتواند تقاضای تعویق مزایده را بپذیرد.
پس از اینكه متوجه شد حاضر ن یستم جز انتقال پیغام برای او کا ری انجام دهم، مكالمه را با تلخی پایان داد. بعدها فهمیدم که بلافاصله تلاش ها برای پیدا کردن رستمی آغاز شده تا به طور مستقیم با او وارد مذاکره شوند و در آخرین ساعات مانده به مزایده او را متقاعد کنند که باید با تعویق انجام معامله موافقت کند.
بالاخره همان شب با رستمی صفا جلسه گذاشتند و خواستة خودشان را با او رودرر و مطرح کردند. آنگونه که بعدها در جریان قرار گرفتم رستمی صفا در ابتدا به آنها توضیح داده که او و شرکای وی از سهامداری در بانک پارسیان منصرف شدهاند و پس از به دست آوردن سهام حاضر هستند آن را واگذار کنند .
ولی طرف مقابل حاضر به پذیرش این پیشنهاد نشده بود. نخست به این دلیل که آن مجمو عة اقتصادی نقدینگی کافی برای خرید این میزان سهام نداشت و دوم به این علت که رقم مورد توافق بین گروه رستمی صفا و ایرانخودرو را گران میدانست!
مدیران آن مجمو عة اقتصادی ظاهراً براین باور بودند که با تعوی ق مزایده میتوانند نقدینگی لازم را تأمین کنند و همچنین قادر خواهند بود برای هر سهم قیمت کمتری از آنچه با گروه رستمی توافق شده بپردازند. آنها این توان را در خود م یدیدند که ایرانخودر و را برای گرفتن چنین تخف یفی را ضی کنند.
رستمی صفا در واکنش به گران بودن توافقش با ای رانخودرو گفته بود که شما چرا از این موضوع ناراحت هستید؟ مجموعة شما که نهاد عمو می است و تعلق به بخش خصوصی ندارد ، چرا از ا ینکه شرکت بزرگ نی مهدولتی ایرانخودرو از مجموعة کاملاً خصوصی بهره بیشتر ی کسب کند ناخشنود هستید؟! سخن حقی که پاسخ نداشت.
رستمی همچنین موضوع جریمة 20 میلیارد تومانی را در ازای تقاضای تعویق معامل ه مطرح میکند . طرف مقابل تلویحاً می پذیرد که مبلغ جریمه به شكل ی که بعد معلوم خواه د شد جبران شود و بالاخره با اصرار فراوان رضایت شفاهی رستمی را جلب کنند.
در همان ساعتها منوچهر منطق ی نامهای به مدیران همان مجمو عة اقتصادی که در پ ی
خرید سهام بودند ارسال کرد.
منوچهر منطقی در نامة خود از عدم توانایی ایرا نخودرو بر ای تأخیر در عرضة سهام خب ر میدهد زیرا طبق قانون پس از طی تشریفات حقوقی امكان تأخیر در عرضة سهام از اختیارات سازمان بورس است.
با ارسال نامه طبق روال توافق شد ه سهام در بورس عرضه شد و چون پیشنهادی برا ی
یک گروه اقتصادی شبهدولتی میخواست به جای رستمی صفا، سهام ا یرانخودرو را در بانک پارسیان خری داری کند، ولی به قیمتی پایینتر ازآنچه رستمی با
ایرانخودرو توافق کرده بود؛ به همین دلیل تلاش میکرد رستمی را قانع کند از حضور در مزا یده سهام کلاً انصراف دهد.
خرید سهام ارائه نشد گروه رستمی پیروز مزایده معرف ی گردید.
نامة منوچهر منطقی از معدود اسنادی است که نشان می دهد آن مجمو عة اقتصادی ت ا چه میزان برای متوقف کردن واگذاری سهام از ایرا نخودرو به گروه رستمی صفا دخیل و کوشا بوده است. پس از ارسال این نامه، مسئولیت عدم درخواست تعویق در انجام معامله از رستمی سلب شد، اما بازندگان نامرئی مزایده از تصاحب سهام م أیوس نشدند .
سیاست ع لیه اقتصاد
طبق قوانین بورس، سازمان بورس اوراق بهادار پس از انجام هر معامله، 9 روز فرصت دارد تا انتقال مالكیت سهام را در صورت ت أیید معامله نهایی کند. در همین 9 روز بود که موضوع معاملة سهام بانک پارسیان که تا روز معامله نقل محافل و رسانههای اقتصادی بود، تغییر فاز داد و به مسئلة اول سیاست کشور تبدیل شد .
بازندگان نامرئی مزاید ه ، توطئهای همهجانبه و غیرقابل مهار علیه این معامله سامان دادند.
توطئه ای که در دو بال مجزا طرا حی و پیگیری شد. بال اول را بانک مرکزی و بال دوم آن ر ا مدیریت ارشد دولت تشكیل میداد.
به نظر میرسد بازندگان نامرئی از طریق بعضی مد یران وقت بانک مرکزی نفوذ مؤثر ی در آن بانک داشتند و به همین دل یل تلاش کردند تا این اهرم را عل یه بانک پارسیان به کار ببندند .
قبل از انجام معامله سهام، بازرسان ادارة نظارت بر بانکهای بانک مرکزی به بانک پارسیا ن سرازیر شدند. آ نها به برخی شعب و دفتر مرکزی پارسیان مراجعه کردند تا سوابق تسهیلا ت پرداخت شده به رستمی صفا و نحوة بازپرداخت دیون او را وارسی کنند.
“آنان مدعی بودند که پارسیان برخلاف مقررات پولی و بانک ی به رستمی صفا وام داده است. اتها می تکراری و بیاساس که قبلاً در مورد آنها به بانک مرکز ی جواب داده شده بود و نیز بعدها مراجع مختلف قانونی و دولتی ، از جمله هیئ ت انتظا می بانکها که خود زیرمجموعة بانک مرکزی است، آن را رد کردند. تسهیلات پرداختی به رستمی از سال 1383 آغاز شده بود در حالی که ایرانخودرو اواخر سال 1384 تصمیم به فروش سهام خود در بانک پارسیان گرفت. ضمن آنکه بخش زیادی از خدمات ارائه شده به شرکتهای رستمی اعتبارات اسنادی برا ی واردات مواد اولیة کارخانههای متعلق به خانوادۀ او بود.”
نتیجة بازرسیهای بانک مرکزی دوباره این شد که پارسیان در اعطای وام به رستمی، موضوع «ذ ینفع واحد» را رعایت نكرده است، نتیجهای که پیشتر در نامهای به بانک مرکزی اعلام و پاسخ آن نیز داده شده بود .
طبق مقررات پولی و بانكی در آن زمان، ذینفع واحد نمیتواند بیش از 20 درصد سرما ی ة پایة بانک از آن بانک تسهیلات دریافت کند. بر اساس مقررات مذکور، منظور از ذینفع واحد در مورد افراد حق یقی خود فرد، همسر و افراد تحت تكفل او است. در مورد اشخاص حقوقی هم ذینفع واحد به شرکتهایی اطلاق میشود که حداقل 50 درصد سهام آن در اختیار ی ک نفر باشد.
در زمان وقوع این مجادلات، سرما یة پایة بانک پارسیان 650 میلیارد تومان بود، بنابراین تا سقف 20 درصد سرما یه که معادل 130 میلیارد تومان میشد امكان پرداخت وام به هر ذینفع واحد را داشت. بانک مرکزی مد عی شده بود که رستمی و شرکتهای او به عنوان ذینفع واحد شش برابر این حد تسهیلات دریافت کردهاند .
اشتباه بانک مرکزی این بود که فرزندان رستمی صفا را با او، ذینفع واحد در نظر می -گرفت، در حالی که فرزندان یک فرد اگر تحت تكفل او نباشند )بالا ی 18 سال سن داشته باشند( دیگر تحت تكفل نیستند تا با والدین خود ذینفع واحد تلق ی شوند. چنین اشتباه فحاشی تعجیل بانک مرکزی را هویدا می کرد که در پی بهانهجویی برای ممانعت از انتقالمالكیت سهام بود .
با همین بهانه از سوی بانک مرکزی در نامها ی که پیشتر به آن اشاره شد از بانک پارسیان درخواست شد که تا تسویة تمام تسهیلات پرداخت شده به رستمی صفا از انتقال سهام ای رانخودرو به گروه رستمی صفا خودداری کن ید.
تقریباً همة اعضای هیئت مدیره پس از مطالعه و بررسی نامة بانک مرکزی بسیار تعجب کردند زیرا مسئولان بانک مرکزی فراموش کرده بودند که به لحاظ حقوقی در توان مدیری ت بانک پارسیان نیست تا مانع انتقال سهام شود. ضمن اینكه از بازرسان بانک مرکزی بعید بود تفاوت می ان گشا یش اعتبار اسناد ی و تسهیلات را متوجه نباشند. میزان قابل توجهی از خدمات ارائه شده به رستمی صفا و شرکتهای او اعتبارات اسنادی بود، علاوه بر موارد فوق اساساً بانک نمیتوانست زودتر از موعد سررسید بده ی، خواستار بازپرداخت اقسام وام شود.
در پی این نامهنگاریها، نامهای در تاریخ 10 مهر ماه 1385 به بانک پارسیان ارسال شد که امضا کنندة آن دارای رتبة سازمانی درجه سه بودند. ظاهراً هیچ کدام از مقامات عالیرتب ه و میانی بانک مرکزی اعم از هیئت عامل، معاونان و مد یران کل بانک مرکزی، حاضر به امضا ی نامه نشده بودند.
طی نامة مزبور، اینجانب )عبدالله طالبی( از پست مدیرعاملی و بهرام فتحعلی از ریاس ت هیئت مد یرة بانک پارسیان سلب صلاحیت شدیم. یعن ی بر اساس اتهامی که هنوز با روا ل قانونی اثبات نشده بود، ما را از سمت قانونی خود برکنار کردند. بلافاصله در فردای آن روز، هیئت مدیرة بانک پارسیان از بانک مرکزی خواست تا مستندات حقوقی و قانونی خود را برای چنین اقدامی ارائه نماید.
اگرچه ملاك قانون ی این سلب صلاحیت برای همه غیرقابل درك بود، اما کمکم علل واقعی ماجرا روشن شد. بازندگان نامرئی مزایده همچنان در پی تصاحب سهام پارسیان بودند ، البته این بار نه فقط بخشی از سهام آن، بلكه مد یریت بر تمام گروه بانک پارسیان را می -خواستند. جالب آنكه بانک مرکزی بلافاصله در 12 مهر ماه 1385، پاسخ نامة فوق را مبنی بر درخواست مستندات ارسال نمود.
نگاه ی گذرا به سوابق مكاتبات بانک مرکزی و پارسیان نشان میدهد که نامهنگاری در بانک مرکزی همواره با نوعی لختی و کندی محسوس همراه بود و به هیچ نامهای در فردای روز ارسال آن پاسخ داده نمیشد. برای اول ین بار شتاب غریب در ارسال پاسخ کاملاً محسوس و دلیل آن هم جلوگیری از طی شدن روال قانونی انتقال مالكیت سهام از ایرانخودرو به گروه رستمی صفا در بورس بود.
یکی دیگر از علل پاسخ سریع بانک مرکزی به نا مة فوق هم شاید میتوانست ناشی از فشار بازندگان نامرئی مزای دۀ سهام در بانک مرکزی باشد ، زیرا عدم انتقال مالکیت سهام فقط به نفع ی ک مجموعه تمام میشد: بازندگان نامرئی مزایده !
استدلال بانک مرکزی برای سلب صلاحیت مدیران ارشد بانک بسیار
جالب بود. آنها مدعی شدند چون بازندگان نامرئی مزایده سهام بانک، توطئه ا ی تشخیص و ت أیید صلاحیت مد یر عامل و همهجانبه و غ یرقابل مهار، علیه ای ن معامله
سامان دادند. توطئه ای که در دو بال مجزا اعضای هیئت مد یرة بانکها طبق قانون
طراحی و پیگیری شد. بال اول، بانک مرک ز ی در اختیار بانک مرکزی است، سلب بود و بال دوم، مدیریت ارشد دولت.
صلاحیت آنان نیز باید از اختیارا ت بانک مرکزی باشد. نكتهای که اصلاً در قانون اشارهای به آن نشده بود.
در قانون چگونگی تشخیص صلاح یت اعضای هیئت مدیره ، مدیر عامل و قائممقام مدی ر عامل کاملاً مشخص و شرایط آن به طور شفاف ذکر شده است. شرط نخست، دارا بودن حداقل مدرك کارشناسی در هر رشته و شرط دوم ، داشتن حداقل پنج سال سابقة فعالی ت در امور مدیریت بانكی یا بازار پول و سرمایه برای مدیر عامل و قائممقام او است. شرط سوم،نداشتن سوء پیشی نة قضایی و آخرین شرط، نداشتن سهم یا سمت در بانک دیگر بدون اجازة بانک مرکزی است.
اعضای هیئت مدیرة بانک پارسیان در زمان انتخاب همگی حائز شرایط فوق بودند و تا روز ارسال نامه سلب صلاحیت نیز همچنان علاوه بر داشتن مدارك بالاتر از کارشناسی ، سابقة مدیریت ایشان نیز کاهش نیافته بود، در بانک دیگری سهامدار و مدیر نشده و سوء پیشین ه هم پیدا نكرده بودند!
