مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، ضمن برشمردن اولویتهای این شرکت در بخش تولید و توسعه، تاکید کرد که در شرایط کنونی، تولید حداکثری گاز به منظور تامین سوخت زمستانی باید در اولویت کاری معاونت تولید و مدیریت نظارت بر تولید نفت و گاز این شرکت باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، محسن خجستهمهر روز شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۰)، در آیین معارفه هرمز قلاوند به عنوان مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران، گفت: این مدیریت باید با همکاری معاونت تولید شرکت ملی نفت ایران، تمام تلاش خود را به کار گیرد تا برنامه تعهدشده نفت در بخش تولید نفت و گاز به ویژه تولید و تامین گاز در فصل سرد سال محقق شود
بازگشت تولید نفت به میزان قبل از تحریم ها
خجستهمهر بر ضرورت افزایش آمادگی تولید نفت کشور به میزان پیش از تحریمها نیز تاکید کرد و افزود: اقدامات شرکت ملی نفت ایران در راستای تولید و توسعه نفت و گاز در سه برنامه کوتاه مدت، میانمدت و بلندمدت پیگیری خواهد شد که در مرحله کوتاهمدت، همکاری تنگاتنگ مدیریت برنامهریزی تلفیقی، معاونت تولید و مدیریت نظارت بر تولید نفت و گاز و معاونت توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران ضروری است.
وی با بیان اینکه همواره فعالیتها باید به نحوی پیش رود که میزان پیشرفت برنامههای نگهداشت و توسعه با وضع تولید همخوانی داشته باشد، بر ضرورت همکاری با شرکتهای تابعه برای تحقق برنامههای تولیدی نیز تاکید کرد و افزود: در مرحله میانمدت، باید پشتیبانی از تاسیسات مورد توجه واقع شود؛ به ویژه که بسیاری از تاسیسات ما در مناطق نفتخیز جنوب مستهلک و فرسوده شدهاند و نیازمند مراقبت ویژه هستند.
خجستهمهر حرکت همگام توسعه و تولید را برای به ثمر نشستن برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت الزامی خواند و بر اجرای پروژههای EOR و IOR، پیشبرد طرحهای نمکزدایی، تکمیل توسعه بخشهای باقیمانده میادین توسعهیافته و توسعه میادین توسعهیافته تاکید کرد و گفت: مطالعات مهندسی مخزن و مطالعات شبیهسازی و آزمایشگاهی نیز باید به عنوان فعالیتهای پشتیبان دنبال شوند
توجه به پتانسیلهای موجود برای افزایش ضریب بازیافت
وی الزام بعدی را پیشبینی محل تامین سرمایههای لازم برای اجرای طرحها و پروژهها عنوان کرد و گفت: لازم است بدانیم سرمایههای مورد نیاز قرار است به چه شکل تامین شود؛ همچنین رویکردهای اقتصاد کلان نیز باید مدنظر قرار گیرد. به طور نمونه ما معتقدیم توان تولید نفت و گاز کشور فراتر از اعدادی است که اکنون از آن صحبت میکنیم؛ اما این مولفههای اقتصاد کلان است که مشخص میکند آیا لازم است به همان میزان که ظرفیت تولید وجود دارد، تولید کنیم؟ و یا شاید کمتر و یا بیشتر از آن؟
معاون وزیر نفت با ابراز تاسف از وجود ضریب بازیافت ۱ تا ۴ درصدی در برخی میادین نفتی، در تبیین اهمیت ازدیاد برداشت اظهار کرد: بخشی از دلایل پایین بودن متوسط ضریب بازیافت نفت در کشور به عدم بهرهمندی از فناوریهای روزآمد مربوط است، اما بخشی نیز مرتبط با استفاده غیربهینه از ظرفیتهای فعلی است و معتقدیم در صورت بهرهمندی درست از پتانسیلهای موجود، میتوان ضریب بازیافت را تا حدودی افزایش داد.
خجستهمهر با اشاره به وجود حدود ۳ هزار چاه نفتی در کشور گفت: برای افزایش تولید، به انجام فعالیتهای IOR نیاز داریم و این نشان میدهد حجم قابل توجهی از کار و فعالیت پیش روی صنعت نفت است.
وی در این زمینه بر ضرورت بهکارگیری توان بخش خصوصی در توسعه ناوگان سبک حفاری تاکید کرد و افزود: در مجموع برای پیشبرد تمام اهداف تولیدی و توسعهای، بیش از هر چیز نیازمند نیروی انسانی توانمند و ماهر هستیم
توانمندسازی سرمایه انسانی صنعت نفت معاون وزیر نفت گفت: لازم است آموزشکدهها و مراکز آموزشی که پیش از این در صنعت نفت فعال بودهاند بار دیگر احیا شوند تا از طریق آموزش، به توسعه مهارتهای کارکنان فعال در صنعت کمک شود.
دو اولویت مدیریت نظارت بر تولید نفت و گاز هرمز قلاوند، مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران نیز با قدردانی از اعتمادی که برای واگذاری این سمت به وی شده است، اولویتهای کاری این مدیریت را برشمرد و گفت: در شرایط کنونی، برنامهریزی برای تامین گاز در زمستان مهمترین اولویت است و تلاش برای تولید حداکثری نفت نیز در اولویت بعدی این مدیریت قرار دارد.