در پی دریافت نامة سلب صلاحی ت و اقدام غیرقانونی بانک مرکزی، هیئت مد یرة بانک پارسیان در 13 مهر ماه 1385 جلسة فو قالعاده تشكیل داد. بر سی اسی و غیرقانون ی بودن اقدام بانک مرکزی تردیدی نبود، ولی بیش از هر چیز آیندة بانک پارسیان موجب نگرانی هیئت مدیره شده بود.
پس از بح های فراوان تصمیم گرفته شد تا برای صیانت از موجودیت بانک پارسیان، اینجانب )عبدالله طالبی( و فتحعل ی از سمتهای اجرایی خود استعفا داده و به عنوان اعضای عادی هیئت مدیره به کار ادامه دهیم. همچنین دو عضو دیگر هیئت مدیره محمدعلی بهزادان برای پست مدیر عاملی و غلامحسین اسدی برای پست رئیس ه یئت مدیره و با همان اختیارات قبلی انتخاب شدند.
اقدامات ناصواب به همینجا ختم نشد. تلاش دیگری برای جلوگیری از ثبت معاملة سهام در زمینة عدم صدور ضمانتنامة بانكی در جریان وقوع بود .
همانطور که قبلاً گفته شد ، طبق توافقنا مة رستمی صفا با ایرانخودرو ، فرد پیروز مزایده باید ضمانتنامه بانکی به ای رانخودرو میداد تا تسویة تمام اقساط خرید سهام تضمی ن شود. بنابراین رستمی صفا از قبل برا ی دریافت ضمانتنامه با بانک سپه توافق کرده بود، اما ظاهراً فشارهایی از طریق غیررسمی به تمام بانک-های دولتی وارد شده بود تا ضمانتنامه ای برا ی گروه رستمی صفا در ای ن ز مینه صادر نشود.
رستمی صفا پس از مواجهه با این مشكل تماس گرفت و ضمن شرح موضوع راهنمای ی خواست. طبق قانون خود بانک پارسیان هم می توانست این ضمان تنامه را صادر کند با ای ن تفاوت که به جای ترهین سهام مورد معامله، وثیقه دیگری باید در رهن بانک قرار میگرفت . به رغم این امكان قانونی و با توجه به جو حاکم ، رستمی را به بانک اقتصاد نوین معرف ی کردم و سپس در تماس تلفنی با «جلال رسولاف» مدیر عامل وقت بانک اقتصاد نوین از وی خواستم که در این مورد مساعدت نماید .
صدور ضمانتنامه برای بانک اقتصاد نوین کمریسک و پربازده بود، زیرا به ازای ضمانتنام ه فو ق، سهام بانک پارسیان در اخت یار آ نها قرار میگرفت و مبلغ پنج میلیارد تومان نیز ب ه عنوان کارمزد دریافت میشد .
در واقع برای صدور ضمانتنامة بانكی، سهام مورد معامله در رهن بانک اقتصاد نوین قرار میگرفت و بانک نیز در ازای آن، معادل ارزش سهام معامله شده پس از کسر پیشپرداخت، ضمانتنامة بانكی صادر می کرد. چنانچه رستمی بده ی خود را با ایرانخودرو تسو یه نمیکرد، بانک از جانب گروه رستمی صفا ا ین کار را انجام میداد و در مقابل این تسویه حساب، مالک سهام بانک پارسیان میشد.
کارمزد متعارف صدور ضمانتنامه بر اساس دو درصد ضمانتنامة 238 میلیارد تومانی، حدود پنج میلیارد تومان برای صادرکنندة آن بود .
در همان روزها، ابراهیم شیبانی رئیس کل وقت بانک مرکزی از سفر خارج به ایرا نبازگشت و به قرار اطلاع رسیده در وهله نخست با اقدام ناصواب صورت گرفته مخالفت و لیكن دیری نپایید که خود او در خطِ مقدم جبهه علیه پارسیان قرار گرفت و در این رویارویی سنگ تمام گذاشت.
ورود احمدینژاد به ماجرا
همانطور که قبلاً گفته شد بازندگان نامرئی مزایده، پروژة خود را به موازات بانک مرکزی د ر بال دیگر هم به پیش می بردند . دومین بال مؤثرتر نیز بود. آنان برای ممانعت از نهایی شدن این معامله در بورس پای رئیسجمهور را هم به این ماجرا کشاندند. ماه مبارك رمضان سال 1385 مقارن با شهریور و مهر ،زمانبرگزا ری مزایده بود.
یكی از سران همان مجمو عة اقتصادی که در پی تصاحب سهام بانک بود در مراسم افطار یكی از شبهای ماه مبارك برای یک مقام ارشد حكومتی، از وجود فساد مال ی در بانک پارسیان سخن میگوید و از وی م یخواهد که رئیسجمهور را در ج ریان امر قرار دهد. به ای ن خبر تحلیلی نیز اضافه میکند و میگوید برای وجهة دولت نهم و مدعی مبارزه با فساد اقتصادی مناسب نیست فردی از بانک وام بگیرد و با این وام سهام همان بانک را بخرد و دولت سكوت کند.
این اطلاعات غلط خیلی سریع به رئ یسجمهور منتقل و متعاقب آن، معاملة سهام پارسیا ن از سوی سازمان بورس ابطال شد. بانک مرکزی که از قبل برای این ماجرا آماده بود، ظاهراً در پی استعلام رئیسجمهور، همان اتهام واهی، یعن ی ارائه تسهیلات برخلاف مقررات را ب ه ایشان گزارش میدهد.
در آن برهة زمان ی، ابراهیم شیبان ی نیز فرصت یافته بود تا برای نی ل به اهداف خود با پارسیان برخورد کند: یعنی در جهت تبلیغ وجهة مطلوب دولت نهم اقدامی بیبدیل انجام دهد. اقدام ی که به احتمال قوی خوشایند و مورد توجه رئی سجمهو ر وقت باشد.
دولت نهم با شعار عدالتورزی و برخورد با مفاسد اقتصادی قدرت را به دست آورده، اما تا آن تاریخ هنوز نتوانسته بود مصداقی برای تحقق وعدة خود در جامعه ارائه کند. فساد مالی به ویژه در بانک خصوصی ابزاری مناسب برای تبلیغات در این جهت بود که به دولت هدی ه شد .
شیبانی از انگشتشمار مدیران عالیرتبه و باق یمانده از دولت محمد خاتمی به شمار میآمد که هنوز بر مصدر کار بود، اما ظاهراً در حلقة خودیها ی مسئولان ارشد دولت احمد ینژاد جایی نداشت .
در ماجرای کاهش سود تسهیلات بانكی با محافل مختلف از جمله مجلس و بعضی اعضا ی مؤثر شورای پول و اعتبار رایزنی هایی انجام دادم تا در مقابل کاهش دستوری نرخ سود ، مقاومت و ابراز مخالفت کنند. در حین این را یزنیها، از انفعال مد یریت بانک مرکزی د ر موضوع کاهش دستوری نرخ سود گلهمند بودم و انتقادات و گلهمند ی از راههای مختلف به گوش شیبانی رسید و بر او بسیار گران آمد. رئیس کل بانک مرکزی نمیپسندید که مدیر عامل بانک خصوصی در خفا و آشكار منتقد جدی انفعال نهاد تحت مدیریت او باشد. بنابراین با دو هد ف استراتژیک، تثبیت موقعیت و حذف منتقدی مؤثر، با توطئه علیه بانک پارسیا ن همراه شد .
همان طور که اشاره شد این همراهی حجت را بر رئیسجمهور تمام کرد و محمود احمد ینژاد در سخنرانی مشهور خود در نظرآباد کرج علناً به بانک پارسیان تاخت. ای ن سخنرانی بازتاب فراوانی در رسانه ها و افكار عمومی پیدا کرد. دیگر هیچ نهادی در دولت حاضر نبود موضع مغا یر با نظر رئی سجمهور اتخاذ کند. از آن روز، جوِ حاکم کاملاً بر علیه بانک پارسیان شد. تأثیر سخنرانی رئیسجمهور چنان زیاد بود که کارهای دیگر علیه پارسیان به حاشیه رفت.
البته در ابتدای ماجرا، یعنی پاییز 1385، هنوز نیت ابراهیم شیبان ی و بازندگان نامرئ ی مزایده آشكار نبود و با وجود فشارهای غیرقابل وصف بر بانک پارسیان، سخنرانی احمد ینژاد در نظرآباد )ساوجبلاب( همچون آواری بر مجمو عة پارسیان فرود آمد. با این سخنران ی جنجالی، دی گر طرف حساب و دعوا، یک مجمو عة نامرئی اقتصادی -سیاسی با بانک پارسیا ن نبود، بلكه مقام دوم مملكت یعنی رئیس قوة مجریه رودرروی آن قرار گرفت که ما به هیچ عنوان نه میخواستیم و نه میتوانستیم با آن مقابله کنیم. از وقایع پیش آمده بهتزده و به شدت متأثر شده و از وسعت توطئه در حیرت بودیم. هرگز گمان نمیکردیم که بازندگان نامرئی مزایدة سهام بانک تا این میزان در سیستم نفوذ داشته باشند.
پس از آن سخنرانی مهم، نهایتاً تصمیم گرفته شد معاملة گروه رستمی صفا و شرکت ایرا نخودرو باطل شود. مسئولان بورس هم که تا آن زمان عل یرغم فشارهای گوناگون ابزار قانونی برای ابطال معامله نیافته بودند، به پشتوانة این تصمیم از ت أیید معامله خوددا ر ی کردند . البته بهانة مسئولان بورس جهت عدم ت أیید این معامله مشروط بودن ضمانتنام ة بانكی رستمی صفا بود که بیپا یه بودن آن در گزارش سازمان بازرسی کل کشور و دی گر مراجع ذیمدخل متعاقباً آشكار شد .
یک روز پس از سخنرانی، یعنی پنجشنبه 13 مهر ماه 1385، در جلسة هیئت مدیره بانک پارسیان برای جلوگیری از نابودی گروه مالی پارسیان اینجانب و بهرام فتحعلی از سمت خود کنارهگیری کرده و اعضای عادی هیئت مد یره شدی م.
بازندگان و برندگان
معاملة سهام بانک پارسیان در حال ی باطل شد که افراد و نهادهای بسیاری از آن متضرر شدند که به شرح زیر در هفت گروه تقسیمبندی میشوند :
1( گروه اول، مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره بانک، بهرغم عملكرد مناسب و ایجاد بزرگترین بانک خصوصی ایران آبروی حرفهای سی سالة خود را در معر نابودی میدی دند. ما بیآنكه بخواهیم و بدان یم قربانی تمای لات زیادهخواهانة بازندگان نامرئی مزایده سهام شدیم و کاملاً غیرقانونی از کار برکنار شدی م.
2( دومین گروه، بانک پارسیان بود. مجموعهای در حال رشد و توسعة سریع که توانسته بود اعتماد شهروندان را جلب کند. گیرندگان تسهیلات و سهامداران ای ن بانک همه خسارت دیدند. پس از این ماجرا، ارزش سهام پارسیان به شدت افت کرد و هرگز فردی از بخش خصوصی واقع ی حاضر نشد در این زمینه با ایرانخودر و وارد معامله شود .
مدیریت بانک هم در راهبری امور بانک با سكته مواجه شد و از برنامهریز یهای خود به شدت عقب ماند. جذب منابع که برآورد میشد تا پا یان سال 1386 به 20 هزار میلیار د تومان برسد، تا پایان سال 1387 هم به آن هدف نرسید. برنامة افزا یش سرمایه بانک نیز با دو سال تأخیر و به میزانی ناچیز انجام شد.
3( سومین گروه متضرر در این ماجرا، نظام بانك ی کشور بود. پس از وقای ع پدی د آمده موضوع بانک و بانكداری بیش از پیش سیاسی شد و سایة سنگینی از اضطراب و پریشانی به ویژه بر سر بانک های خصوصی گسترانید.
4( گروه چهارم، بانک مرکزی ایران بود. نهادی که به یک دستگاه کارشناسی کشور شهره بود و متأسفانه در عمل به بازوی سیاسی جریانی خاص تبد یل شد. امری که از اعتبار و ارزش جایگاه بانک مرکز ی نزد افكار عمومی، بنگاه های اقتصادی و فعالان حوزة مالی م یکاست.
5( گروه پنجم، زیاندیدگان سازمان بورس بودند که در آن روزها رونق مناسب و واقعی نداشت. بنابراین در صورت انجام این معامله جان ی تازه می گرفت. بهویژه آنك ه خریدارا ن سهام از بخش خصوصی واقعی بودند و بورس میتوانست بدون بازارسا ز ی نهادهای دولتی و شبهدولتی شاهد رونقی باشد که برای خردهسهامداران و فعالان بازار سهام بسیار مغتنم بود .
6( خسراندیدة ششم، شرکت بزرگ و نیمهدولتی ایرانخودرو بود که فرصتی مناسب را برای تأمین کمبود نقد ینگی خود از دست داد، آن هم در ماجرایی سیاسی که باع شد امكان فروش سهم ایرانخودرو در بانک پارسیان تا مدت زی ادی به تعوی ق افتد .
7( و بالاخره متضرر آخر، گروه صنعتی صفا بود که نه تنها ناعادلانه از خرید سهام و سرمایهگذاری در صنعت بانكداری محروم شد، بلكه برای بازگرداندن پیشپرداخ ت شصت میلیارد تومانی خود به ایرانخودرو بیش از یک سال دوندگی کرد .
مجمو عة ایرا نخودرو این پیشپرداخت را هزینه کرده و در آن شرایط برای تأم ی ن نقدینگی مسائل عادی خود نیز دچار مشكلات عد یده بود، چه رسد به آنكه بتواند شص ت میلیارد تومان پول نقد به گروه رستمی صفا بازپرداخت کند .
اکثر وزرای اقتصادی دولت بیش از یک سال درگیر بودند تا منابع بازپرداخت بدهی فوق تأمین شود. نهایتاً هم این مبلغ بدون جبران خسارت پس داده شد. در صورتی که اگر گروه رستمی صفا مبلغ 60 میلیارد تومان را یک ساله در یكی از بانکها سپردهگذاری میکرد، حداقل 10 میلیارد تومان سود حاصل میشد.
ماجرای گروه صنعتی صفا به ویژه شخص رستمی صفا به همینجا ختم نشد و در سای ر فعالیتهای اقتصادی نیز با چالشهای جدی مواجه شد. گروه صنعتی صفا دارای مجموعها ی بزرگ در رشتههای مختلف صنعتی و پیمانكاری است و معدود سرمایهداران است.
پس از ماجرای خرید سهام بانک پارسیان این گروه به رغم پیروزی در برخی مناقصهها مجبور به ترك پروژه شد و در برخی پروژههای دولتی در حال اجرای خود برای دریاف ت مطالبات از دولت با مشكلات جدی مواجه گردید و حتی برای بازپرداخت اقساط وامهای خود به بانکها با مصائب بسیاری دستوپنجه نرم کرد .
وقایع ایجاد شده گروه صنعتی صفا را که پرسنل و کارگران بسیاری داشت به مرز بحرا ن رساند تا جا یی که استاندار وقت استان مرکزی در نامهای به محمود احمدینژاد از این مسئل ه به شدت انتقاد کرد ) یكی از کارخانههای مهم رستمی صفا به نام «لوله و پروفیل ساوه» در استان مرکزی و در شهر ساوه قرار دارد(.
در مقابل خیل عظیم زیاندیدگان ابطال معاملة سهام پارسیان در بورس، سه گروه منتف ع از عدم اجرای معامله هم وجود داشت:
1( نخست، بازندگان نامرئی مزایده که به هدف خود رسیدند و از انتقال سهام ایرا نخودرو به کنسرس یوم تحت سرپرستی رستمی صفا جلوگیری کردند .
2( منتفع دوم، شخص ابراهیم شیبانی بود که هم مرا ) عبدالله طالبی( به عنوان منتقد خود از صحنه خارج کرد و هم )البته به صورت موقت( موقعیت بهتری را نزد حلقة اصلی مدیران و رئیس دولت نهم به دست آورد.
3( سومین منتفع، شخص رئیسجمهور بود که گمان م یکرد از انجام معاملة فاسدی ممانعت نموده و در برابر افكار عمومی نمایشی از قاطعیت دولت نهم را در برخور د با مفاسد اقتصادی ارائه داده است.
البته با بررسی سیر تاریخی موضوع خواهیم دید که رئیسجمهو ر نیز از متضرران ا ی ن غائله میشود، زیرا اگرچه در آن زمان تبلیغاتی مناسب در مبارزه با مفاسد اقتصادی به راه افتاد، لیكن، هم در آن زمان، در مقابل وجدانهای آگاه و مطلع و هم در زمان حال، با بررسی کارنامة ایشان، در محضر جامعة ا یران، ایجاد چنین غائلهای صفح ة سیاهی بر کارنامة این دولت برجا گذاشت.
ماجرای برکناری یکباره مد یران بانک پارسیان در رسانهها هم بازتاب گستردهای داشت و بسیاری از کارشناسان صاح بنام دربارة آن سخن گفتند. اما هنوز پایان ماجرا نبود. بر ا ی من و همكارانم در بانک، محكومیت اقدام بانک مرکزی از نگاه کارشناسان و صاحبنظرا ن اگرچه مغتنم، اما ناکافی بود، لذا برای جبران لطم های که ممكن بود اعتبار بانک و مدیرا ن آن را تحت تأثیر قرار دهد، با ید طرحی نو درمیانداختیم!
توافقنامه ایرانخودرو با آقای رستمی صفا برای معامله سهام بانک پارس یان
توافقنامه دریافت وام از مؤسسه آلما نی توسط محمد رستمی صفا که قرار بود این وام بخشی از مبلغ معامله سهام را تأمین کند
پاسخ منوچهر منطقی مدیر عامل وقت ایرانخودرو مبنی بر عدم امکان به تعویق انداختن عرضه سهام بانک پارسیان در بورس به مقام سابق دولتی
ادامه نامة صفحة قبل
نامه استاندار مرکزی به رئیسجمهور در شرح مشکلات پیش آمده برای گروه صنعتی صفا
ادامه نامة صفحة قبل
ادامه نامة صفحة قبل
مشکلات ا یجاد شده برای گروه صنعت ی صفا
با توجه به توضیحات و دلایل کا فی، لازم دانست م مطالـب مربوط به اتفا قـات ، مسائـل و مشكلات ای جاد شده بـرای بان ک پارسی ان و گروه صنعت ی صفا تقریباً به طور کامل در این کتاب آورده شود که تشریح فصل سوم کتاب «بر پارسیان چه گذشت» با عنوان «توطئه علیه بان ک پارس ی ان» به روایت عبدالله طالب ی بن یانگذار و مدیر عامل وقت بانک پارسی ان، توطئه سی اسی-اقتصادی بود که عل یه این بانک، گروه رستم ی صفا و اقتصاد کشور صورت پذیرفت و بار دیگر در تاریخ ثبت شد که چگونه افراد طمعکار سیاسی و شبهدولتی و به قول نویسنده، بازندگان نامرئی مزایده سهام، با روابط خود از انجام پروژهای که م یتوانست ارزش افزودهای برای اقتصاد کشور ایجاد نمای د را به راحتی و با دلایل واهی باطل نما یند و دغد غهها و مشكلاتی برای اقتصاد و تول ید کشور که هی چگونه عِر قی هم به آن ندارند و فقط به فكر منافع خود هستند ایجاد نمای ند که تا این لحظه نیز همچنان گریبانگیر تولید و گروه صنعتی صفا م یباشد. در ای نجا به مشكلات ایجاد شده برای مجموعه گروه صنعت ی صفا اشاره خواهیم نمود .
با سخنرانی رئیسجمهور وقت در نظرآباد بر علیه بانک پارسی ان ) که البته بعدها رسانهها به رکب خوردن آقای احمدینژاد در این خصوص اشاره کردند ( و با اثبات قضایی )توسط مدیران این بان ک( مدیر عامل وقت بان ک پارس یان آبروی رفته خود را بازگرداند تا جایی که بعدها رئی سجمهور از آقای عبدالله طالب ی به عنوان مشاور در امور بانكی ری است جمهوری استفاده نمود و وی به عضویت شورای «بازنگری قوانین پولی و بانكی کشور» منصوب شد.
رکب خوردن رئیسجمهور این بود که با گزارش واهی و غلط « گروه صنعتی صفا» و خریداران سهام را اینگونه معر فی کردند که برای تأمین منابع مورد نیاز این معامله از خود بانک وام گرفتهاند، در صورتی که خریداران سهام موافقت اصول ی را از بانک آلمانی برای اخذ وام 240 میلیون یورویی و بهره لایبر به اضافه دو درصد گرفته بودند.
مطرح کردن این موضوع بدون اطلاع و پ یگیری و اسناد لازم برای شخص دوم کشور و رئیس قوه مجریه در هی اهو و سیل حضور مردم جای بسی تأمل دارد و شاید برای تثبیت دولت خود در افكار عمومی برای مقابله با فساد اقتصادی و قطعاً رایزنیها، فشارها و ارتباطات نزدی ک بازندگان نامرئی مزایده سهام با این دولت این موضوع مطرح گردید ، موضوعی که اساساً توسط قوه قضائیه رد شده و نه تنها مبارزه با فساد اقتصادی صورت نگرفت، بلكه ضربهای به پاشنه آشیل اقتصاد برای این گروه صنعتی شد که تمامقد برای تولید و اقتصاد کشور ایستاده بود و این سخنرانی بازتاب فراوانی در رسانهها و افكار عمومی پیدا کرد و با نشر این خبر در رسانهها ی سراسری )که بعدها این رسانهها نیز به اشتباه خود پی بردند و طی جلسهای با ی ك ی از مدیران رسانهای که با گروه صنعتی صفا برگزار شد، بعد از چند ساعت نشست با محمد رستمی صفا اعلام کرد که خاك پای شما )تولی دکنندگان ( سرمة چشم ما رسانهها میباشد( دغدغهها و مشكلات عدی دهای برای گروه صنعت ی صفا ایجاد گردید و با بانک پارسی ان به چالش افتاد و مسائل حقوقی بین بانک و این گروه در جریان افتاد.
قبلاً گفته بودیم که گروه صنعت ی صفا و شرکتهای زیرمجموع ة آن در زمینه تولید و تأمین زیرساختهای اساس ی ساب قهای درخشان داشت و سالها کشور برای گسترش شبكه گازرسان ی نی ازمند لولهها ی گاز خانگی بود. در این عرصة وابسته به خارج برخی در داخل با دوستان خارجی خود علاقهمند به واردات و سود آن بودند، اما گروه صنعتی صفا با سابقه و تجربة تولیدی خود برای ساخت این لولهها و جلوگیری از واردات آن اعلام آمادگ ی نمود. از این رو، ج هت تهیه حجم عظ یم ی از مواد اولیه وارد مشارکت با بانک پارسی ان شد.
گروه صنعتی صفا جهت خرید مواد اولیه کارخانجات در قالب 31 قرارداد واقعی و اصلی قریب به 900 میلی ارد تومان تسهیلات ر یال ی از بانک خصوصی پارس یان اخذ نموده است.
پیرو سخنرانی اشتباه رئی سجمهور وقت و فضاسازیها کلیه اقدامات و مواد اولیه این گروه تو قیف گردید و طبعاً در بازپرداخت دچار وقفه شد، با این حال ابتدا 750 میلیارد تومان و سپس 211 میلیون یورو که توسط بانک 450 میلیارد تومان معادلسازی گردید به بانک پارسیان بازپرداخت داشته است .
متعاقباً 5 کارخانه فعال و خوشنام گروه صفا را به ثمن بخس 843 میلیارد تومان ارزیابی و با فشار به تملک بانک پارس یان درآوردند.
با هر بار تأخیر در بازپرداختها که ناشی از محدودیتها بود، بانک پارس یان با عملی ات بانك ی صوری، بدهی گروه صفا را به صورت ربح مرکب چندباره مجدداً حساب نموده و 165 فقره مراوده تسه ی لاتی غیرواقعی برای صفا منظور نمود و زمانی که گروه صفا در برابر مطالبه نامشروع بانک مقاومت نمود، با جمع ای ن عملی ات غیرواقع ی گزارشی کاملاً خلاف واقع به رئی س محترم قوه قضائیه وقت ارائه دادند و ایشان نیز در سخنانی اشتباه با تجم یع کل تسهیلات واقعی و غیرواقع ی اعلام داشتند که گروه صفا 6500 میلیارد تومان منابع بیتالمال را غارت کرده و به خارج انتقال داده است.
این عدد غ یرواقعی مبنای تشكی ل پروندهای ک یفری علیه گروه صفا گردید و بانک پارسی ان هم بر همین اساس با فشار چندجانبه 10 هزار م یلیارد تومان مطالبه مینماید، در حالی که با ی ک حساب ساده اگر 10 هزار میلی ارد تومان را بر اصل مبلغ 900 میلیارد تومان دری افتی تناسب بگیریم ، 1100 درصد سود کل این چند سال میشود و اگر این عدد را به تعداد سالها تقسی م کنی م بهره سال یانه عدد تكاندهندهای خواهد شد. سود سالیانه بی ش از 60%، در حالی که طبق قانون سود سالیانه بین 14 تا 17 درصد است. به عبارت دی گر، بانک پارسی ان 4 برابر سود قانونی مطالبه میکند.
جالب آنكه تمام این محاسبات بدون در نظر گرفتن بازپرداختهای گروه صنعت ی صفا است و در واقع این بانک پارسیان است که با قلب واقع یات و فضاسازی و فشار همهجانبه بزرگترین تخلف ربوی نظام بانكی را مرتكب شده است.
با ایجاد مشكلات توسط بان ک پارسیان و اخذ بهرههای نجومی و تصرف غیرقانون ی کارخانجات )تصرف غیرقانونی 5 کارخانه( تا سالهای 1396 و طی 3 دوره مشكلات به وجود آمده و بازداشت محمد رستمی صفا مدیریت گروه صنعت ی صفا و بردن نام این گروه در فهرست س یاه بانك ی و مطرح نمودن غ یرقانونی در کم یته فرادستگاهی توسط بانک پارس یان، سبب اتفاقات تلخی برای این مجموعه گردید که از دست رفتن 3500 نفر اشتغال، 9 ماه حقوق معوقه، اعتصاب کارگران به کرار به دلیل معوقه شدن حقوق در جلوی درب کارخانجات و فرمانداری شهرستان ساوه، از دست رفتن فاینانس حاصل شده از اعتبارات خارج ی برای بهرهبرداری از طرحها ی توسعه ،تأخیر در بهر هبرداری از طرحها ی توسعه که میبایست در سالها ی 1395 انجام م یپذ یرفت و اشتغالزایی بیش از 13780 نفر را در پ ی داشت، برخی مسائل ایجاد شده برای ای ن گروه میباشن د.
ماشینآلات و تجهیزات خری داری شده خطوط تولید طرحهای توسعه که به دلیل مشكلات به وجود آمده در انبارهای کارخانجات گروه صنعتی صفا خاك میخورند
ماشینآلات و تجهیزات خری داری شده خطوط تولید طرحهای توسعه که به دلیل مشكلات به وجود آمده در انبارهای کارخانجات گروه صنعتی صفا خاك میخورند
تجمع کارگران نورد و لوله صفا و نورد و پروفیل ساوه در مقابل فرمانداری ساو ه
اعتصاب کارگران و آتش زدن لاستی ک جلوی درب کارخانجات نورد و لوله صفا
سرانجام 5 کارخانه تصرف شده توسط بانک پارسیان:
با تصرف 5 کارخانه « گروه صنعتی صفا» توسط بانک پارس یان که در زمان بازداشت مدیریت گروه اتفاق افتاد ، تمام ی طرحها ی توسعه آنها معلق ماند و نیروهای این کارخانجات توسط بانک تعدیل گردید، برخی کارخانجات تعط ی ل و یا به انبار تبدیل شدهاند و ی ا به قیمت غیرواقع ی آنها اجاره داده ش دهاند و با راندم انی معادل 10% ظر فیت تولی د اداره میگردند.
شرکت صنعت ی تولیدی استاد:
تأسیس 1347
از زمان تصرف توسط بانک پارسیان این شرکت با 10% قیمت واقع ی اجاره داده شده است.
شرکت صنعت ی و تولید ی استاد در سال 1347 با هدف ساخت صنایع فلزی، ادوات کشاورزی و ماش ینآلات صنعتی فعال یت خود را آغاز و در سال 1357 با تغییر مدیریت، ساخت سازههای فولادی را هدف اول خود قرار داده و در ا ین راه خدمات بسی ار ارزشمندی را به صنایع کشور ارائه نموده است. شرکت صنعت ی و تولیدی استاد تا زمانی که تحت مدیریت گروه صنعت ی صفا بود و با حدود نی مقرن تجربة م فید، در زمینههای ساخت و نصب انواع سازههای فولادی، جرث قیلهای صنعتی سق فی و دروازهای انواع دکلهای مخابراتی، رادیو-تلویزیونی و غیره فعال ی ت نموده و تا به امروزصدها هزار مترمربع سالنها ی صنع ی کارخانجات مختلف تولیدی صنعت ی و خودروسازی را تولید نموده است.
محمد رستم ی صفا با توجه به توان بالای متخصصان و تكنولوژ ی روز این کارخانه، زمینة فعال یتهای بینالمللی را برای این کارخانه تولی دی صنعت ی فراهم نموده بود و در سالهای 1382 و 1383 موفق به صدور خدما ت فن ی و مهندسی و اجرای پروژه -های صنعت ی د ر کشورهای اروپایی و خاورم یانه گردی د و در راستای بینیاز نمودن کشور عزیزمان از واردات تیرآهنهای بال پهن سنگین ، اقدام به طراحی و تولی د انبو ه این مقاطع در خطوط تولید کاملاً اتوماتی ک کارخانه نمود و همچنین برنامههای تولیدی این کارخانه بر اساس سی ستمهای بینالملل ی مدیریت ک یفیت 2008- 9001ISO 3834 ،ISOTS29001 ،ISO برنامهریزی گردی ده بود و کنترل و تضم ین کیفیت محصولات تولیدی خواسته و هدف اصل ی کل یه کارکنان این شرکت بود. در حالی که با تصرف این کارخانه توسط بانک پارسی ان، این شرکت علاوه بر تعدیل نیرو، با 10% ارزش واقعی خود اجاره داده شده است.
گروه صنعت ی آمل:
تأسیس 1354
از زمان تصرف توسط بانک پارس یان، این شرکت با 10% ظر فیت واقعی در حال فعالیت میباشد .
گروه صنعتی آمل در سال 1354 با هدف تولید لوله و پروفیلهای صنعتی و ساختمانی در شهر آمل تأسی س شده است. مدیریت و بنی انگذار این شرکت ضمن مطالعات اولیه و مكانسنج ی، شهرستان آمل در استان مازندران را جهت احداث کارخانه انتخاب و اقدام به خرید زمین و احداث آن نمودند.
محمد رستم ی صفا ط ی دوران فعالیت تولی دی خود در این کارخانه افتخار نوگرایی، توسعه و نوسازی این کارخانه را داشته است و بیشترین قسمت خطوط تولید و ماشینآلات خود را، با این د ی د که متخصصان بومی و داخل ی ایرانی استعدادهای نهفتهای دارند و م یتوان به آن اتكا نمود، در بخش ماشینساز ی کارخانه توسط این عزیزان ساخته یا تكم یل نموده است.
این واحد صنعتی با 21306 مترمربع زمین و 10800 مترمربع سالنهای تولید،
4000 مترمربع ساختمانهای اداری، انباری و تأسی سات ، هفت دستگاه خط تول ید لوله و پرو فیلهای صنعت ی و ساختمانی، دو دستگاه قیچ ی برش 10 و 30 تن، ده دستگاه جرث قیل سقفی در تناژ مختلف ، پست برق اختصاص ی، واحد هوای فشرده، تأسیسات حرارتی و برودتی و همچن ین تجهیزات جانب ی، ی كی از کارخانجات فعال استان مازندران بوده است که با حداکثر ظر فیت خود فعالیت داشت.
این واحد صنعتی با مجربتری ن پرسنل خود قادر بود با برترین تكنولوژی تولی د، سالانه 200000 تن انواع لوله، پرو فیل و قوطیهای مربع و مستطیل صنعتی و ساختمانی را با استانداردها ی مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و استاندارد-های بینالملل ی تول ید نماید.
گروه صنعتی آمل، ی كی از شرکتهای تأثیرگذار و تأمین کننده در صنعت تولی د لوله، پرو فیل و قوطیهای صنعت ی و ساختمانی در استان مازندران و این منطقه بود ه است. در حال ی که با تصرف ای ن کارخانه توسط بانک پارسیان، این شرکت علاوه بر تعدیل نیرو، تنها با 10% ظر فی ت واقعی خود در حال فعالیت است.
کارخانجات ذوب آهن و نورد البرز:
تأسیس 1379
از زمان تصرف توسط بانک پارسیان، این شرکت با 10% ارزش واقع ی اجاره داده شده است.
این شرکت با هدف تولید انواع مقاطع سبک فولادی به بهرهبرداری رسید و موجبات رونق اقتصاد ی و شكوفایی کسبوکار در منطقه تاکستان قزوین را فراهم آورد. برای اجرای این طرح زم ینی به مساحت 100 هزار مترمربع و زیربنای 14800 متر مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
این شرکت با تغ ییر مدیریت و بهروزرسانی دستگاهها به تكنولوژی روز و با خریداری سیستمها و کورههای ذوب آهن، چشمانداز آینده کارخانجات این شرکت را ترسیم نمود و محمد رستم ی صفا تصمیم داشت که این کارخانه را به ی كی از قطبهای تولیدی ذوب آهن و رقبای جد ی در زمی نة تولی د میلگرد در منطقه تبدیل نماید.
شایان ذکر است با راهاندازی خط ذوب آهن، مواد اولیه این کارخانه نیز تأمین گردد که ظر فیت اسمی کارخانجات ذوب آهن و نورد البرز در بخش نورد گرم مقاطع فولادی 1000 تن و تولی د سالانه 000/300 تن بود که با توجه به برنامهریزیهای انجام شده و استفاده از ظرفی تهایی همچون منابع انسانی متخصص و تجهیزات و ابزارآلات پیشرفته در صدد برآمده بود تا تولی د این شرکت را در همین بخش به مرز 000/500 تن در سال برساند؛ اما با تصرف توسط بانک پارسیان در تاریخ 27/02/1395 علاوه بر تعدیل نیرو )حدود 200 نفر( فعالیتها ی این شرکت کاستهشده و جلوی برنامههای توسعه آن گرفته شد و کارخانه با 10% ارزش واقع ی اجاره داده شده است.
کارخانجات نورد و لوله صفا طوس:
تأسیس 1381
از زمان تصرف توسط بانک پارسیان، این شرکت با 10% ظر فی ت واقعی خود در حال فعال یت م یباشد.
در سال 1381 با احداث سد دوستی )واقع در مرز ایران و ترکمنستان(، در ارتفاعات مزدوران که از طریق تونلی به قطر 7/5 متر و طول 900 متر، در شمال شرق کشور به منظور انتقال آب این سد به شهر مشهد انجام پذیرفت، محمد رستم ی صفا اقدام به تأسیس کارخانه لولهسازی صفا طوس به منظور تولید لولههای انتقال آب سد مذکور نمود که در ادامه، کلیه لولههای مورد نی از این ناحیه از کشور توسط این کارخانه تولید و تحویل شده است.
محمد رستمی صفا با تأسی س ای ن کارخانه سهم بسزایی در کاهش ترانزیت جادهای حمل بار از نظر تردد کامیونها ی سنگین جهت حمل و جابهجایی لوله از مرکز کشور به نواحی شمال و شمال شرق ا یران انجام داده است. شرکت کارخانجات نورد و لوله صفا طوس با هدف تولید انواع لولههای اسپیرال جهت مصارف آب و گاز با ظرفیت سالی انه، تولید 120 هزار تن و پوشش داخلی و خارج ی لولهها ی فوقالذکر با ظر فیت تولید 250 مترمربع در ساعت، تولید انواع تیرآهن از اندازه 120 الی 200 میل یمتر، انواع ناودانی از اندازه 100 ال ی 200 میلیمتر، انواع نبشی در ابعاد 6×60×60 الی 15×150×150 میلیمتر با ظرفیت سالی انه 600 هزار تن میلگرد از اندازه 8 الی 40 میلیمتر با ظر فیت سالی انه 700 هزار تن در شهرستان مشهد کیلومتر 45 جاده فریمان ، شهرك کاویان تأسیس گردید.
این کارخانه، لولههای پروژههای ملی و استراتژیک تأثیرگذاری را برای کشور تولی د نمود و مسبب ارزش افزوده برای کشور گردید ، اما سرانجام در تاریخ 20/02/1395 با تصرف توسط بانک پارسی ان، علاوه بر تعدیل نیرو که در دو شیفت کاری حدوداً 500 نفر اشتغالزایی داشت، نیروهای در حال کار این کارخانه به مرز 69 نفر رسید و تمامی طرح توسعه این کارخانه راکد ماند و کارخانه تنها با 10% ظر فیت خود به فعالی تش ادامه داده است.
شرکت نورد و گالوانیزه سروش:
تأسیس 1383
از زمان تصرف توسط بانک پارس یان، این شرکت تعطیل و تبدی ل به انبار شده است.
شرکت نورد و گالوانیزه سروش از شرکتهای زیرمجموعه گروه صنعتی صفا بو د که در سال 1383 به منظور تولید انواع ورقهای گالوانیزه، ورقهای سینوس ی، ورقهای ذوزنقه، ورقهای زیر بتون سقف، Steel Deck و انواع ساندویچ پانل در زمی نی به مساحت شصت هزار مترمربع در جنوب شرقی تهران تأسیس و احداث گردی د. این کارخانه دارای سه سوله تولید و ی ک ساختمان اداری با 120 نفر اشتغالزایی در دو شیفت بود. این شرکت با ظر فی ت و تول ید 50000 تن ورق گالوانیزه به ضخامت 03/0 الی 5/1 میل یمتر در حال بهرهبرداری بود و خط تولید جدی د ورق گالوانیزه برای افزایش حجم و راندمان تولی د طراحی و تا سال 1395 دستگاهها ی آن برای بهرهبردار ی از این خط نصب گردی د، اما با تصرف توسط بان ک پارسیان در همین سال علاوه بر تعدیل تمام ی نیروها که در دو ش یفت کاری حدوداً 120 نفر اشتغالزایی داشت، تمامی طرح توسعه این کارخانه راکد ماند و کارخانه تعطیل و برای انبار اجاره داده شده است.
خبرگزاری تسنی م؛ مصاحبه نماینده ولی فقیه حج تالاسلا م در ی نجفآباد ی – سال 1398
در پای ان این فصل لازم است به این مورد اشاره نمود که گروه صنعتی صفا با شرکتهای زیرمجموعه خود تا پایان سال 1386، ی كی از بهترین و موفقتری ن شرکتهای تولید ی محسوب میشد که با این وقفه به دلی ل مشكلات ناشی از سیاستهای سالهای گذشته در دولت قبل ی و رئیسجمهور سابق، بان ک پارسیان و متعاقب آن مشكلات قضائ ی به وجود آمده برای این مجموعه و قرار گرفتن در فهرست سیاه و از دست رفتن فای نانس )تأمین منابع مالی( ای جاد شده از اعتبارات خارجی و 3500 اشتغال مست قی م پرسنل در کارخانجات زیرمجموعه، در انجام پروژهها تأخی ر صورت گرفت و پیشبی نی که تا سال 1395 برای افزایش تولی د و همچنین اشتغالزای ی تا 000/10 نفر را داشت، انجام نپذیرفت.
با توجه به مدارك و مستندات موجود میتوان گفت که ب یتردی د با سابقه تأسیس، فعال یت و حضور بیش از 185 ساله گروه صنعتی صفا در صنعت، قبل از تأسیس بسیاری از بان کها و آمدن و رفتن اشخاص س یاس ی، برای کشور سرنوشتساز بوده و هماکنون نیز طرحهای توسعه ا ین گروه در مجتمع صنعت ی کارخانجات نورد و لوله صفا و طرح مجتمع کارخانجات نورد و لوله هرمز یك ی از عظیمترین مجموعههای لولهسازی و تولید فولاد میباشد که نه تنها بیهمتا در منط قه، بلكه انگشت شمار در جهان است که در صورت تأمین خوراك آن و اختصاص اعتبارات به تنهایی قادر است بخش قابل توجه نی از طرحهای عمرانی به لولههای انتقال فرآوردههای نفت ی، آب و صنعت کشور را تأمین نماید و سبب ایجاد ارزش افزوده برای کشور گردد .
در حال حاضر، گروه صنعت ی صفا با دارا بودن ظر فیت تولید حدود 4 میل یون تن انواع لول ههای آب، گاز ، نفت، پتروشیمی، صنعتی، ساختمانی، خودرویی و … با اشتغا ل بیش از 4000 نفر پرسنل به طور مست قی م مشغول به کار م یباشد و امید دارد با حمایت و تخصیص اعتبار و حل مشكلات به وجود آمده و با راهاندازی و بهرهبردار ی تدریجی طرحهای توسعه مجتمع کارخانجات نورد و لوله هرمز و مجتمع صنعتی کارخانجات نورد و لوله صفا حدود 780/13 نفر اشتغال زایی و همكاری مست قی م، برای بزرگترین مجموعه تولید لوله و پرو فیل در جهان اتفاق بی فتد تا با تكیه بر شعار مجموعه خود «اندیشه صفا، ایران خودکفا» برای ایرانی آباد و خودکفا همچون همی شه کوشا باشد.
فصل چهارم
امور عا مالمنفعه، پروژ هها و طر حه ا
امور عامالمنفعه
مشارکت در امور خیر و نی كوکار ی، در ای جاد شكوفایی، همبستگ ی، پذیرش ، مشارکت، انسجام اجتماعی و کاهش نابرابری اقتصادی و اجتماع ی، تحت عنوان قابلیت و توانمندی شخص )عاملیت( ، در ارتقاء سلامت اجتماعی نقش مهمی ای فا م یکند. ب ه عبارت دیگر، پدی ده نیكوکاری و عملكرد شخص یا مؤسسات، ارگانها، سازمانها و کنشگران، زمینهساز سلامت اجتماعی است.
شواهد تاریخ ی در ایران نشان از نقشآفرینی این اشخاص و مؤسسهها در حوزهها و شرایط متعدد در گسترش حیات فردی و سلامت اجتماعی و فرهنگی به لحاظ تاریخ ی دارند. بدون توجه به احساس دلبستگی فرد به جامعه و حس نوعدوستی و خیر رساندن به دیگران، سلامت اجتماع ی و برابری اقتصادی به طور کامل محقق نم یشود.
بدون توجه به امور فوق ، هر گونه برنام هریزی و س یاستگذاری تربیتی، آموزشی، فرهنگی در راستای سلامت اجتماع ی و برابری اقتصادی، فاقد پشتوانه اجرایی خواهد بود. زیرا اجرای برنامهها و کارآمدی امور خیر و نیكوکاری، متضمن علا قة مردم به تداوم حیات اجتماعی و همبستگی در جامعه خواهد بود. در نتیجه، اگر در جامعه هر کس به فكر خود باشد ، سازگار ی، همبستگی و وحدت اجتماع ی از بین خواهد رفت و افراد جامعه در جهت حف و پایهریزی ارزشی رفتارهای نیكوکارانه تلاش نخواهن د کرد و به تبع آن سلامت اجتماعی و معی شت و اقتصاد مردم مورد تهدید قرار خواهد گرفت.
امور عامالمنفعه محمد رستم ی صفا همچون مسئولیتها ی اجتماعی، اجرای طرحهای توسعه برای آیندگان و پروژههای انجام شده و در حال اجرا از قبیل طرحهای آبرسانی، طرحها و پروژههای انتقال نفت و گاز و … در سرتاسر کشور از استانها، شهرستانها، شهرها و روستاها ی بزرگ گرفته تا کوچک همگ ی از مسئولیتپذیر ی اجتماع ی این کارآفرین بزرگ صنعت کشور است که وظی فة خود را برای رساندن امور خیر به ت کت ک افراد جامعه متعهد می داند.
او معتقد است ثروت امانتی است که خداوند به ما اعطا نموده و ما مسئولیت داری م آن را در راه ثواب که همانا اعتلا ی ساختار اجتماع ی و ارتقای محیط زندگی کشورمان میباشد، هزینه کنی م.
در این فصل به برخی از فعالی تهای عامالمنفعه محمد رستم ی صفا اشاره خواهد گردید.
مسئولیتهای اجتماع ی:
مسئولیت اجتماع ی از جستارها ی «اخلاق کسبوکار» است که به ن قش سازمانها و شرکتها در حوزة اجتماع م یپردازد. مسئول یت اجتماع ی شرکتی، مجموعه وظایف و تعهداتی است که شرکت بای ست ی در جهت حف ، مراقبت و کمک به جامعهای که در آن فعالیت م یکند ، انجام دهد. مسئولیت اجتماع ی شرکتها در پ یوند با مسئولیت شرکت در برابر جامعه، انسانها و مح یطی است که شرکت در آن فعال یت م یکند و این مسئولیت از جستارهای اقتصادی و مال ی فراتر میرود.
مسئولیت اجتماعی شرکت در تعری فی روشنتر اینگونه تعریف شده است: «مسئولیت اجتماع ی شرکت، فعالیتهایی است که پیشبرنده سود و منفعت اجتماعی بوده و فراتر از منافع سازمان و آن چیز ی است که قانون بایسته میدارد.»
مطالبه از شرکتها و سازمانها برای «مسئولانه عمل کردن» در قبال جامعه، موضوعی است که با گسترش روزافزون اثرگذاری آنها بر محورهای تشكیل دهنده توسعه پایدار یعن ی اقتصاد، جامعه و محیطزی ست، در دهههای پای انی قرن بیستم شدت گرفته و منجر به این شده است که مفهومی به نام مسئولیت اجتماع ی سازمانها ی ا CSR در دنیا ی مدیریت ظهور پیدا کند. CSR، در ی ک تعری ف ساده، ی عنی اینكه سازمانها در مقابل جامعهای که در آن فعال یت میکنند، مسئول هستند؛ چرا که از منابع انسانی، طبیع ی و اقتصاد ی آن استفاده میکنند. برخلاف نگاه سنتی به مدیریت و کسبوکار، سازمانها دیگر فقط در مقابل سهامدارانشان مسئول نیستند و نباید فقط به افزایش سود کوتاهمدت سهامداران خود بیندی شند. بدی ن ترتیب انتظار میرود سازمانها که در ارتباط با ذی نفعان دیگری نیز هستند، خواستههای مشروع آنها را هم مورد لحاظ قرار دهند.
در هر کسبوکاری و از جمله شرکتهایی که برای تول ید ثروت و کسبوکار ایجا د شدهاند باید صد در صد مسئولی ت تمام کارهای خود که جنبه اجتماعی دارند را به عهده بگیرند. این مسئولیت در کسبوکار معمولی بر عهده صاحب آن و در شرکتها بر عهده هیئت مدیره و مد یر عامل آن شرکت است .
همچن ین مسئولیت اجتماعی یا تعهدات اجتماع ی شرکت را به چهار جنبه مسئولیت اجتماع ی زیستمح ی طی، سرمایه انسانی، خیرخواهانه و اخلا قی تقسی م کردهاند که مهمترین آنها مسئولیت اجتماع ی زیستمح یط ی است. نگاه اخلا قی به کسبوکار، نتیجه تفكر مسئولی ت اجتماع ی بوده و جایگاه اجتماعی اشخاص، سازمانها و شرکتها را تعریف می کند .
محمد رستم ی صفا به عنوان کارآفرین و اشتغالآفرین در سالهای فعال یت خود، به خوبی توانسته درك روشن ی از مفهوم مسئول یتهای اجتماعی زی ستمحیط ی، سرمایه انسانی، خیرخواهانه و اخلا قی و فرهنگی به جامعه ارائه دهد. رستم ی صفا، همواره تفكر «مسئولانه عمل کردن» را محور اصل ی اهداف خود م یداند و به تمام ی مدیران و کارکنان مجموعه گروه صنعت ی صفا تأک ید م یکند که محوریت و خطمش ی نظام فعال یت ی خود را بر پایه مسئولیتمداری اجتماع ی و فرهنگ ی پایهریزی کنند . او معتقد است در هر مقطع ی م یبایست متعهدانه، زمینهساز آسایش و رفاه دیگران نیز باشیم و اندیشیدن به همه کسانی که مست قی م و غیرمستقیم از فعالیتهای مجموعه تأثیر م یپذ یرند، م یبای ست مد نظر قرار گ یرد و اهداف شرکت باید در راستای رفاه و آسایش همگان واقع گردد.
ایشان توجه خاصی به حمایت از اقشار ضعیف جامعه دارند و ای ن بخش از زندگی به او لحظاتی آرامبخش هدیه م یدهد که با هی چ منفعت مالی قابل قیاس نیست. مواردی چون کمک به مؤسسات خیر یه، مدرسهساز ی، کمک به آسیبدیدگان و اقشار بیبضاعت، ساخت بیمارستان ، ساخت مسجد، کمک و تأمین مایحتاج زلزلهزدگان و سیلزدگان و … از جمله موارد ی است که ای شان با حساس یت خاصی شخصاً رس یدگ ی مینمایند و با وجود مشغولیتهای فراوان ذهن ی و درگیریها ی روزمره، با اشتیاق و دقت، مسائل و دغدغههای د یگران را با گوشی شنوا میشنوند و مجّّدانه در جهت رفع معضلات دیگران م یکوشند و سپس با آسودگی خیال، به دیگر امورات و مسئولیتهای خویش میپردازند. در این مجال اندك، به برخی از موارد مسئولیتپذیری محمد رستم ی صفا در مجموعه خود و جامعه اشاره م ینماییم.
محمد رستمی صفا و گروه صنعتی صفا، در تما می فعالیتهای خود به مسئولیتهای اجتماعی توجه ویژه داشته که موارد زیر معدود فعالیتهای اشاره شده میباشند:
- ارتقای سلامت و رفاه اجتماع ی
- حف محی ط زی ست
- آموزش و پرورش
- امور خیریه و فقرزدایی
- هنر و فرهنگ
- عدم تبعیض در امور استخدامی
- توجه به تأمین نیازهای کارکنان
- عدم ارائة محصولات زیانآور
- نپرداختن به فعالیتها ی غ یراخلا قی
- اصول بنیادین انسانی و پاسخگویی در قبال آنها
- پاسخگو بودن و شفافسازی عملكرد در برابر ذینفعان
- رعایت قوانین و اصول متعارف قانونی، اخلا قی، فرهنگی، س یاس ی، اقتصادی و اجتماعی
- حرکت در مسیر تحقق درخواستهای منط قی و متوازن عمومِ ذینفعان و مدیریت رضایت آنها
- همكار ی نزدی ک با دانشگاهها و حمایت از پا یاننامههای دارای موضوع مرتب ط با حوزه فعالیت شرکت
- حمایت از کنفرانسها و سمی نارها
- حمایت و مشارکت در نمایشگاهها، کنگرهها و کنفرانسها
- ایجاد ت یمهای ورزش ی تفریحی
- حامی هنرمندان موسی قی
- حامی هنرمندان س ینما و تئاتر
- حضور در هشتمین شب بازیگر به عنوان حام ی در مجمع تئاتر و سینما
- برگزاری مراسم تقدیر و جشن دانشآموختگان پرسنل گروه صنعتی صفا
- تأسیس مرکز آموزش علمی کاربردی صنعت ی صفا
- کم ک هزینه ساخت مدرسه
- هزینه ساخت مسجد
- کم ک هزینه ساخت بی مارستان
- کم ک هزینه بی مارستان
- تولید دارو برای درمان بی ماران خاص و…
- کم ک هزینه ازدواج
- کم ک هزینه تحصیل
- حمایت از چاپ کتابهای همكاران، کارآفرینان و…
- برگزاری برنامههای بازدی د دانشجویان از کارگاهها ، سالنها ی تولید و پروژههای طرح توسعه گروه صنعتی صفا
- پروژههای طرحهای توسعه، کارآفرین و اشتغال آفرین برای ایجاد شغل و توسعه صنعت ی و اقتصادی م یهن
- ساخت دانشگاه علم ی کاربردی صفا جهت ارتقاء دانش پرسنل و دیگر مردم جامعه
- ساخت مدرسه و کمک به تأمین زیرساختهای اماکن مورد نیاز دانشآموزا ن عزیز میهن
- پذیرش کارآموز از دانشگاههای سراسر کشور
- حمایت از فعالیتهای ورزشی و تفریحی جهت ایجاد نشاط و ارتقاء سلامت و روحیه پرسنل
- و.. .
تجدید بنای مسجد مرحوم حاج میرزا شفیع در سال 1342
توسط مرحوم حاج علیاکبر رستمی صفا
- مراسم تقدیر و جشن دانشآموختگان پرسنل گروه صنعتی صفا سال
برگزاری کلاسهای آموزشی تخصص ی برای پرسنل گروه صنعت ی صفا
- حمایت از خانه تئاتر سال
بسمهتعال ی
هنرمند گرام ی جناب آقای رضا کی انیان، با سلام و درود فراوان،
قدم نهادن در مس یر فرهنگ و هنر حرمتی دارد که جز به پا یافزار تعهد و ای ثار ، با دلی از شوق خدمت سرشار و نگاهی دینمدار، ورود بدان جایز ن یست.
هنر تجلی ظرافت روح است و روح نفقه اله ی و هنرمند زاییده ز یباییها و زاینده تعهد و خدمت است .
تلاش حضرتعال ی نشانة گذشت شماست. از خویش م یگذر ید تا تفكر، تبسم و…
برای مخاطب به همراه بیاورید.
گروه صنعتی صفا بر خود فر م یداند تا از تلاش شما در عرصة هنر و هنرمندی تقدیر و تشكر نماید.
برایتان آرزوی اجر کثیر و حسن تأیید از درگاه رب خبیر مسألت مینمایم.
محمد رستم ی صفا
حفظ محی ط زیست و روز درختکار ی در کارخانجات نورد و لوله صفا سال 1392
ساخت مدرسه مجتمع آموزشی صفا )پسرانه و دخترانه( – سال تأسیس 1398
تشکیل تعاونی مصرف جهت رفاه پرسنل کارخانجات گروه صنعتی صفا
تشکیل گروه کوهنورد ی صفا سال 1395
تشکیل تیمهای فوتسال و برگزاری مسابقات ورزشی
کمک به زلزل هزدگان شهرستان خوی – بهم ن ماه 1401
پروژههای احداث شده:
با انجام طرحها و پروژههای ریز و درشتی که با رهبری محمد رستم ی صفا از ابتدای فعال یت در صنعت انجام پذیرفته میتوان به این نكته اشاره نمود که هم حاکمیت توانمند شده و هم تأمین رفاه جامعه صورت پذیرفته است. حاکمیت از این لحاظ که برای به ثمر رساندن پروژهها و ز یرساختهای کشور دست نی از به شرکتهای خارجی دراز نكرده و به نیروی محرك و توانمند داخلی تكیه کرد که با ایجاد کارخانجات تولیدی نوین و با تكنولوژی روز دنیا زمی نهساز و مفتخر به تولی د انواع لوله و پرو فی ل برای تولید مواد اولیه کارخانههای تولید خودرو ،لوازمخانگی، ادوات کشاورز ی، ساختمانساز ی و صنعتی و صنایع برق و همچن ین تولی د انواع لولهها برای راهاندازی و به ثمر رساندن بس یار ی از پروژههای استراتژی ک و ملی انتقال نفت، گازرسان ی و آبرسانی در کشور گردی د که مهمترین این پروژهها مانند خطوط سراسری گاز کشور، خطوط انتقال نفت، تولید لولههای فازهای متعدد پارس جنوب ی بالأخص فاز 14 که پروژهای تمام ایرانی بود، پروژه انتقال نفت خام کوره به جاسک، تولید لولههای 875/2 میلیمتری با وزن 5/2 تن برای اولین بار در کشور جهت انتقال آب خلی جفارس به استانهای مرکزی کشور که تأمین کننده آب بیش از 13 استان میباشد، خطوط لوله انتقال نفت خام ترش سبزآب– ری و همچنین انتقال گاز و نفت کشورهای همسایه همچون آذربایجان، ارمنستان، عراق و د یگر کشورهای اروپایی و بسیاری از پروژههای دیگر را در کارنامه خود دارا میباشد.
در خصوص تأمین رفاه جامعه علاوه بر خدماترسانی از طریق تولید لولههای انتقال انرژی به تمامی شهرها، استانها و روستاهای کشور برای رفاه مردم و بسیاری از پروژههای انجام شده دیگر در عرصة صنعت م یبایست اینچنی ن گفت که چرخ اقتصاد کشور تمام هموغم و دغدغه محمد رستمی صفا است. او بارها و بارها در سخنان خود اشاره به این داشته است که بای د سفرهدار بود و مسیر و بستر فعالیت را برای دیگران فراهم کرد. کسانی که به واسطه کارآفرین ی و باز شدن درهای کارخانه در این محیط حاضر م یشوند، امیدشان اول به خدا و بعد به ما و این مجموعه است.
نگاه سراسر آیندهنگرانه و پیگ یری مجدانه باع شده که تاکنون پروژههای عظی می از طرحهای انتقال نفت، گازرسانی و آبرسانی کشور عملی اتی شود و محمد رستم ی صفا نقش صرفهجویی و حف ارز در کشور را در فعالیتهای تول ی دی خود داشته باشد.
طرح های توسعه محمد رستمی صفا در گرو ه صنع تی صفا
معمولاً در نوشتهها و گفتهها سخن از واژهای به م یان م یآید که تعیینکننده و مهم بوده و نقش آن در زندگی اجتماع ی انسانها انكارناپذیر است . آن واژه چیزی جز «توسعه» نیست. این واژه غالباً به صورت ترکیب ی با کلمات دی گر همچون طرحها ی توسعه، توسعه صنعت ی، توسعه شهرها، توسعه راهها ، توسعه راهآهن، توسعه مخابرات و شبكة رادیویی و تلویزیونی، توسعه علم ی، حتی توسعه انسانی و … به کار میرود.
طرحهای توسعه و اجرای آ ن که در این بخش به آن پرداخته میشود، از ابزارهای کمک به پیشرفت کشورها در زمینههای اقتصاد ی–اجتماعی است. این کم کها، با کاهش ف قر، تقویت زیرساختها ی کشور، ارتقا ی نظام آموزشی و بهداشتی در توسعة انسانی جوامعِ نیازمند، نقش ح یاتی ای فا میکنند. طرحهای توسعه از جمله در م یان کشورها، برخی نسبت به بعضی دیگر از منظر موارد ی اد شده در بالا، توسعه یافته و یا توسعه یافتهتر است.
فلذا کشور و کشورها را در یک تقسی مبندی به کشورهای توسعه یافته و ی ا کمتر توسع ه یافته و یا توسعه نیافته و عقبمانده تقسیم می کنند و ی ا اصولاً در ارتباط با بح توسعه، توسعة اقتصاد ی، اجتماع ی، فرهنگی و حتی توسعة سیاسی مطرح میشود. در همین راستا، بح برنامههای پنج ساله، ده ساله ، بیست ساله و ی ا چشمانداز آن ، توسط شرکتها، سازمانها و دولتها و یا حكومتها تنظ یم میشود.
توسعه در لغت به معنا ی رشد تدریجی در جهت پیشرفتهتر شدن، قدرتمندتر شدن و حتی بزرگ شدن است ) فرهن گ لغت آکسفورد ، 2001(. بروک فیلد در تعریف توسعه میگوید: توسعه را باید بر حسب پی شرفت به سوی اهداف رفاهی نظ یر کاهش فقر، بیكاری و نابرابری تعریف کن یم. به طور کل ی، توسعه جریانی است که در خود تجدی د سازمان و سمتگیری متفاوت کل نظام اقتصادی اجتماعی را به همراه دارد.
توسعه علاوه بر اینكه بهبود می زان تولید و درآمد را در بردارد ، شامل دگرگونیهای اساسی در ساختهای نهادی، اجتماع ی، اداری و همچن ین دی دگاههای عموم مردم است. توسعه در بسیاری از موارد حتی عادات و رسوم و عقاید مردم را نیز در برمیگیرد. مصط فی ازکی ا در نت یجهگیری خود از بح توسعه، توسعه را به معنای کاهش فقر، بیكاری، نابرابری، صنعتی شدن بیشتر، ارتباطات بهتر، ای جاد نظام اجتماع ی مبتن ی بر عدالت و افزایش مشارکت مردم در امور سیاسی جاری تعری ف میکند.
زندهیاد دکتر حسین عظیم ی اقتصاددان معروف ایرانی از مجموع نظرات علمای توسعه، توسعه را به معنای بازسازی جامعه بر اساس اندیشهها و بصیرتهای تازه تعب ی ر مینماید. این اندیشهها و بصیرتهای تازه در دوران مدرن، شامل سه اندیشة علم-باوری، انسانباوری و آی ندهباور ی است. به همین منظور باید برای نیل به توسعه سه اقدام اساس ی درك و هضم اندی شههای جد ید، تشریح و تفضی ل این اندیشهها و ایجاد نهادهای جد ید برای تحقق عمل ی این اندی شهها صورت پذیرد.
محمد رستمی صفا در آی ندهنگری خود و در برنامههای 50 ساله تنظ یم شد ه توسعه خود در « گروه صنعت ی صفا » به عنوان یك ی از بزرگتری ن واحدهای تولیدی در صنایع فولادی و با سابقه طولانی در این صنعت، همواره عزم راسخ و مستمری در جهت اجرای طرحهای توسعه داشته که علاوه بر آیندهنگری، عل مباوری و انسانباوری را نیز در طرحهای توسعه و کارخانجات به بهرهبرداری رسانده خود داشته است. استواری و همت والا در این راه، علاوه بر تأمین نیازهای ز یرساختهای کشور ، کارآفری نی و اشتغالزایی، کاهش فقر و بیكاری، توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را در پ ی داشته است.
وطنپرستی و میهندوستی ی ك ی از ارزشهای والای هر انسان ی است که در کالب د وجودی محمد رستم ی صفا تنی ده شده که بارها و بارها برای پیاده کردن طرحها ی توسعه خود از جانب کشورها ی متعدد دعوت به همكاری شده ، اما خاك وطن را به هر جای دنی ا ترجی ح داده است. وطنپرستی یك ی از لطیفترین و زیباترین احساسات بشری است که در خون فرد و یا ملت جریان دارد و باع میشود تا بزرگترین فداکاریها را برای میهن خوی ش، نشان دهد. به ع قیده محمد رستم ی صفا ، ایران در بهترین مكان جغرا فی ایی قرار دارد و منابع طب یعی سرشاری دارد که اگر به روش ی اصولی و جهانی و درست سازماندهی و بهره برداری گردند، بی شترین ثروت را برای وطن ارزانی خواهد داشت. اگر هر فردی در جامعه دارای هدفی سالم و درست باشد و برای آن هدفش تكاپو داشته باشد، این کشت ی با دورنمایی خوب و در ساحل ی آرام در عمق اقیانوس پ یشرفت و تلاش آرامآرام به هدف دست پ یدا خواهد کرد و همة سرنشینان خوش و خرم به مقصد خواهند رس ید.
محمد رستم ی صفا با دید بلند خود و با اجرای طرحهای توسعه خود در اقص ی نقاط کشور که در حال برنامهری زی و اجرا میباشند، سبب شكوفایی تخصص داخل و استفاده از مهندسان بومی در جهت تأمین رفاه اجتماع ی، ارتقاء علم و تكنولوژی، توجه به بهداشت، حف محی ط زیست و اقتصادی کشور گردی ده است.
طرحهای توسعه محمد رستم ی صفا در گروه صنعت ی صفا:
- طرح مجتمع صنعت ی فولاد هرمزگان طی 5 فاز به صورت تدری جی و ظر فیت تولید 15 میل یون تن با اشتغالزایی 5400 نفر
- پروژه لولههای بدون درز شرکت کارخانجات نورد و لوله صفا با اشتغالزایی
200 نفر
- پروژه تولید خودروی سواری شرکت صفا موتور با اشتغالزایی 200 نفر
- پروژه نورد ورق گرم شرکت کارخانجات نورد و لوله صفا با اشتغالزایی 1200 نفر – پروژه تولید کام یونهای تجاری شرکت صفا خودرو دیزل اشتغالزایی 200 ن فر
افتخارات محمد رستم ی صفا
- بنیانگذار گروه صنعتی صفا
- بنیانگذار مرکز آموزش جامع علمی -کاربردی صفا
- بنیانگذار س یستم نوین کارخانجات نورد و پرو فیل ساوه
- بنیانگذار گروه صنعتی آمل
- بنیانگذار کارخانجات نورد و لوله صفا
- بنیانگذار شرکت سازههای فلز ی و ماش ینآلات صفا
- بنیانگذار کارخانجات نورد و لوله صفا طوس
- بنیانگذار شرکت سرمایهگذاری صفا
- بنیانگذار کارخانجات مجتمع صنعت ی نورد و لوله هرمز
- بنیانگذار شرکت تولید ی قلم خودکار صفا- کی ان
- بنیانگذار کشت و صنعت صفا
- بنیانگذار صنعت، معدن و تجارت صفا
- بنیانگذار هلدی ن گ علم و فناور ی صفا
- بنیانگذار کارخانه صفا موتور
- بنیانگذار کارخانه صفا خودرو دیزل
- رئیس هیئت مدیره شرکت سی م و کابل اهواز
- رئیس هیئت مدیره شرکت صنعت پلی مر اهواز
- عضو انجمن لولههای فولادی
- عضو سندی كای پرو فیل و مقاطع فولادی
- عضو مجمع انجمن صنایع ایران
- عضو اتاق بازرگان ی ایران
- عضو اتاق بازرگان ی ایران و آلمان و .. .
برخ ی خدمات محمد رستمی صفا در پروژههای گاز و نفت کشور
- تولید لولهها ی پروژه خط انتقال گاز آذربای جان به ارمنستان
- تولید لولهها ی پروژه خط لوله گاز ارمنستان
- تولید لولهها ی پروژه تمامایرانی فاز 14 پارس جنوبی
- تولید لولهها ی پروژه فاز 20 و 21 پارس جنوبی
- تولید لولههای پروژه خط انتقال گازرسانی به استان سی ستان و بلوچستان پس از چهل سال از انقلاب اسلامی ایران
- تولید لولهها ی پروژه خطوط سراسری انتقال گاز کشور
- تولید لولهها ی پروژه خط چهارم سراسری انتقال گاز
- تولید لولهها ی پروژه خط پنجم سراسری انتقال گاز
- تولید لولهها ی پروژه خط ششم سراسری انتقال گاز
- تولید لولهها ی پروژه خط هفتم سراسری انتقال گاز خرمشهر
- تولید لولهها ی پروژه خط پنجم سراسری انتقال گاز تهران
- تولید لولهها ی پروژه خط لوله گاز تهران
- تولید لولهها ی پروژه انتقال گاز کارون
- تولید لولهها ی پروژه خط انتقال گاز جزیره ک یش
- تولید لولهها ی پروژه خط انتقال گاز ساوه به قزوین
- تولید لولهها ی پروژه خط انتقال گاز خلخال به هشتجین
- تولید لولهها ی پروژه خط انتقال گاز پارچین به سنگرز
- تولید لولهها ی پروژه خط انتقال گاز خلخال به هشتجین
- تولید لولهها ی پروژه خط انتقال گاز بیرجند به سربیشه
- تولید لولهها ی پروژه خط انتقال گاز عسلویه به کنگان
- تولید لولهها ی پروژه خط انتقال گاز لوشان به رشت
- تولید لولهها ی پروژه خط انتقال گاز آذربای جان شرقی
- تولید لولهها ی پروژه خط انتقال گاز DP91-1550890103-MK
- تولید لولهها ی پروژه خط انتقال گاز 00129-60048-DP94
- تولید لولهها ی پروژه خط انتقال گاز DP94-60048-00135-AG
- تولید لولههای پروژه خط انتقال گاز DP90-45208-10191-TL منطقه 8 آذربایجان شرقی
- تولید لولهها ی پروژه خط انتقال گاز اصفهان
- تولید لولهها ی پروژه خط انتقال نفت ماهشهر به آبادان
- تولید لولهها ی پروژه خط انتقال نفت – شرکت خطوط و لوله نفت ایران
- تولید لولههای پروژه خط انتقـال نفـت – شرکت ملـی مناطـق نفتخی ز جنـوب
- تولید لولهها ی پروژه خط انتقال نفت ام ید اهواز – شرکت تجهیزات صنعت نفت
- تولید لولهها ی پروژه خط انتقال نفت – شرکت تجهیزات صنعت نفت
- تولید لولههای پروژه خط انتقال نفت – شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران
- تولید لولهها ی پروژه خط سراسری انتقال گاز بی د بلند اهواز
- تولید لولهها ی پروژه خط انتقال گاز خراسان رضوی
- تولید لولهها ی پروژه انتقال گاز ایرانشهر به چب
- تولید لولههای پروژه انتقال گاز رشت به چلوند
- تولید لولههای پروژه خط انتقال نفت خام کوره به جاسک بزرگترین خط انتقال خاورمی انه
- تولید لولهها ی ذخ یرهسازی نفت خام در بندر جاسک
- تولید لولهها ی میعانات انشعاب کوره به جاسک
- تولید لولههای پروژه خط انتقال نفت ترش از سبزآب) خوزستان( به شهر ری )تهران (
- تولید لولهها ی خط انتقال نفت بندرعباس به مهرآران
- تولید لولهها ی خط انتقال نفت مهرآران به رفسنجان
- تولید لولهها ی پروژه خط انتقال گاز منطقه گل گهر س یرجان
- تولید لولههای طرح انتقال نفت به مناطق نفتخیز مرکزی هما، ورای و تابناك
- تولید لولههای پروژه خط انتقال گاز درون و بینشهری در سطح استان تهران
برخ ی خدمات محمد رستمی صفا در پروژههای آب رسا ن ی کشور
- تولید لولهها ی انتقال آب طرح دوستی پروژه مشترك ایران، ترکمنستان
- تولید لولهها ی طرح آبرسانی سراسری کشور
- تولید لولهها ی پروژه انتقال آب اصفهان به نایین
- تولید لولهها ی پروژه انتقال آب به مخزن آغچه
- تولید لولهها ی پروژه آبرسان ی به شهر اصفهان
- تولید لولهها ی پروژه آبرسان ی از سد ماملو به تهران
- تولید لولهها ی اَبَرپروژه طرح غد یر و انتقال آب به شهر شهی دپرور خرمشهر بزرگترین طرح آبرسانی خاورمیانه
- تولید لولهها ی پروژه انتقال آب طرح گرمسیری
- تولید لولهها ی 875/2 میل یمتر ی با وزن 5/2 تن برای اول ین بار در کشور جهت پروژه انتقال آب خلی جفارس
- تولید لولهها ی پروژه انتقال آب تبریز
- تولید لولهها ی پروژه انتقال آب از سد تالوار
- تولید لولهها ی پروژه آبرسان ی شهر بانه
- تولید لولهها ی پروژه آبرسان ی شهر مریوان
- تولید لولهها ی پروژه آبرسان ی به بندر خمیر
- تولید لولهها ی پروژه آبرسان ی به یزد
- تولید لولهها ی پروژه طرح آبرسانی مناطق 21 و 22 تهران
- تولید لولهها ی پروژه طرح آبرسانی سی مین دشت گرمسار
- تولید لولهها ی پروژه طرح آبرسانی زاهدان
- تولید لولهها ی پروژه طرح آبرسانی چابهار
- تولید لولهها ی پروژه طرح آبرسانی سنگان
- تولید لولهها ی طرح آبرسانی به 14 شهرستان استان اصفهان
- تولید لولهها ی طرح آبرسانی به روستاها ی کل کشور
- تولید لولهها ی طرح انتقال آب خلیجفارس به صنایع پتروشیم ی مب ین
توصیه به جوانان )جوانان ایرا ن زمین (:
«خواستن توانستن است»، جمل های است که در شعارها و عملكرد محمد رستمی صفا موج میزند و تمام صحبت او خطاب به جوانان و آیندهسازان این سرزمین است.
زمان به سرعت میگذرد و اگر از آن استفاده نکنیم، از دستش دادهای م. به سال گذشته در همین روزها فکر کنی د؛ یک سال گذشت و اتفاق خاصی هم نیفتاده است .
اگر اراده نکنیم و از یک جا شروع ننماییم، یک سال دیگر و سالهای بعد نیز می-گذرد و باز هم هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. پس باید فکر کنی م و هدفی درست را انتخاب نموده و با همت بلند و توکل به خدا و بدون ترس از مشکلات، شروع کنی م.
- نباید منتظر شانس و اقبال ماند.
- کوچ کترین افكار و ایدههای خود را هم یادداشت کنیم و زمانی را به مرور آنها اختصاص بدهیم.
- تشخیص راه درست و غلط چندان کار دشواری نیست، کافی است کم ی فكر کنیم.
- به هر چیزی به اندازه ارزش واقعی آن اهمیت بدهیم نه بیشتر و نه کمتر. تفریح، غذا ، لباس و بعضی موضوعات د یگر، تنها وسیله و ابزاری برای رس یدن به اهداف اصلی هستند.
- رسیدن به چیزهای خوب، زمانبر است و انگیزه و تلاش کاف ی میخواهد، پس بای د با حوصله تلاش کنیم.
- راح تطلبی را رها و سختکوشی را چراب راه خود بدانیم.
- در هیچ زمان ی ناامید نشویم و با تلاش مضاعف، آینده خود را درخشانتر بسازیم.
راهکارهای علمی موفق یت برای جوانان:
جدولی با دو ستون، شبیه حرف T تهیه کنید. در بالای جدول، هدفتان را بنویسید. در یک طرف آن ،داشت ههایتان را نوشته و در طرفی دیگر، ضرورتهای کلی رسیدن به این هدف را.
تفریق این دو ستون میشود: «نیازمندیهای شما برای رسیدن به هدف». لذا طبیعی است که بای د برای تأمین این نیازمندیها تلاش کنید.
فراموش نكنید چیزهای به ظاهر سادهای که دارید، ولی آنها را نمیبینید جزء داشت ههای شما محاسبه میگردند، مثل جا یی برای خوابیدن، تنِ سالم، غذایی برای خوردن و ….
ساخت کارخانه تولید اتومبیل
داشتهها | ضرورته ا |
قدرت جسمی انگیزه و اراده تیم مد یریت | سالن تولید سرمایه دانش فنی
قدرت جسمی تیم مد یریتی نمایندگ ی فروش قابل قبول انگیزه و اراده |
نیازمندیها: احداث سالن تولید ، دانش فنی ، نمایندگ ی خودرو ،تأمی ن سرمایه.
«محمد رستم ی صفا م یگوی د: تا به امروز که به نیمة راه موفقیت رسیدهام، خداوند منان را شاکرم که نه تنها فرزندان ی صالح، بلکه همکاران ی صدی ق و پرتلاش در این پیگیری مستمر همراه من بودهاند، به طوری که ثمره موفقیتهای امروز خود را نه تنها مدیون راه و رسم ترب یت پدر، دعای خیر مادر و فداکاری همسرم م یدانم، بلکه تلاش شبانهروزی همکاران صدی ق که وجود فرد فرد آنها سرمایه معنوی «گروه صنعت ی صفا» م یباشد نیز، همراه و همگام من بوده است.»
و در پایان با ا ین سخن از ا ی شان این کتاب را به پایان م یرسانیم تا این کتاب سرلوحه فعالیتهای جوانان، غیورمردان و وارثان این مرز و کیان باشد:
«هیچگاه مشکلات را بیان نکنید بلکه مدیری ت کنید؛ مدی ریت ، هنر چیرگ ی بر مشکلات است.»
ترانه اندیشه صفا
تو باهمت، تو باغیرت ، تو از واد ی دل یرانی همیشه با تلاش و کار، برای اقتدار ایرانی
تو از آهن، تو از فولاد، تو از کاوهای و از آرش تو با تولید و عزم خود، تویی از نسل سی اوش
تو با چرخهای صنعت ی ط ی کرد ی کل پلهها تو با علم و فناور ی، تویی بر بام قلهها
اندیشه صفا، ایران خودکفا
همراهیم جان به جان با این مرز و ک یان
تو خواستی و توانست ی بسازی م یهن خود را
ز سعی و کوشش و عزمت، شد ی خودباوری ما تو بردی رنج، اما گنج آوردی برای ما
همیشه باد آباد این زم ین مادر ی ما
تو با چرخهای صنعت ی ط ی کرد ی کل پلهها
تو با علم و فناور ی تویی بر بام قلهها
اندیشه صفا، ایران خودکفا همراهیم جان به جان با این مرز و ک یان
فصل پنجم
از گذشته تا به امروز
)گزیدهای از تصاویر(
کارخانجات نورد و پروفیل ساوه – سال تأسیس 1352
کارخانجات نورد و پروفیل ساوه – سال تأسیس 1352
کارخانجات نورد و پروفیل ساوه – سال تأسیس 1352
کارخانجات نورد و پروفیل ساوه – سال تأسیس 1352
کارخانجات نورد و پروفیل ساوه – سال تأسیس 1352
بازدید وزیر صنایع آقای نژادحسینیان از کارخانجات نورد و پروفیل ساوه و افتتاح فاز دوم – سال 1371
بازدید وزیر صنایع آقای جهانگیری از کارخانجات نورد و پروفیل ساوه – سال 1382 بازدید وزیر صنایع آقای جهانگیری از کارخانجات نورد و پروفیل ساوه و افتتاح فاز سوم – سال 1383
زمین ارائه شده به شرکت کارخانجات نورد و لوله صفا و فعالی تهای عمرانی جهت احداث کارخانجات – سال 1370
شروع و ساخت سول ههای کارخانجات نورد و لوله صفا – سال 1370
فعالی تهای عمرانی توسط پرسنل کارخانجات نورد و لوله صفا جهت تکمی ل و ساخت کارخانجات
تکمیل کارخانجات نورد و لوله صفا – سال 1384
راهآهن اختصاصی ورود مواد اولیه مجتمع صنعتی کارخانجات نورد و لوله صفا
تولید پروژههای ملی و استراتژیک توسط کارخانجات نورد و لوله صفا – سال 1384
بازدید سفیر کانادا و هیئت همراه از کارخانجات نورد و پروفیل ساوه و نورد و لوله صفا سال 1383
بازدید وزیر صنایع و نماینده مجلس از کارخانجات نورد و لوله صفا – سال 1384
بهرهبرداری خط تولید نورد و لوله صفا با حضور ریاست محترم گروه صنعت ی صفا و
وزیر محترم صنایع – سال 1384
بازدید آقای اسلامی نماینده مجلس وقت و هیئت همراه از کارخانجات نورد و لوله صفا سال 1384
بازدید آقای نعمتزاده وزیر وقت و هیئت همراه از کارخانجات نورد و لوله صفا و کارخانجات نورد و پروفیل ساوه – سال 1384
بازدید وزیر نفت جناب آقای غلامحسین نوذری از کارخانجات نورد و لوله صفا – سال 1386
بازدید مدیران کمپانی الج ی از کارخانجات نورد و پروفیل ساوه – سال 1388
برافراشته شدن پرچم کشور توسط گروه صنعتی صفا در نمایشگاههای بینالمللی )یک سال در میان(
در کنار تولیدکنندگان لوله ابرقدرت دنیا
بازدید وزیر نفت جناب آقای رستم قاسمی از کارخانجات نورد و لوله صفا – سال 1390
بازدید وزیر صنعت از غرفه شرکت صنعتی قلم خودکار صفا )صفا- کیان( در نمایشگاه نوشتافزار – سال 1397
- نشست دادستان کل کشور در استان مرکزی جهت رفع موانع تولید – تابستان سال
بازدید رهبر معظم )مدظله( از غرفه شرکت صنعتی قلم خودکار صفا ) صفا – کیان( در نمایشگاه رونق تولید سال 1398
انتخابات ادواری ریاست جمهور ی و مجلس و رأی رهبر معظم )مدظله( با خودکار صفا- کیان سال 1398
بازدید رئیس قوه قضائیه استان مرکز ی جناب آقای موسوی از کارخانجات نورد و لوله صفا
- تابستان سال
بازدید نماینده ولی فقیه جناب آقای حجتالاسلام دری نجفآبادی – سال 1399
بازدید معاونت محترم دادستانی کل کشور جناب آقای عمرانی از کارخانجات نورد و لوله صفا
سال 1399
متن نوشته جناب آقا ی دکتر عمران ی معاون قضای ی دادستان کل کشور و عضو قرارگاه جهش تولید پس از بازدید از کارخانجات گروه صنعت ی صفا بسم اله الرحمن الرحیم
«سالها دل طلب جام جم از ما میکرد آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا میکرد»
کشور عزیزمان سرما یههای فراوان انسانی و منابع دارد که در صورت وجود مدیریت بهینه از این داشتهها، بیش ک ما را از واردات و بیگانه مستغن ی خواهد کرد.
مجموعه کارخانجات صفا که امروز تو فیق بازدید آن نصیب شد از نمون ههای بارز استفاده بهینه از سرمایههای کشور است، ه ر چند ب ه دلیل بعضی مشكلات در حال حاضر این مجموعه در پایینتری ن ظر فیت به کار گرفته میشود و همین تعداد حدود 2800 نفر از مهندسین و کارگران عزیز ر ا مشغول نموده، لیكن در صورت همكاری و رفع موانع تولید که بخش ی به تصمیمات مدیران بستگی دارد استعداد افزایش نیرو و اشتغال را تا 5000 نفر در همی ن نزدیكیها دارد.
بنده به نؤبه خود ضمن تقدیر و تشكر از جناب آقای رستم ی صفا مدیر موفق و وطنپرست مجموعه و مهندسی ن و کارگران مجموعه قول همه نوع حمایت برای رفع موانع و ارتقاء کمی و کی فی کارخانجات را میدهم. انشاء لله به زودی تحول جهش تولید، اشتغال و رسیدن به ظرفی تهای بالای تولید را شاهد باشی م.
سع ید عمرانی
معاون قضایی دادستان کل کشور و عضو قرارگاه
دلنوشتة دکتر سعید عمرانی معاونت دادستان کل کشور پس از بازدی د از کارخانجات گروه صنعتی صفا – سال 1399
تصویر هوایی کارخانجات نورد و پروفیل ساوه در طول زمان
تصویر هوایی کارخانجات نورد و لوله صفا در طول زمان
تصویر هوای ی کارخانه ساز ههای فلزی و ماشی نآلا ت صنعتی صفا در طول زما ن
مهندسان و پرسنل کارخانجات زیرمجموعه گروه صنعت ی صفا
پروژهها و محصولات تولیدی گروه صنعتی صفا )تصاویر گزیدها ی از پروژهها(
تأمین متریال برج آزادی در دهه 40
تأمین متریال برج سامان در بلوار کشاورز – سال 1348
تأمین متریال استادیوم آزادی – سال 1350
تولید لولههای گاز خانگی در کارخانجات نورد و پروفیل ساوه – سال 1384
تولید لوله، پروفیل، نبشی و متریال برج میلاد
تولید لول ههای سد دوستی ، طرح انتقال آب مشترک ایران، ترکمنستان
تولید لولههای طر ح انتقال آ ب غدیر بزر گترین طرح آ برسانی خاورمیان ه – سال 1392
تولید لولههای آ برسانی سد ماملو
تولید لولههای آ برسانی طرح گتوند
پروژه انتقال نفت خام گوره_جاسک بزرگترین خط انتقال نفت خام خاورم یانه
به طول 1100 کیلومتر
تولید لول ههای پارس جنوبی فازهای 14، 20 و 21
- تولید محصولات صادراتی توسط کارخانجات نورد و لوله صفا جهت ارسال به کشور هلند – سال
- پروژه انتقال آب رفسنجان از سد چشمهعلی – سال
تولید 60% لولههای 42 اینچ پروژه انتقال نفت خام گوره به جاسک در کارخانجات نورد و لوله صفا – سال 1399
- لول ههای تولیدی )2875 میلیمتر( پروژه انتقال آب خلی جفارس در حال ارسال جهت اجرای پروژه – بهمن ماه سال
لولههای تولیدی پروژه خطوط انتقال نفت ترش سبزآب خوزستان به شهر ری تهران – دی ماه 1401
تولید لولههای 6 اینچ برای مصارف روستاییان – سال 1401
تولید لولههای گالوانیزه جهت انتقال آب – سال 1401
آزمایشگاه کارخانجات نورد و لوله صفا ، یکی از بزر گترین آزمایشگا ههای مرجع کشور
تولید قطعات اولیه خودروهای سواری و تجاری صنایع خودروسازی کشور بهرهبرداری از کارخانه میلگرد کارخانجات نورد و لوله صفا دی ماه 1401
تولید سازههای فلزی گنبد حرم مطهر امام خمینی )ره(
تولید سازههای اولین برج بلندمرتبه جزی ره کیش
تولید سازههای بورس اوراق بهادار تهران
تولید سازههای مگامال اکباتان
تولید سازههای نیروگاه شهر پرند
تولید سازههای هتل فرشته تهران
تولید جرثقیلهای صنعتی با تناژ مختلف برای کارخانجات صنعتی کشور
تولید و صادرات ساز ههای فلزی سوله کارخانه زعین عرا ق
تولید سازههای فلزی سوله کارخانه صفا خودرو دیزل و تمامی کارخانجات زیرمجموعه گروه صنعت ی صفا
تولید انواع سیم و کابلهای صنعتی ، ساختمانی، دریایی و مخابرات
تولید انواع کامپاندهای پلیالفی نی شامل انواع پل یاتیلن و پل یپروپیلن، انواع مستربچها ی رن گی و مشک ی
تولید دارو در شرکت نانوداروی البرز از شرکتهای زیرمجموعه علم و فناور ی صفا وابسته
به گروه صنعتی صف ا
محصولات تولیدی شرکت صنعتی قلم خودکار صفا- کیان
تقدیرنام هه ا )تصا ویر گزیدهای از تق دیرنامهه ا (
دریافت لوح تقدیر از وزیر محترم صنایع جناب آقای نژاد حسینیان بعنوان صادرکننده نمونه سال 1372
دریافت لوح تقدیر از استاندار و رئی س کمیته توسعه صادرات استان مرکزی جناب آقای عبدالوهاب به عنوان صادرکننده نمونه سال 1379
دریافت لوح تقدیر از رئیسجمهور محترم جناب آقای خاتمی بعنوان صادرکننده نمونه سال 1380
- دریافت لوح تقدیر به مناسب ت بزرگداشت روز صنعت و معدن سال
- دریافت لوح به مناسبت گرامیداشت روز صنعت و معدن سال
دریافت لوح تقدیر از وزیر صنایع و معادن جناب آقای جهانگیری
بعنوان واحد نمونه صنعتی در سال 1382
- دریافت تندیس واحد تولیدی نمونه استان مرکزی سال
دریافت تندیس جشنواره تجلیل از کارآفرینان صنعت نفت سال 1383
دریافت لوح تقدیر از رئیس سازمان صنایع و معادن استان مرکزی جناب آقای زادشی به عنوان صادرکننده نمونه سال 1384
دریافت لوح تقدیر از وزیر محترم صنایع جناب آقای جهانگیری به عنوان سرمای هگذار برگزیده و کارآفرین در عرصة تولید سال 1384
دریافت لوح تقدیر از وزیر محترم بازرگانی جناب آقای مهدی غضنفری بعنوان صادرکننده برتر سال 1389
- دریافت لوح تقدیر حاتم پروژه خط انتقال گاز هفتم سراسری در سال
- دریافت تندیس هفتمین جشنواره قهرمانان ملی صنعت – دی ماه سال
دریافت لوح هجدهمین نمایشگاه بی نالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروش یمی سال 1392
دریافت لوح سپاس سازمان بیمه کل کشور سال 1398
دریافت لوح از وزیر محترم نیرو جناب آقای رضا اردکانیان سال 1398
دریافت تندیس جشنواره چهرههای برتر سال 1398
دریافت لوح شرکت سیم و کابل )سومین نمایشگاه توانمندیهای تولید، صنعتی و صادراتی(
- دریافت لوح نمایشگاه توانمندیهای فنی مهندسی با محوریت رونق تولید داخلی سال
- سومین آیین تجلیل از چهرههای نام ی صنعت و اقتصاد کشور سال
اهدای تندیس جشنواره تولید ملی افتخار ملی به ریاست هیئت مدیره
گروه صنعتی صفا سال 1399
- اهدای تندیس اجلاس آیین تجلی ل از برندهای کارآفرین در محیط کسبوکار – سال
تکریم از چهرههای نامی صنعت و اقتصاد کشور – سال 1400
چهرههای نامی صنعت و اقتصاد با توجه به تأثیر در تولید ناخالص داخلی ، کارآفرینی و بالا بردن نرخ اشتغال در سال 1400
- چهارمین اجلاس سراسری چهرههای نامی صنعت، معدن و اقتصاد – سال
- فولادتر از فولاد r
- منابع r
منابع:
آرش یو سازمان روابط عمومی گروه صنعتی صفا ، 1401، خاطرات و صحب تهای جناب آقای محمد رستمی صفا در جلسات، گردهماییها و همایشها . تهران.
روایت مدیران، مهندسان، پرسنل و بازنشستگان کارخانجات گروه صنعتی صفا، 1401، تهران.
رؤیا صمیمی، عصمت حیدری، ط یبه وخشوزی، 1397، بررسی اثرات مشارکت در کارهای عامالمنفعه بر سلامت اجتما عی افراد.
داریوش یعقوبی و محسن نیازی، 1397، بررسی غرور ملی و عوامل مؤثر بر آن در میان شهروندان شهر کاشان.
عبدالله طالب ی ،1393، بر پارسیان چه گذشت، انتشارات رسا، تهران.
تارنمای روزنامه گسترش صنعت، 1392، مسئولیت اجتما عی شرکتی چیست و چرا شرک تها به دنبال آن هستند؟ 3 اردیبهش ت 1392.
مصطفی ازکیا و غلامرضا غفاری، 1393، جامعهشناسی توسعه ،انتشارات کیهان، تهران.
تارنمای بانك ی، 1393، مسئولیت اجتما عی شرکتها چیست؟، 4 مرداد 1393، بایگان یشده از اصلی در 26 ژوئیه 2019. دریافت شده در 14 مهر 1393.
هامون طهماسبی، 1394، مسئولیت اجتما عی سازمانها )CSR(، ی ک الزام در مسیر توسعه پای دار، 10 شهریور 1394.
وبسایت رویش درون، 1396، صد در صد مسئولیت همه چیز! 7 دی 1396. بایگانیشده از اصلی در 25 سپتامبر 2018. دریافت شده در 14 سپتامبر 2018.